Pure Shores

H Ντόρα είναι σήμερα εδώ για να δώσει την ψευδαίσθηση που χαρίζουν με άνεση όλες οι πολύ όμορφες γυναίκες ότι τα ωραία πράγματα είναι αιώνια – στην προκειμένη περίπτωση το καλοκαίρι. Βοηθάει φυσικά και ότι το καλοκαίρι αναμένεται να τελειώσει αρχές Νοεμβρίου, αλλά φίλοι μου, η Δώρα. Η Ντόρα είναι το καλοκαίρι, για αυτή τη βδομάδα προσαρμογής, που θέλεις να ξεχάσεις αλλά και να πιστεύεις ακράδαντα ότι είναι ακόμα καλοκαίρι.

Αν αυτές οι φωτογραφίες σού μεταδίδουν μια πολύτιμη μεν απροσδόκητη δε, ηρεμία και γαλήνη αυτή την πρώτη εβδομάδα στο γραφείο, δεν είναι τυχαίο: Η Ντόρα είναι ήσυχη και νηφάλια, ντροπαλή και διστακτική στο θέμα “οικειότητα” (τις φωτογραφίες τις τράβηξε φίλος της). Κάτι άλλο που δεν της αρέσει πάνω της είναι η νωχέλεια και η τεμπελιά – πριν κρίνεις να ξέρεις ότι προσπαθεί να το διορθώσει. Ξέρω πως το τελευταίο που σκέφτεται κανείς βλέποντας μια τέτοια γυναίκα είναι “σπιτόγατος” αλλά αλήθεια, βλέπει τηλεόραση, όλες τις επαναλήψεις Friends σαν να μην υπάρχει βαρεμάρα, με στόχο, που δεν μοιάζει και τόσο μακρινός, να τα μάθει απ’ έξω. Το Jeux d’ Enfants είναι η αγαπημένη της ταινία όλων των εποχών και το αγαπημένο (όλων) ζεύγος Μαριόν-Γκιγιόμ συναγωνίζονται η Nicole Kidman στο Dogville, η Kate Winslet στο Eternal Sunshine of a Spotless Mind, ο Tim Robins στο Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουρθ (σ.σ. παιδιά δεν φταίω, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου, τρελαίνομαι να γράφω έτσι τον τίτλο) και ο Αλμοδόβαρ. Τι ακούει; (πάλι) lo fi πράγματα, Edith Piaf, Alanis Morissette, Massive Attack, Florence and the Machine και τους lo fi Radiohead.

Για κάποιον που “δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να κάνει με/στη ζωή του”, η Ντόρα δεν έχει κάνει και λίγα. Το πτυχίο της είναι στην Αγροτική Οικονομία αλλά η δουλειά της όχι απλώς δεν είναι σε χώρο ανοιχτό και φύση, και γεωργία, αλλά σε ό,τι πιο “εσωτερικού χώρου” μπορεί κανείς να σκεφτεί: δουλεύει στο showroom του φίλου της, που κατασκευάζει custom φωτιστικά. Η σχέση της με τη μόδα είναι εξίσου low fidelity, αέρινη, γαλήνια και μη φανατισμένη όπως και όλα τα υπόλοιπα. Της αρέσει, αλλά δεν τη βρίσκει τόσο ενδιαφέρουσα όσο το  πώς κινείται κανείς, το πώς μιλάει, το πώς φοράει το κάθε τι και τις (αλάνθαστες) μικρές χαριτωμένες ατέλειες. Φοράει διαφορετικά χρώματα, αταίριαστα υφάσματα, άσχετες μετεξύ τους επιρροές, αρκεί στο μυαλό της να έχουν μια (υποκειμενική) λογική και να αρέσουν στην ίδια να τα βλέπει ή νατα φοράει, χωρίς κανέναν κανόνα ή περιορισμό – σαν να λέμε mix and match, χωρίς να το χαρακτηρίζει κάπως. Η Olivia Palermo και η Leandra Medine είναι η αγαπημένες της προφανώς για πολύ διαφορετικούς λόγους (εγώ την ψυχαναλύω ως εξής: η Olivia είναι η χαμηλότονη φασιονίστα, η Man Repeller το δυναμικό αστείο alter ego) και, ενώ δεν θα φορούσε τίποτα απο αυτά που φοράει η Chloe Sevigny βρίσκει ευφυές το πώς τα φοράει εκείνη. Τσάντες και παπούτσια, λίγα και καλά, κάνει οικονομίες για “επενδύσεις”. Κοσμήματα, καπέλα, φουλάρια, όλα της αρέσουν, πάντα τα ξεχνάει. Την ψυχαναλύω λέγοντας πως ενδόμυχα γνωρίζει ότι δεν τα “χρειάζεται” 🙂

Dora

Dora

Παντελόνα Zara, crop top Fendi vintage της θείας

Dora

Dora

Φούστα με πιέτες sur mesure, αντρικό t-shirt Passarella Squad

Dora

Dora

Dora

Παντελόνι και κοντό πουλοβεράκι, όλα Zara

Dora

Dora

Dora

Dora

Dora

Ολόσωμο μαγιό American Apparel, κιμονό Zara, σορτσάκι από κομμένο παλιό τζιν

******Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε ο Διονύσης Κουτσης

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.