Πτωχές μου βοηθοί

Δεν χρειάζεσαι βέβαια τη δική μου σοφία για να σου κάνει μέσα σε τρομπέτες και παιάνες την Αποκάλυψη ότι οι εργαζόμενες στα περιοδικά μόδας δεν κάνουν όσο glamorous δουλειά φαντάζεσαι. Θα είχες μαντέψει επιπλέον ότι ούτε τόσο καλοπληρωμένη είναι – και στο λέει μια παθούσα βοηθός στιλίστα, που είχε φάει τα πόδια της μεταξύ Κολωνακίου και αντιπροσωπιών σπαρμένων στα πιο απίθανα μέρη της Αττικής, και είχε κάνει δικέφαλους γρανίτη από τις πολλές σακούλες. Μια φορά για να φύγω από γύρισμα βίντεο κλιπ στην επαρχία είχα κάνει οτοστόπ και ο μόνος χριστιανός που βρέθηκε να με πάει στα ΚΤΕΛ ήταν ένας κονικλοτρόφος, με κουνέλια σε κλουβί πίσω στο μηχανάκι του, που μου τραβούσαν με τα δοντάκια τους τα ρούχα. Ωραίες, αθώες εποχές. Η παραγωγή είναι λίγο καλύτερη πια, αλλά το παράπονο ότι περιστοιχίζεσαι από μυθικά κομμάτια που δεν μπορείς να αγοράσεις δαγκώνει σαν πιράνχας το φαντασμένο είναι σου. Ίσως φυσικά και να τα απομυθοποιείς άμα τα έχεις όλη μέρα κάτω από τη μύτη σου. Για να δω.

Rosa-Safiah Connell (Elle)

Το πρόβλημα που μόλις σου ανέφερα; Tο έχει και η Ρόζα. Τα λιμπίζεται τα ρούχα που φοράει στο οκτάωρό της στα μοντέλα-κρεμάστρες, αλλά κάνει την καρδιά της πέτρα και παίρνει τη στροφή προς High Street, Gap και Topshop σαν να λέμε. Το combo συμπληρώνεται από ατέλειωτες εργατοώρες ψαξίματος στα μαγαζιά του Portobello. Δεύτερα χέρια σ’ αγκαλιάζουνε.

Αγαπημένα κομμάτια τύπου φετίχ

Gillian Wilkins (Vogue)

Τον έχει ψυλλιαστεί από μόνη σου αυτόν τον κανόνα:  για παπούτσια δεν τσιγκουνεύεσαι γιατί ο άλλος, ό,τι μάτι και να έχει, εκπαιδευμένο ή όχι, το μυρίζεται το πατούμενο που κατέχει. Κατά τα άλλα, ένα tshirt ως βάση και από πάνω layers που αποσπώνται από πάνω σου ως εξαρτήματα ανάλογα με την περίσταση.

Αγαπημένο look: το μαντήλι στο κεφάλι της Audrey

Julia Brenard (Harper’s Bazaar)

H Julia σπάει τον κουμπαρά της κάθε Χριστούγεννα και γενέθλια για ακριβά κομμάτια.  Για τα υπόλοιπα καταφεύγει στο ίντερνετ, στον εσωτερικό δανεισμό (βολικό: αγόρια συγκάτοικοι για oversized look) και στη φτήνια. Μαύρα και χακί δεν περνούν διόδια. Τα υπόλοιπα χρώματα πρέπει να εγκριθούν από τα μαύρα και τα χακί.

Αγαπημένο κομμάτι: Navy Dress του Phillip Lim αγορασμένο σε εξευτελιστική τιμή

Photos: Daily Mail, Suckmysavvy.blogspot

Leave a Reply

Your email address will not be published.