Διακοσμητικό τζακιού

Η περίοδος “παραλαμβάνω αφηρημένου περιγράμματος γλυπτό από το πόντιουμ”, aka σεζόν βραβείων, προβλέπεται και φέτος επιμηκυμένη, οπότε για να μη μακρηγορώ πατώ κουμπί στάσης και κατεβαίνω στα British Fashion Awards. Τιμήθηκαν ο μακαρίτης McQueen, η Naomi (αρνούμαι) και η Burberry για ψηφιακό νεωτερισμό, που μου ακούγεται πολύ τεχνοκρατικό και corporate, οπότε σκοπίμως το υπερπηδώ. Στα υπόλοιπα, σχεδιαστής αξεσουάρ 2010 ο Nicholas Kirkwood (τα έχουμε ξαναπεί), ένα μικρό κομψευόμενο ξωτικό, εδώ δίπλα στο άτι το γκανιάν, το σελωμένο με Mary Katrantzou, Claudia Schiffer.

Designer ανδρικού ρούχου 2010, ο Patrick Grant για τον Οίκο Ε. Tautz. Και δικαίως. Και να σου πω κάτι, που μου τονε κρύβεις αυτόν; Είναι επιπέδου Tom Ford και Marc Jacobs αλλά σε απόχρωση τζίντζερ και με τo γέλιο  κολλεγιόπαιδου που ξεδίνει σε spring break. Αν ήμασταν στο Facebook θα τον έκανα like. Και αυτόν, και την Daisy Lowe, που φορά Elie Saab.

Πρωτοεμφανιζόμενο ταλέντο 2010, σε σειρές πρετ α πορτέ, οι Meadham Kirchhoff. Ναι. Όχι, δεν θέλω να τους χαλάσω τη χαρά και το αβανγκάρντ με μικρότητες.


Πρωτοεμφανιζόμενο ταλέντο αξεσουάρ 2010, Husam El Odeh.Εδώ με την αγαπημένη μου Yasmin LeBon, αυτή με τις τρεις κόρες, που φαίνεται σαν μικρή και ομορφότερη αδερφή τους. Το Christopher Kane της όμως είναι άλλης εποχής. Και δεν εννοώ μόνο ότι είναι ανοιξιάτικο ενώ στη Λόντρα έχει χιονιά.

Βραβείο Isabella Blow για Fashion Creator 2010 στον Nicola Formichetti. Τον ξέρεις ως στιλίστα της Lady Gaga. Στο πάρτυ δεν φωτογραφήθηκε με καμιά λιγότερη από την Daphne Guinness, που οι γυναίκες λατρεύουν και οι άντρες αδυνατούν να κατανοήσουν, με δική της δημιουργία. Και φιόγκο κατακέφαλα.

Βραβείο Designer Brand 2010 στον Οίκο Mulberry. H Emma Hill παστώθηκε στη Νιβέα και πήγε να παραλάβει το βραβείο της χωρίς στάση στο κομμωτήριο. Κάνει δε ακόμα και τη, μελαχρινή πλέον, Lily Cole να δείχνει ματ. Ενώ, κοίτα την προσεκτικά, δεν είναι.

Σχεδιάστρια 2010, σημαντικό όπως καταλαβαίνεις, η Phoebe Philo για τη Céline. Αντιγράφηκε κατά κόρον από το ZARA, που σημαίνει ότι μπορώ να προσποιηθώ ότι την αγοράζω άμα λάχει, και duuuh, στην τελετή φόρεσε δικό της ρουχο. Και ναι, σωστά ψυλλιάζεσαι, όσο πιο πολύ αναγνωρίζεσαι, τόσο πιο πολύ χρόνο περνάς κάτω από λάμπες μαυρίσματος.

Μοντέλο 2010 η Lara Stone, μια Lauren Hutton χωρίς φρύδια. Χάσμα στα δόντια έχεις, στο μέγεθος έργων μετρό; Λεφτά θα πάρεις. Η Lara φοράει Calvin Klein, μάθε το. Και να το τολμάς το λευκό που τον χειμώνα χάνεις.

British Style 2010, style icon σαν να λέμε, που προσυπογράφω και με τα δυο μου χέρια και ας μην μπορώ ούτε τελεία να βάλω με το αριστερό, η Alexa Chung. Δεν εγκρίνω την κατηγορία φτερού, ούτε τη γωνία-κόκαλο, ούτε που παίζεις γιάντες χωρίς να τηνε γδύσεις, αλλά πάντα μου αρέσουν αυτά που φοράει. Εδώ με Chanel.

H Victoria δεν πήρε βραβείο, αν και ήταν υποψήφια για designer brand, αλλά εκμεταλλεύτηκε το event για να κάνει παρέες που θα της εξασφαλίσουν βύσματα στο μέλλον, αν η γυναίκα του πρωθυπουργού Samantha Cameron, μπορέσει να της περάσει τα 3 τσαβάκια σε κανα καλό πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις (όχιιιι, τα αγαπώ). H Victoria φοράει Victoria, η SamCam Osman Yousefzada.

Για το τέλος,  πάρε και αυτή που στο τέλος της βραδιάς στοιχηματίζεις ότι θα μεθύσει και θα τη βρεις με το τακούνι σκουλαρίκι σε κανά δωμάτιο του Savoy από τα φτηνά. Kelly Brook με slutdress Suzie Turner.

Photos: Focusonstyle.com, husamelodeh.wordpress.com,vogue.com,
Gettyimages,fashionologie.com,
nicolaformichetti.blogspot.com, zimbio.com, theskinnywebsite.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.