Couples Therapy

H Eμμανουέλα και η Ελένη ασχολούνται με την τέχνη, τις Melatonini και χιλιάδες άλλα πράγματα. Είχαν γνωριστεί ή συστηθεί ή συναντηθεί πολλές φορές πριν καταλήξουν η μια με την άλλη.

Όταν η Ελένη άφησε το post punk του Βερολίνου και επέστρεψε στην Αθήνα, η Εμμανουέλα ετοιμαζόταν για τα χοροθέατρα των Βρυξελλών. Μεσολάβησαν δυο χρόνια, κι άλλες μετακινήσεις, ένα αυτοκόλλητο “Ι love Τwin Peaks”, ένα σχήμα παραστατικών τεχνών, μια περφόρμανς στη Γαλλία, ένα νέο μουσικό σχήμα της Ελένης και ένα τραγούδι της από τη Melatonini, που το άκουσε η Εμμανουέλα και το ζήτησε για την περφόρμανς, μήνες ακόμη, ένας γάτος, η μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα – ιδού, την ενώσαμε την Ευρώπη, όλα τα άνωθεν και τις ίδιες.

“H Ελένη οδηγεί ένα κυπαρισσί mini Cooper του ’72 που αρέσει σε όλους – στην πραγματικότητα πολλές φορές κάνει θόρυβο και φέρεται περίεργα. Αποστολή του να μεταφέρει την κάτοχό του –  κάποιος όμως έπρεπε να αναλάβει να ολοκληρώσει το νόημα της αφίσας που δέσποζε στην είσοδο του σπιτιού της. Και ερμηνεύτηκε, με τρόπο σχεδόν μεταφυσικό: “Πριν όλα ήταν μαύρα, ενώ τώρα είναι μπλε, μπλε, μπλε”.

Πλατωνικής διάθεσης (…Λενοπλατωνικής) και ανάλογης στιχουργίας η Εμμανουέλα, περίπλοκη – είναι αυτή που κάνει παραστάσεις τις ιδέες, τις  διαθέσεις και τις αναφορές παρουσιάζοντας, υποτίθεται, ένα ξεκαθαρισμένο αισθητικώς αποτέλεσμα. Η Ελένη πάντα θα εναντιωθεί στο κομφούζιο (τίποτα στη σκέψη της Εμμανουέλας δεν ακούγεται εντελώς ξεκαθαρισμένο!) αλλά θα το ξεδιαλύνει συνθέτοντας το επόμενο, το αφαιρετικό, το απλό. Και αυτό, είναι μια ισορροπία”

Ατελείωτες ώρες ανάλυσης της φιλαρέσκειας του απεχθούς, ύποπτου πολίτη (του καλλιτέχνη) επιβεβαίωσαν τουλάχιστον και στις δυο πως η τέχνη δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά σίγουρα χρειάζεται παρέα και πως η μονοχοφαγιά είναι αυτή που σε καθιστά amateur (και η εφορία, φυσικά, χομπίστα).  Για εναντίωση στις συνθήκες, που είναι αντίξοες, ίδρυσαν μαζί την Kunsttrieben, ενώ σχεδόν παράλληλα η Ελένη ολοκληρώνει με τη Melatonini το επερχόμενο album Observe, η Εμμανουέλα σκηνοθετεί την ομώνυμη παράσταση και μαζί παίζουν στην νέα ταινία του Νίκου Κορνήλιου Μητριαρχία (με 60 διαφορετικές γυναίκες στο καστ). Στην ερώτηση αν θα υποδυθούν το ζευγάρι στην ταινία, η απάντηση είναι πως “κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσικό”. Όσο για τα πράγματα γύρω τους, σήμερα; “Οι ανόητες συγκρούσεις και οι αντιθέσεις είναι εδώ για να ενισχύουν τις θέσεις του συστήματος και μιας συντηρητικής Ελλάδας που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρόλα αυτά παραμένει επιλογή μας να κατοικούμε εδώ. Ας ψάξουμε την επαναστατικότητα και την αλλαγή στις παρεν-θέσεις ή τις εν-θέσεις ιδεών νεοφανών”.

Eleni - Emmanouela

Eleni - Emmanouela

Eλένη: Τζιν παντελόνι All Saints, t-shirt που έφτιαξε η ίδια, τσάντα Jost, παπούτσια Hans Weifenbach                                  Εμμανουέλα: Παντελόνι και πουκάμισο Lussile, παπούτσια Clarks

Eleni - Emmanouela

Eleni - Emmanouela

Eλένη: φόρεμα American Apparel, σακάκι Cos, κολάν Calzedonia, τσάντα vintage, παπούτσια αγορασμένα στο Βερολίνο          Εμμανουέλα: παντελόνι Toi & Moi, μπλούζα Pull & Bear, σακάκι vintage, παπούτσια Clarks

Eleni - Emmanouela

Eleni - Emmanouela

Εμμανουέλα: Φόρεμα vintage, παπούτσια Clarks
Ελένη: τζιν Levi’s, γιλέκο ανδρικό Moschino, vintage t-shirt, παπούτσια αγορασμένα στο Βερολίνο

 

Eleni - Emmanouela

Eleni - Emmanouela

Eleni - Emmanouela

Εμμανουέλα: Παντελόνι Lussile, πουκάμισο Nara Camicie, γιλέκο vintage, παπιγιόν Pagoni, παπούτσια Clarks
Eλένη: φόρεμα American Apparel, vintage σακάκι, παπούτσια Hans Weifenbach

 

Eleni - Emmanouela

Eleni - Emmanouela

****** Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Στέλλα Παναγοπούλου

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.