(δεν γίνεται να γράφει κανείς για ξενοδοχεία χωρίς να χρησιμοποιεί στίχους από αυτό το κομμάτι. Κανείς=εγώ)
Κάθε καλοκαίρι (και από τα κανονικά, και από αυτά που κρατάνε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου) διαβάζω τα κείμενα για τις Καλύτερες Ταράτσες Της Πόλης, παθαίνω το fomo μου, πηγαίνω στις ταράτσες, και, στη συντριπτική πλειοψηφία (… των ταρατσών) απογοητεύομαι. Κυρίως από τη θέα. Γιατί αν και υψοφοβική, η θέα έχει πολύ μεγάλη επιρροή πάνω μου – δεν είναι ότι με κάνει ας πούμε ρομαντικιά, αλλά μέχρι ενός σημείου, κάτι νιώθω.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη θέα από αυτή του AthensWas, κυρίως λόγω προνομιακής θέσης – είσαι δηλαδή στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τι θα έχεις; Ψητά της ώρας; όχι, θέα θα έχεις. Εκεί λοιπόν, στο νούμερο 5 του δρόμου, “στη βόλτα” που λέμε, έχεις ένα καινούργιο ξενοδοχείο, και είναι η ώρα να σου πω για τα ξενοδοχεία τώρα.
Μπορεί να σου συμβαίνει και εσένα, δεν ξέρω, αλλά εγώ δεν έχω ταυτίσει τα ξενοδοχεία απαραιτήτως με διακοπές: τα έχω ταυτίσει με την ελευθερία. Ξέρω, δηλαδή, ότι το σπίτι είναι η βάση και η θαλπωρή, ξέρω και πόσο ωραίο είναι να σκεπάζεσαι με την κουβέρτα και να βλέπεις σειρές με ροφήματα στο χέρι, τα ξέρω όλα αυτά. Αλλά εγώ, εγώ ρε παιδί μου, είμαι πιο πολύ ο άνθρωπος που του αρέσει να μπαινοβγαίνει σε μέρη που δεν τον ξέρουν και δεν τους ξέρει, και που πιο εύκολα μπορεί να είναι οκέι να μην έχει βαθιές ρίζες.
Για να μην το βαρύνουμε, αυτό που έλεγαν τα μοντέλα ότι “η ζωή τους είναι δύσκολη επειδή ζουν μεταξύ ξενοδοχείων”, εμένα πάντα μου φαινόταν θαυμάσιο.
Η ελευθερία και η απουσία ριζών είναι καλές από μόνες τους, αλλά χρειάζεται και ένας κώδικας – είτε αυτός είναι ο κώδικας του μοτέλ πάνω στην εθνική είτε του μικρού δωματίου μέσα στη μέση του βουνού είτε του κομψού ξενοδοχείου της πόλης. Το AthensWas είναι το τελευταίο: οι πολυθρόνες LC3 που σχεδίασε ο Le Corbusier (1928), το ντιβάνι της Eileen Gray (1925), το τραπεζάκι καθιστικού του Warren Platner (1966), έχουν συνδυαστεί με ελληνικά μάρμαρα και ξύλο καρυδιάς, και όλο αυτό με μεγάλες δόσεις πόλης, λόφους, ουρανό, μνημεία, ακόμα και τη θάλασσα στα νότια, και φύσης, από τα γιασεμιά και τις γλυσίνες στα μπαλκόνια μέχρι τα πλατάνια στον δρόμο.
Το AthensWas σχεδίασε το ελληνικό γραφείο design STAGEDESIGNOFFICE. Έχει 8 classic rooms, 4 deluxe rooms, 1 superior deluxe room και 8 σουίτες.
Έχει γυμναστήριο και, το πιο σημαντικό, μπαρ ψηλά.
Στην ταράτσα.