He wood

Είναι ο τύπος του αμερικανού χειρωνάκτη, από αυτούς τους μεγαλωμένους στην ύπαιθρο με τα νευρώδη σώματα που πιάνουν την πέτρα και τη στύβουν, θα έλεγες. Και όμως, αυτός προτιμάει να φτιάχνει κοσμήματα.

Μπες στο site του να διαβάσεις πόσο χαριτωμένα περιγράφει το πώς του ήρθε να φτιάχνει κοσμήματα. “Κάτι χρόνια πριν περιπλανιόμουν στο δάσος, με ομίχλη… ξεπέζεψα από το άλογό μου και χάζεψα τη φύση γύρω μου… Το μυαλό μου, κάτω από το καπέλο μου, σκέφτηκε να δοκιμάσω κάτι τρελές ιδέες – αν ας πούμε έφτιαχνα μια οικολογική σειρά κοσμημάτων, προερχόμενη απευθείας από τη φύση;” Το εργαστήριο του Evan Lentz βρίσκεται κάπου στη νιοτιοδυτική πλευρά της Αμερικής, προς Σαν Ντιέγκο μεριά – εκεί κλείνεται με τις ώρες για να δουλέψει με ξύλο και χλωρίδα, ή να εμφανίσει φωτογραφίες όμορφων γυναικών ακούγοντας dance music των 90s και κανα δυο καλά τραγούδια country. Ο κύριος Lentz είναι καλλιτεχνική φύση αλλά όχι καταραμένος, ένας στιβαρός φυσιολάτρης που τρώει σαλάτες, κολυμπάει, κάνει πεζοπορίες και σερφ και τα χέρια του μυρίζουν χορτάρι, άρωμα με βάση ευκάλυπτο και craftmanship που λέει και ο φίλος μου ο Βαγγέλης που έτσι και δει αυτό πιστεύω αλλάζει καριέρα (όχι).

Στο site του mr Lentz θα μπορέσεις να ψωνίσεις, να μάθεις για το νέο του εγχείρημα, που είναι οι οικολογικές, από φυσικές πρώτες ύλες βαφές δέρματος, να χαζέψεις τις φωτογραφίες που τραβάει και να δεις πόσο σε πόσο ωραίες συσκευασίες, φτιαγμένες από τα χέρια του κοκκινομάλλη νεαρού με το στέτσον, θα σου έρθουν όσα αγοράσεις.

Όπως ας πούμε αυτό το δαχτυλίδι που έφτιαξε από ένα κόκαλο που βρήκε σε έναν περίπατο (… γιατί το πώς φτιάχτηλε το καθετί έχει μια μικρή ιστοριούλα, και ο Evan στο site του την αφηγείται χωρίς να φείδεται λέξεων, και οι διηγήσεις του είναι σαν ενός μπαμπά πολύ μεγαλύτερου από τα 28 χρόνια του κυρίου Lentz… old souls, τι τα θες!). Το κόκαλο αυτό το επεξεργάστηκε και το κόλλησε στο ξύλο (ή το μέταλλο σε άλλα σχέδια) με μη τοξική, εννοείται, κόλλα.

Mr Lentz

Mr Lentz

Ή αυτή η ζώνη που συνδυάζει δέρμα, ξύλο και γρασιδάκι, τις αγαπημένες του πρώτες ύλες.

Mr Lentz

Για να φτιάξει τα κοσμήματα με τα λουλουδάκια και τη χλόη, αποξηραίνει πρώτα τα φυτά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για πότισμα και κλάδεμα.

Mr Lentz

Mr Lentz

Mr Lentz

Αν οι θήκες κινητών σου φαίνονταν μέχρι πρότινος μια φλωριά, θα αλλάξεις γνώμη μόλις δεις αυτές, φτιαγμένες έτσι ώστε να μη φεύγει το iphone από την τσέπη του αναβάτη στο ροντέο. Αρρενωπή.

Mr Lentz

Εδώ ο Evan σκάλισε στη ζώνη ένα δεντράκι – δεν απομακρυνόμαστε από τον πυρήνα “άντρας και φύση” ούτε χιλιοστό όπως βλέπεις.

Mr Lentz

Το πιο υποτυπώδες και ταυτόχρονα πιο κουλ και με μυρωδιά φρέσκου tobacco και βαριάς κολώνιας πορτοφόλι του κόσμου.

Mr Lentz

Τα υλικά που χρησιμοποιεί o Evan Lentz είναι όλα είτε ανακυκλωμένα, είτε ανακυκλώσιμα και με τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στη φύση.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.