Αν ένα πράγμα μπορεί να πει κανείς για τη Σίσσυ Πετροπούλου είναι ότι ξέρει από μακιγιάζ, πιστοποιημένα: ήταν για 13 χρόνια, δηλαδή μέχρι εκείνος να φύγει από την Ελλάδα, στη δημιουργική ομάδα του Γιώργου Λάνθιμου (στον οποίο, λόγω αισθητικής, έχεις εμπιστοσύνη ότι θα διαλέξει τους καλύτερους) και επιλέχθηκε από την Diamanda Galas για να τη μακιγιάρει, μεταξύ άλλων υποψηφίων.
Επειδή σίγουρα θα ρωτήσετε για την Diamanda Galas, η Σίσσυ έχει να πει ότι “πρόκειται για υπέροχη προσωπικότητα με εσωτερική και εξωτερική ομορφιά, ευχάριστη, ευφυέστατη, με χιούμορ και εμπιστεύεται απόλυτα τους συνεργάτες που επιλέγει. Η χαρά και η τιμή κάθε φορά που συνεργαζόμαστε είναι πολύ μεγάλη και η σχέση που έχουμε αναπτύξει τα χρόνια που συνεργαζόμαστε θαυμάσια. Φυσικά, θαυμάζω πολύ το ταλέντο που φέρει”.
Επιπλέον, η Σίσσυ είναι πλέον ο άνθρωπος στον οποίο πηγαίνω όταν έχω απορίες σχετικά με τα καλλυντικά γιατί είναι πάντα online, σαν 24/7 helpline για συμβουλές ομορφιάς – και έχω διάφορες απορίες, διότι το χέρι μου δεν πιάνει καθόλου αλλά μου αρέσει πάρα πολύ να βάφομαι. Αδιέξοδο, θα έλεγες; Παρόλα αυτά 2-3 πραγματάκια τα έχω μάθει και θα τα μοιραστώ μαζί σας γιατί πού ξέρεις, ίσως και κάποια άλλη να έχει παρόμοια ζητήματα.
Α, και κάτι άλλο: κάνει και αντιγηραντικές περιποιήσεις, με δική της μέθοδο – πληροφορίες εντός.
Mακιγιάζ για άτονα χαρακτηριστικά
Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνω οπωσδήποτε φρύδια τονισμένα με σκιά σε ψυχρούς τόνους όσο χρειάζεται – προσοχή να μην έχουμε σκληρό αποτέλεσμα – για να αποκτήσει έκφραση το πρόσωπο. Η μάσκαρα μπαίνει στις ρίζες των βλεφαρίδων για να υπογραμμιστεί το βλέμμα και ένα φυσικό κραγιόν είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα απλό , κομψό και γρήγορο μακιγιάζ.
[Βιωματικό σχόλιο: ήταν η πρώτη ερώτηση που της έκανα καθότι ο κατεξοχήν άνθρωπος που πρόσωπο/στόμα/βλεφαρίδες έχουν το ίδιο χρώμα (ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΞΑΝΘΟ) και όταν άρχισα να τονίζω φρύδι όλοι παρατηρούσαν ότι είμαι κάπως “πιο ζωντανή” (ναι. Κάποιος μου το είπε ακριβώς έτσι).]
Μακιγιάζ για “κουκουλωμένα” μάτια
Εδώ χρειαζόμαστε ματ σκιές σε γήινους τόνους. Τοποθετούμε τις σκιές από την βάση των βλεφαρίδων μέχρι και την κόγχη του ματιού (όταν είναι ανοιχτά τα μάτια να διακρίνεται το χρώμα) και μ’ ένα καθαρό πινέλο ή με τα δάχτυλα μαλακώνουμε (σβήνουμε που λέμε) το τελείωμα με προσοχή να μην ανεβάσουμε πολύ το χρώμα προς τα φρύδια.
Τι να κάνω που όταν βάζω lip gloss πασαλείβω τη μούρη μου
Το τοποθετείς λίγο πιο μέσα από το περίγραμμα των χειλιών. Επιπλέον, στην αγορά υπάρχουν lip gloss νέας τεχνολογίας που είναι σε μορφή gel. Αφενός έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και αφετέρου δεν μετακινείται, και δεν εξαπλώνεται από εκεί που εσύ το έχεις τοποθετήσει.
Υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ μου πηγαίνει το eyeliner;
Αυτό είναι αδύνατο. Είναι σα να μου λες ότι φτιάχνεις καφέ χωρίς νερό. Το eyeliner έχει να κάνει με γεωμετρία και το σχήμα του προσαρμόζεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και το πρόσωπο του καθενός.
Πώς βάζουμε το ρουζ
Σωστός τρόπος: χαμογελάμε και τοποθετούμε το ρουζ στα μήλα “σβήνοντας” προς τους κροτάφους με ανωδικές κινήσεις. Η σωστή απόχρωση του ρουζ είναι ανάλογη με την απόχρωση του κραγιόν και τα undertones του καθενός.
Λάθος τρόπος: Ψυχρές αποχρώσεις ή τερακότα τοποθετημένα στα ζυγωματικά εκεί που κανονικά κάνουμε τις φωτοσκιάσεις.
Περί χρωμάτων
Για να έχει επιτυχία ένα μακιγιάζ χρησιμοποιούμε τον χρωματικό κύκλο – τα χρώματα που είναι συμπληρωματικά των χρωμάτων της επιδερμίδας μας. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, το μακιγιάζ δεν θα απογειώσει το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μουντό, θαμπό.
Πώς ψωνίζουμε
Καλό είναι να δοκιμάζουμε το κάθε προϊόν (ακόμα και τις ενυδατικές, για να δούμε αν μας ταιριάζουν) πριν το αγοράσουμε και να το παρατηρούμε στο φυσικό φως του ήλιου και όχι στο τεχνητό φως που έχουν τα καταστήματα. Τα χρώματα αλλάζουν όταν εκτίθενται σε κάποια φωτιστική πηγή, ψυχρή ή ζεστή. Διαλέγεις κάτι στο κατάστημα και όταν πας σπίτι σου φαίνεται διαφορετικό, πιο κίτρινο, πιο πορτοκαλί, πιο ροζ. Κανονικά, φως και μακιγιάζ είναι πολύ καλοί φίλοι.
Φυσικό lifting
Το πρόσωπο, όπως και το υπόλοιπο σώμα, έχει μύες που χρειάζονται κίνηση για να μην ατροφήσουν. Το να τους “παγώνεις” με διάφορους τεχνητούς τρόπους, ε… δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις, και ας καταναλώνεις τόνους με βιολογικά τρόφιμα και super foods. Η τεχνική φυσικού λίφτινγκ που έχω δημιουργήσει έχει να κάνει με σύσφιξη των μυών και ανάπλαση της επιδερμίδας μόνο μέσω μασάζ των ακροδαχτύλων.
Για τα #μπουκαλάκια
Υπάρχουν, ενυδατικές, σέρουμ, λοσιόν, μάσκες ομορφιάς και foundation που έχουν βιταμίνες και αιθέρια έλαια που θρέφουν και αναπλάθουν την επιδερμίδα και τα επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μας κάθε φορά-εποχή ή φάση που μπορεί να περνάει (πχ κάποιες μέρες μπορεί να ειναι πιο θαμπή ή πιο αφυδατωμένη). Το πιο σημαντικό είναι όμως να καθαρίζουμε καλά την επιδερμίδα μας με όποιον τρόπο επιθυμούμε και να την στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί μιας χρήσης (τύπου χαρτί κουζίνας). Απαραίτητο επόμενο στάδιο: η τονωτική λοσιόν, που εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας, ενυδατώνει, θρέφει, σφίγγει τους πόρους και δίνει φωτεινότητα.
Ακολουθήστε τη Σίσσυ και στο φανταστικό της instagram account