Στο Άσκοτ, αδερφές μου

Δεν μπορούσα να μη μοιραστώ μαζί σου αυτό που διάβασα. Για να στο δώσω σωστά να το εντυπωθείς, μόνο με το να έχω μπροστά μου έναν κύλινδρο Pringles, να μην έχω φάει όλη μέρα και να μην ακουμπάω τα πατατάκια μπορώ να παραλληλίσω το πόσο δεν μπορούσα να αντισταθώ σε αυτή την είδηση.

Ξέρω βέβαια πως και εσύ το ντριν της υπενθύμισης περίμενες, με ένα αφτί άκουγες ό,τι σου λένε σήμερα, το άλλο κολλημένο στο τηλέφωνο το έχεις να δεις πότε θα χτυπήσει σήμα για το νέο. Ε να το. Μπορείς επιτέλους να κάνεις το μανικιούρ,  δεν θα φας άλλο τα νύχια σου αυτή την Τετάρτη, γιατί εδώ, εδώ θα τους διαβάσεις τους νέους ενδυματολογικούς κανόνες για τις ιπποδρομίες του Ascot. Αν είσαι μέλος βασιλικής οικογένειας, αντί να βλέπεις αλόγατα, μπορείς να νιώσεις την κατάνυξη κάνοντας ένα field trip στην Ιερά Μονή Παναγιάς Θεοσκέπαστης στη Σκαλέζα που έχει και λιγότερο αυστηρό dress code και δεν θα σε αγχώσει: γιατί αν γαλάζιο αίμα κυλάει στις φλέβες σου, απαγορεύονται για εσένα το μίνι (μόνο γόνατο και κάτω), η τιράντα (εκτός αν είναι 2,5 εκατοστά ή μεγαλύτερη), τα headpieces (εκτός αν έχουν γείσο 10 εκατοστά ή μεγαλύτερο), το στράπλες (δεν έχω κάτι σε αξαίρεση), ο αφαλός όξω και η βερμούδα. Άμα δεν είσαι γαλαζοαίματη, άντε, μπορείς να βάλεις μινάκι (αλλά όχι μέχρι βρακί) headpiece και θεαματική στέκα, αλλά ως εδώ ε, μην παίρνουμε και θάρρητα. Το οργανωμένο Ascot έσιαξε έτσι στα πρόχειρα και ένα editorial για να μην έχεις αμφιβολίες. Αλλά – και εκεί είναι το θέμα μου: τα ρούχα που επιλέχτηκαν, τα φόραγα όλα;; Μα ΟΛΑ; Δηλαδή, πόσο έτοιμη και ταμάμ για το Ascot είμαι; Πόσο ακούω στα αφτιά μου ήδη το χλιμίντρισμα του γκανιάν; Πόσο το έχω αυτό το Blair Waldorf, αυτό το μαθήτρια κολλεγίου με δαντελωτά πρόστυχα ντεσού από μέσα; Να κοίτα.

(Αδικημένος ο άντρας ο γαλαζοαίματος, μολόγα το.)

Ενώ ο μη τιτλούχος σε καλύτερη μοίρα. Δες πώς η συνοδός το τρέντισε με το καλτσάκι.

Όλα σου λέω, όλα, με τα καπέλα.

Και ξέρεις ποια πρέπει να έχεις πολύ από κοντά για τις εμφανίσεις σου στο Ascot πολύφερνη νύφη, φιλόδοξη κοινωνική αναρριχήτρια: ναι, αυτήν.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.