Χαρίζει η ομάδα: η ασυμμετρία

Λες και δεν είχαμε αρκετά αποδεικτικά για το ότι η ολική επαναφορά των 90s είναι ψιλοατέλειωτη, επέστρεψαν με γδούπο και οι ασυμμετρίες. Το “με γδούπο” είναι με προσοχή διαλεγμένο γιατί πρόκειται για έκφραση δηλωτική καταστροφής: καταστροφικά, κυρίως για το γούστο, έβρισκα τα περισσότερα ασύμμετρα τελειώματα στα φορέματα, και τα στριφώματα κύμα μου έδιναν στα νεύρα τόσο, που ήμουν ορκισμένη ότι την τάση δεν θα την ακολουθήσω. ΟΙΜΟΙ ΤΑΛΑΣ: Η νέα ασυμμετρία είναι περισσότερο γεωμετρική και μπορεί να αποφύγει το να κρύβει το ένα πόδι/να εμφανίζει το άλλο με τρόπο φλαμένκο, γιατί υπάρχουν οι εξής εκδοχές αυστηρού κοψίματος που ακολουθούν κανόνες, σαν να λέμε, υπόκεινται σε ένα σχέδιο, και δεν είναι απλά υφάσματα κομμένα καμπυλωτά στις άκρες:

 

 

asymmetrica skirts

Ειδικά το “κοντό μπροστά μακρύ πίσω”, φέτος είναι παντού, και είναι ακριβώς ο τρόπος που έκανε το ασύμμετρο ακαταμάχητο στα μάτια μου.

asymmetrical skirts

Επίσης ωραιότατες και οι περιπτώσεις avant garde σαρόνγκ/παρεό που στηρίζει χρόνια, άκαμπτος από τις τάσεις, ο Helmut Lang.

Helmut Lang

Αυτό το σπλιτ σκριν το ονομάζω “ανισότητες στριφωμάτων: οι δύο κυρίαρχες τάσεις” και αριστερά έχει την αυστηρή με το απότομο ψαλίδισμα, ενώ δεξιά την πιο ρομαντική, που αφήνει λούκια στο στρίφωμα.

Helmut Lang - Tibi

Εχεις φτάσει να διαβάζεις εδώ – αυτό σημαίνει πως η σημερινή μου απόπειρα να γίνω ο συνήγορος του ασύμμετρου σε έπεισε. Οι Lora and Elen, δυο κορίτσια που σχεδιάζουν ρούχα, πρόθυμα θα συνηγορούσαν και εκείνες σε όλα τα παραπάνω, γιατί φέτος το καλοκαίρι τις τίμησαν δεόντως τις λοξές ψαλιδιές, και σε φορέματα και σε φούστες,  στο lookbook τους που βλέπεις ολόκληρο εδώ. Το κομμάτι που μου άρεσε περισσότερο ήταν, φυσικά, εκείνο με την περισσότερη “σαφήνεια” στην ασυμμετρία του, και αυτό ακριβώς θα δώσουν δώρο σε δύο αναγνώστριες από εσάς (εκ των οποίων η μία θα το αποκτήσει σε μαύρο, η άλλη σε ροδί), που:

-Θα κάνουν like στη σελίδα τους (απαραίτητο)

-Και θα γράψουν το ευφάνταστο comment τους εδώ, στο site, κάτω από αυτό το post. Οι νικήτριες θα ανακοινωθούν την επόμενη Δευτέρα.

Lora and Elen

Δεν τελείωσα όμως για τις Lora And Elen – γιατί όπως θα ξέρετε νιώθω μεγάλη σιγουριά όταν προτείνω κάτι που έχω δοκιμάσει και η ίδια, και μπορώ να μακρηγορώ ώρες. Τα κορίτσια λοιπόν, μου έφτιαξαν ένα φόρεμα-μαρινιέρα (δεν νομίζω να πάψουν ποτέ να μου αρέσουν οι ρίγες!), αφού τους έδωσα τις διαστάσεις μου: δεν κάναμε ούτε μια πρόβα, λόγω χρόνου. Το φόρεμα έκατσε κούκλα, ταίριαξε γάντι, έγραφε το όνομά μου (… και άλλα συνώνυμα), και, το κυριότερο, το ύφασμα είναι σταθερό και “βαρύ” και το ράψιμό του προσεγμένο και ολόσωστο. Οι νικήτριες δηλαδή θα πάρουν ένα κομμάτι που θα βρουν μπροστά τους για χρόνια.

Εδώ είμαι εγώ, φοράω το φόρεμα των κοριτσιών και ποζάρω λίγο σαν να μην ξέρω τι να κάνω τα χέρια μου (έχει συμβεί σε πολλούς κατά καιρούς, μην κρίνετε).

Καλή επιτυχία είπα; 🙂

Lora and Elen

Photos: polyvore.com

405 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.