Couples Therapy

Πριν κάτι μήνες μου καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα ότι στοιχίζω στην ψηφιακή ανθρωπότητα πολύ bandwidth και τρόμαξα με την υποψία ότι, ίσως χωρίς να το ομολογώ, έχω αρχίσει να φέρομαι σαν η ζωή και η καθημερινότητά μου να είναι σημαντικές/ξεχωριστές/ενδιαφέρουσες. Άλλωστε και εμένα από αυτά που εμφανίζονται κατά ριπάς μπροστά μου ελάχιστα με ενδιαφέρουν: ένα κείμενο, καμιά χαριτωμένη ιστορία, ένα τραγούδι που δεν ξέρω, ένας δίσκος σαν το Carrie and Lowell, οι φωτογραφίες από Τα Ταξίδια Των Άλλων, ο Παύλος στην αγγλικανική εκκλησία.

Και όσοι έχουν κανα ταλέντο, όσοι φτιάχνουν κάτι από το μηδέν.

Η Τόνια σχεδιάζει τα Nidodileda, δηλαδή τα ρούχα των κοριτσιών που σε έναν πολύ και γαμώ αναχρονισμό θα ήταν το κρου των Zeppelin ή των Stones, εκείνες που τους πηγαίνουν για ποτά μετά τη συναυλία και για φαγητό τα μεσημέρια μετά το αεροδρόμιο και πριν το τσεκ ιν. Αλλά μιλάμε, ακριβώς αυτά τα ρούχα ε: καμπάνες, βελούδα, ανάγλυφα βελούδα, λαχούρια, δαντέλες, πολύ burgundy και λέξεις με εντελώς 70s συνειρμούς για τα κομμάτια της συλλογής, eagle, swan, dove, littler fox, triangle, τέτοια. Σου συνιστώ, φυσικά, να τη δεις ολόκληρη, γιατί εδώ απλά θα ρίξεις μια ματιά μιας και το κονσεπτάκι είναι Η Τόνια και Το Αγόρι Της. Που κάτι κάνει και αυτό, μη νομίζεις, έχει φτιάξει ολόκληρο Provocateur.

Couples Therapy δεν είχε γίνει τόσον καιρό, πρώτον γιατί όλοι χώριζαν, δεύτερον γιατί από τα ζευγάρια που έμεναν μαζί δεν μου άρεσε κανένα, όμως να που ήρθε η ώρα του – αν και με αυτούς εδώ κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις: η σχέση τους δεν είναι καθόλου “εκκωφαντική”, για αυτό και μου άρεσαν, αλλά για τον ίδιο λόγο η φωτογράφισή τους είναι διακριτική, ήσυχη και τόσο όσο, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Το λοιπόν.

Δεν μπορείς να πεις ότι η Τόνια και ο Πέτρος μοιάζουν στα πάντα, γενικά όμως δεν είναι από τις περιπτώσεις ετερώνυμων που έλκονται – σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο, είναι “παρεάκι”, οι διαφωνίες τούς φαίνονται διασκεδαστικές, και το ότι ο Πέτρος δεν σταματάει να μιλάει με τίποτα είναι κάπως εκρηκτικό ταμπεραμέντο, δεν δυσκόλεψε πολύ την (εν εξελίξει) εκπαίδευσή του στο να ακούει περισσότερο (πάντα υπάρχει κάποιος που είναι καλύτερος ακροατής και τοποθετείται σπανιότερα).  Δεν είναι και εύκολο να γράψεις για ζευγάρια που ξέρεις, αλλά ας πούμε ότι δεν είναι να εκπλήσσεσαι όταν ένας άνθρωπος δραστήριος, γρήγορος, με νεύρο και στόχους που διαδέχονται ο ένας τον άλλον έχει δίπλα του κάτι πιο αέρινο και απαλό, μια νωχελική γοητεία: σχεδόν το βλέπεις να ‘ρχεται.

Η πρώτη φωτογραφία από αυτή που θα δεις είναι τα μάτια και των δυο, που η Τόνια λέει ότι είναι “κατεβαστά” λόγω της φυσικής κλίσης τους. Άκου κατεβαστά, θα τρελαθούμε εντελώς <3

Αλλά ωραία φωτογραφία πάντως.

 

 

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Nidodileda

Επιμέλεια φωτογράφισης: Ελένη Αϊβαλή
concept: Βάσια Βράικου
τα ρούχα της Τόνιας είναι Nidodileda

Leave a Reply

Your email address will not be published.