Α town called malice

Με τη μύτη μπλοκαρισμένη από τις άδικες τιμές υγρασίας στην ατμόσφαιρα άνοιξα το folder “Adidas Originals Blue Collection“, με το μαλλί φριζαρισμένο από ψιλόβροχο και μυρωδιά βρεγμένου πλάτανου το έκλεισα. Είμαστε βλέπεις και εμείς οι άλλοι, που για καλύτερες νύχτες του καλοκαιριού έχουμε αυτές που ξεμυτάει από τη βαλίτσα το ζακετάκι, και μας αρέσει η θάλασσα με συννεφιά.

Είδα τις φωτογραφίες τής Blue Collection, σκέφτηκα Λονδίνο – αν στόχευαν στην όσο πιο άμεση σύνδεση γίνεται της όλης καμπάνιας (μοντέλων, styling και φωτογράφισης) με την έμπνευση και τις επιρροές, το κατάφεραν. Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να απομακρύνεσαι από αυτό που σκεφτόσουν μέχρι τώρα όταν άκουγες “Adidas“. Σε αυτή τη συλλογή μην περιμένεις να δεις το sporstwear που είχες συνηθίσει –  σε περνάει, ομαλά, με ένα ελαφρύ τζόγκινγκ για αρχάριους, από τα γυμναστήρια στο αστικό κάζουαλ και σε πετάει με Monarch στην καρδιά του φθινοπώρου. Ολόκληρο το Λονδίνο των estates, των Streets του Mike Skinner, της μαύρης κουλτούρας και του Dizzee Rascal φωτογραφημένο σε στενά δρομάκια που μπορούν να είναι οπουδήποτε: η Blue Collection έλκει τις αναφορές της από τη γενναία μεσαία τάξη που γέννησε θρύλους και τις ζωντανές πλευρές της πόλης, που δεν περπατιούνται εύκολα αλλά είναι πυρήνες όπου σιγοκαίει δημιουργία. Τα μοντέλα φρόνιμα επιλέχθηκαν ώστε να μοιάζουν λίγο επικίνδυνα, λίγο τραχειά, λίγο περπατημένα – εκτός βέβαια της χλωμής δεσποινίδας των δρόμων – και τα κομμάτια είναι βασισμένα σε αναγεννημένα κλασικά σχέδια των 90s, σε συνδυασμούς δέρματος με τουίντ και μαλλί, ενώ βρίσκεις μέχρι και ανήκουστες για τη φίρμα ενέσεις δαντέλας. Τα χρώματα, όπως ο καιρός του Λονδίνου: μουντά.

Κοίτα αυτό το φανταστικό πανωφόρι…

… ή το μπλε ελεκτρίκ με φόντο μαύρο total look.

Εδώ, κολεγιακό streetwise

και εδώ το τουίστ στο styling που είχαμε υποψιαστεί τον προηγούμενο χειμώνα, το παντελόνι φόρμας ως απρόβλεπτη τροπή στο κάζουαλ.

Ναι ναι, η Adidas φτιάχνει τακούνια, πιθανότατα τα πιο άνετα που έχεις περπατήσει.

(αυτή τη συμπεριέλαβα λόγω χασίματος με το μοντέλο)

Κλασικά, βολικά όσο τίποτα, loose κομμάτια (το πρώτο είναι το ως άνω αγαπημένο πανωφόρι)

Brixton chic

… και το αγαπημένο μου αντρικό τζάκετ που πετυχαίνει το πολυσυζητημένο “από το πρωί ως το βράδυ”

Και δύο από τα καλύτερα ζευγάρια αντρικά trainers της συλλογής, συμπάσχω ήδη με το google να κάνει υπερωρίες στο διπλανό δωμάτιο – είναι ο σύζυγος που τα ψάχνει με μανία.

Ο τίτλος, βέβαια, από εδώ

[αφιέρωσα ένα ολόκληρο κείμενο στην Adidas χωρίς να πω κουβέντα για τον Beckham. Κάτι μου αξίζει, δεν ξέρω ακόμα τι, ίσως να γίνω pr manager της Adidas και να συγκαλώ έκτακτα meetings με τους σταρ αθλητές της εταιρείας κάθε μέρα; Εμμμμ;]

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.