Autumn leaves under frozen souls

H Ναταλία Γκαβέζου επιλέγει ρούχα από την υψηλή χειμωνιάτικη μόδα καικαικαι σχεδόν τα βλέπει πάνω σε κάποια κορίτσια παιδιά.

ARMANI PRIVE

Άσπρο-μαύρο-κόκκινο. Αυτά ήταν τα μόνα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στην συλλογή του Αrmani,και αυτά μόνο σε καθαρές γραμμές. Αν είσαι σαν εμένα, από τα κορίτσια που τους αρέσουν τα μεσάτα θηλυκά φορέματα, τότε περίμενε τις πιο κάτω συλλογές, γιατί ο Armani δεν είναι για σένα. Γεωμετρία, μονοχρωμία, αρκετά power suits, ελάχιστα αξεσουάρ και τουαλέτες φορεμένες άνετα σε γάμο με γαμπρό τον Merilyn Manson ή τον πρωταγωνιστή ταινίας του Tim Burton (δηλαδή τον Johnny Depp, ποιον κοροιδεύουμε). Tα φανταζόμουν και σε ένα revival του working girl τα ρούχα αυτά, απλά με λιγότερο φριζαρισμένο μαλλί (το revival).

Armani

Armani

Armani

Armani

Armani

Armani

CHANEL

Μετά από τους στάβλους και τα σουπερμάρκετ, ο Karl έκανε έναν μικρό απολογισμό και αποφάσισε ότι τελικά προτιμάει τις απλές, clean cut γραμμές του μινιμαλισμού. Έφυγε η υπερβολικά τονισμένη μέση των προηγούμενων collection, αλλά ο τονισμός της μέσης-απλά πιο διακριτικός-είναι κυρίαρχο στοιχείο και σε αυτή τη συλλογή. Μόνο που αυτή τη φορά έχει προστεθεί και το στοιχείο του βολάν, για ένα παιχνίδισμα των υφασμάτων. Τα φανταζόμουν σε μια debutante, μια εκκολαπτόμενη Blair Waldorf.

Chanel

Chanel

Chanel

Chanel

Chanel

Chanel

DIOR

Ο Dior από την άλλη, ξεκάθαρα δεν ενστερνίστηκε τη φάση του μινιμαλισμού των προηγούμενων. Χρώματα, prints, tailored παντελόνια, shirtdresses, τα πάντα έδειξε. Και φυσικά υπάρχουν οι τεράστιες πολυτελείς τουαλέτες τις οποίες πάντα θα φαντάζομαι πάνω στην Marion Cotillard στην επόμενη πρεμιέρα/βραβεία. Εδώ είσαι αν είσαι κοριτσένιο κοριτσάκι, κανείς δεν τονίζει μέση και δεν παίζει με τα παστέλ όπως ο Dior.

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

ELIE SAAB

Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι αντικειμένικη, γιατί από σπάνια έως ποτέ βλέπω ένα ρούχο του Elie Saab και δεν μου αρέσει. Δεν είναι εύκολα ρούχα, δεν είναι για όλους, και είναι για συγκεκριμένες εμφανίσεις. Βέβαια είναι τα couture, τα RTW του είναι πιο light. Εδώ δεν θα δεις ούτε κοντά φορεματάκια, ούτε παντελόνια, ούτε τίποτα. Μόνο μακριές, βαριές τουαλέτες, κεντημένες, στολισμένες με ότι μπορεί να υπάρξει. Ξεκάθαρα η πιο αγαπημένη μου από τις συλλογές του 14, και ειδικά αυτό το γαλάζιο φόρεμα με το μακρύ μανίκι, Άγιε Βασίλη το θέλω, ευχαριστώ. Τα υπόλοιπα, που δεν φαντάζομαι πάνω μου, τα φαντάζομαι στην Eva Green πάρα πολύ ξεκάθαρα. Άντε και καναδύο στην Dita.

Elie Saab

Elie Saab

Elie Saab

Elie Saab

Elie Saab

Elie Saab

VALENTINO

Η συλλογή του Valentino είναι αυτή που μου θύμισε λιγότερο couture και περισσότερο resort. Ίσως να βοηθούσε το σκηνικό με τα φυτά, ίσως το πόσο απλό ήταν το styling των μοντέλων, κυρίως όμως ήταν οι απλές γραμμές και τα λιγότερο ‘luxury’ υφάσματα. Ήταν σαν να είχαν στο μυαλό τους μια socialite στα Humptons, η οποία έχει να πάει σε ένα καλό κάλεσμα. Βέβαια μέσα σε όλα υπήρχε και το σμαραγδί φόρεμα που φόρεσε η Emma Stone στη Βενετία και συνέβη το ομαδικό τραλαλά, οπότε πλέον τα φαντάζομαι όλα τα ρούχα του οίκου πάνω της.

Valentino

Valentino

Valentino

Valentino

Valentino

Valentino

VIONNET

O Vionnet δεν έκανε ακριβώς couture συλλογή, έχει χαρακτηριστεί ‘semi couture’. Ωστόσο είναι η πιο κονσεπτική από τις συλλογές, παίζει με τρισδιάστατα σχέδια, με πτυχώσεις, με μπερδεμένα υφάσματα, και φαίνεται να είναι αυτή που το διασκεδάζει περισσότερο. Δεν τα λες ρούχα που φοριούνται άνετα, είναι σαν η πλάστιγγα να γέρνει πιο πολύ προς την τέχνη παρά προς την ευκολία ένδυσης, και θέλει σίγουρα μια γυναίκα που να είναι φαν του πειραματισμού. H Charlotte Gainsbourg ας πούμε, ίσως και να έβρισκε εδώ τα αγαπημένα της ρούχα της νέας σεζόν.

Vionnet

Vionnet

Vionnet

Vionnet

Vionnet

Vionnet

ΖUHAIR MURAD

Μπορεί να φταίει που είναι ο πιο ‘ανατολίτης’ από τους σχεδιαστές (έχει βάση τον Λίβανο), αλλά όλα τα φορέματα του Zuhair Murad έχουν πάνω τους έναν αέρα λίγο πιο εξωτικό. Πούλιες, παγιέτες, αλλά όχι κάτι που θα φορούσες την πρωτοχρονιά. Eίναι πιο πολύ κάτι που θα φορούσε μια glam rock diva στα 70’s για να εντπωσιάσει το γκομενάκι Σάββατο βράδυ στο studio 54. Εκτός από την Rita Ora, η οποία έχει φορέσει ήδη το ασημί, τα φαντάζομαι όλα πάνω στην Kate #μιαείναι.

Zuhair Murad

Zuhair Murad

Zuhair Murad

Zuhair Murad

Zuhair Murad

Zuhair Murad

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *