Vintangelo

Όταν οι καιροί ήταν καλύτεροι και μπορούσαμε να γράφουμε στα βιογραφικά μας ότι “μας αρέσουν τα ταξίδια” και να λέμε στα υποψήφια φλερτ πως “θέλαμε να γνωρίσουμε τον κόσμο (μαζί τους, αν ήμασταν πιο ξεδιάντροποι) εγώ, σε κάθε πόλη, έψαχνα στους οδηγούς τα σημεία εκείνα με τα second hand ρούχα. Περνούσα ώρες εκεί πέρα, όχι ότι ψώνιζα, αλλά χάζευα τα ρούχα που στο μυαλό μου συνδέονταν με τις αγαπημένες μου πρότερων εποχών, τις κλασικές που ξέρεις πλέον, ένα tshirt που θα φορούσε η Debbie Harry, μπότες που θα διάλεγε η Twiggy, άσπρο παντελόνι τύπου Bianca Jagger, τέτοια. Notting Hill, Φλωρεντία και La Brea στο Los Angeles, έχω εκνευρίσει πολύ κόσμο κάνοντας σλάλομ ανάμεσα σε κρεμάστρες, αλλά στην Αθήνα σπανίως έβρισκα κάτι να αξίζει, κυρίως επειδή vintage δεν σημαίνει απλά “παλιά” αλλά περισσότερο “παλιά και πολύτιμα”. Ώσπου τώρα, ήρθε στο McArthur Glen, το εκπτωτικό χωριό, η συλλογή Timeless Style του ιταλού συλλέκτη A.N.G.E.L.O., που έχει αυτά που περίμενες: κομμάτια μεγαθηρίων σε τιμές που με λίγη προσπάθεια και οικονομία προσεγγίζονται. Αλλά και να μην προσεγγίζονται, αξίζει να πεταχτείς ως εκεί με καμιά φίλη σου και να το ξενυχτίσετε, να φορέσετε κομμάτια που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στην Αθήνα, να παίξετε ρολάκια εποχής και να βγάλετε και καμιά φωτογραφία.

Εγώ πήγα και έσυρα μαζί μου τη Στέλλα, που φωτογράφισε τα κομμάτια που μας εντυπωσίασαν περισσότερο (είτε το πιστεύεις είτε όχι, συμπέσαμε!) – και κάποια ήταν, για να σου δώσω να καταλάβεις, κεφάλαια ενός υποθετικού τόμου Fashion 1.0.

… όπως αυτή η τσάντα Hermès, γνωστή και ως Kelly, λόγω της Grace, που ήταν το αγαπημένο της αξεσουάρ – την βλέπω πάντα προφυλαγμένη πίσω από ένα τζάμι, που λειτουργεί ως σωματοφύλακας αυτής της γαλαζοαίματης της μόδας. Εννοώ την τσάντα. Όχι την Grace.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

… ή αυτό το μίνι καφτάνι Emilio Pucci, απευθείας από εκείνα τα 60s που κάποτε ξαναζωντάνεψαν οι Dee Light.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

… ή αυτή την “μπουκλωτή” πλέξη Chanel, το γνωστότερο pattern κλωστής, παρόν στα κλασικά ταγέρ.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

… ή αυτές τις μικρές τσάντες Gucci με χερούλι και κούμπωμα από μπαμπού.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

Κατά τα άλλα, όπως σε συμβούλεψα ήδη από την αρχή, αν θέλεις να κάνεις τη βόλτα στην έκθεση φρόντισε να μη βιάζεσαι (οι θησαυροί βρίσκονται όταν νομίζεις πως τα έχεις δει όλα και έχεις χαλαρώσει) και να έχεις πάρει μαζί καφέ γιατί πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Δεν θα είναι εύκολο, ας πούμε, να ξεχωρίσεις ποιο σορτσάκι σου αρέσει πιο πολύ από την κρεμάστρα με τα σωστά, κομμένα αλά Daisy Duke denim.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

Ή ποιο στρατιωτικό σακάκι slacker chic (από εκείνα που φορούσαν στα 90s όλοι οι γραντζ αντιστάρ που σέβονταν τον εαυτό τους) θα πάρεις για το αγόρι σου.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

Αν δηλαδή δεν διαλέξεις αυτά τα ρετρό sneakers:

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

Και πες, αν δεν είσαι σε εγρήγορση, ΠΩΣ θα φτάσεις σε αυτό το παλτό που είναι φτιαγμένο από μικρά κομμάτια δέρματος ενωμένα μεταξύ τους

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

ή αυτά τα λαμέ με κεντήματα (… και έχει πολλά)

Α.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

Αν πάλι σε ενδιαφέρει η διακόσμηση και η αισθητική περασμένων δεκαετιών  περισσότερο από το ρούχο, και για σένα έχει. Μα κοίτα, και κάδρο το κάνεις.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

Και αφού μιλήσαμε για Ιστορία και Αυτών Μεγαλειότητες της μόδας, για να κλείσουμε σωστά, πάρε και μια Βίβλο.

A.N.G.E.L.O. at McArthur Glen

Οι φωτογραφίες είναι  της  Στέλλας Παναγοπούλου

Το Vintage Festival του A.N.G.E.L.O. στο McArthur Glen θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.