Καλοκαίρι στην Πράγα

Η καλοκαιρινή συλλογή των κοριτσιών μου Βαλίσια και Στέλλα aka 2WO+1NE=2 (τις οποίες στηρίζω μανιασμένα) ονομάζεται Praha. Για να τιμήσουμε αυτά Τα Δυο Πανύψηλα Πλάσματα Που Φτιάχνουν Ρούχα, κάναμε μια φωτογράφιση, με την οποία θα ξετρελαθείτε, και βάλαμε τη Στέλλα που το’χει με το γράψιμο να μας πει δυο πράγματα. Αν τα διαβάσεις δηλαδή: οι εικόνες θα σε κολλήσουν.

Η επιλογή της Πράγας σαν έμπνευση έγινε εκ του ασφαλούς, γιατί θέλαμε κάτι αβανταδόρικο μιας και θα πηγαίναμε Παρισάκι για να δείξουμε τη συλλογή. Επίσης, ήταν και ρομαντική η επιλογή της, γιατί ήμασταν στο Παρίσι, οι δυο μας, στο ωραίο μας Airbnb στο Marais και παρτάραμε βλέπαμε το Daisies της Věra Chytilová: ήταν η στιγμή που αποφασίσαμε ότι αν κάναμε εταιρία θα αφιερώναμε μια συλλογή στην ταινία. Awwwwwww.
Από το Daisies, εκτός του homage που κάναμε στη διαφημιστική μας εκστρατεία (sic), πήραμε και τη χρωματική παλέτα της συλλογής.
Επιπλέον, στην Πράγα φιλοτεχνήθηκαν οι ωραιότερες κινηματογραφικές αφίσες όλων των εποχών και ως γνωστών είμαστε movie junkies (ντάξει, και στην Πολωνία αλλά 2 συλλογές το χρόνο κάνουμε παιδιά, ΗΡΕΜΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ.) Για τις αφίσες ο Πάρις μου έχει πει ότι ήταν τόσο θαυμάσιες επειδή δεν είχαν τις τεχνικές δυνατότητες για αναπαραγωγή αφισών όπως γινόταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις “στη Δύση”, οπότε και προσάρμοσαν τις δυνατότητές τους στην τετραχρωμία με raster της παλιάς εποχής. Και κάπως έτσι μου ήρθε στο μυαλό αυτό

Ξεκινώντας την έρευνα για τη συλλογή, όμως, μας απέσπασε την προσοχή μια έννοια που δεν είχαμε ξανακούσει ποτέ. Rondocubism (για τα πρακτικά είναι μια μορφή κυβισμού, αλλά ενσωματώνει και decorative στοιχεία και συναντάται αποκλειστικά στην Πράγα). Καταλήξαμε να εκθειάζουμε το lettering και τις γραφικές τέχνες γενικά, και ενσωματώσαμε σε κάθε ρούχο από 1 ή 2 γράμματα του αλφαβήτου. Η ονομασία του κάθε ρούχου προδίδει τι είναι, και πού. Στο περίπου.
Η μονοχρωμία και το χρωματικό total look  είναι το χαρακτηριστικό μας, γι’ αυτό και ΔΕΝ κάναμε μονοχρωματικό styling (?) σε αυτή τη φωτογράφιση. Θέλαμε να κάνουμε χρωματικούς συνδυασμούς μέσα στην ίδια τη συλλογούλα για να δείξουμε τι ωραία που πηγαίνουν μεταξύ τους. Και επίσης θέλαμε να βγει και η φρεσκάδα που βγάζουν τα κορίτσια (Marie I και Marie II, οι κεντρικές ηρωίδες της ταινίας Daisies), γι’ αυτό και η επιλογή της Νικόλ. Που έχει κορμάρα που είναι φρέσκια σαν δροσερό βερύκοκο που το τρως κάτω από τη σκιά ενός ευκαλυπτου μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.
Μετά τελείωσε η συλλογή. Την κάναμε, πάει. Τώρα κάνουμε S/S ’19.

 

 

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

2wo+1ne=2

*** Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Ιωάννα Σφίγγα. Τα κοσμήματα, ή καλύτερα “αξεσουάρ λαιμού” είναι Aumorfia. Ευχαριστούμε πολύ τη Νικόλ Ανδριωτάκη, για την προθυμία και την υπομονή. *** 

Leave a Reply

Your email address will not be published.