Rock Lobster

Πολλάκις έχω δεχτεί χλευαστικά σχόλια και συγκαταβατικά νεύματα όταν, βλέποντας μια γνωστή μου αλλά όχι  τ ό σ ο  γνωστή μου να περνάει το απέναντι πεζοδρόμιο εφιστώ στους φίλους την προσοχή “τη βλέπετε αυτή; το ωραιότερο κορίτσι της Αθήνας!” – με θεωρούν βλέπετε ενθουσιώδη και επιεική, αλλά προτιμώ να είμαι ενθουσιώδης και επιεικής παρά μίζερη με τις άλλες γυναίκες. Ο πρόλογος έγινε για να καταλήξω ότι στην περίπτωση της Νεφέλης οι αντιδράσεις ήταν πιο ομοιογενείς και συμπυκνώθηκαν στο “γουουουουουόου”: μια μικροκαμωμένη Kate Pierson κυκλοφορεί στην Αθήνα σαν να παίζει από πίσω της νυχθημερόν σε λούπα το Cosmic Thing.

Τα περί Kate Pierson είναι αυθαίρετα – η ίδια δεν έχει συγκεκριμένο κόλλημα, αλλά ένα γενικό moodboard που περιλαμβάνει τη δεκαετία του ’60, τις housewives του Mad Men, τις πιο “extreme” παρουσίες των 60s με τα μίνι και τις άσπρες μπότες και τις ελληνίδες σταρ της εποχής που υπήρχαν σταρ και ποπ κουλτούρα, όπως η Μάρθα Καραγιάννη και η Χλόη Λιάσκου της οποίας ζηλεύει τα μαλλιά. Το μακιγιάζ της Νεφέλης έχει τα κραγιόν και τα eyeliner που έβλεπες στην Twiggy, την Peggy Moffitt και την Penelope Tree, ενώ ακόμα μια αγαπημένη της γυναίκα είναι  η Jane Asher, που εκτός από ηθοποιός ήταν και κοπέλα του Paul McCartney, του Beatle που προτιμά. Με τη τελευταία της λένε ότι μοιάζει βάζοντάς της ιδέες να μακρύνει ξανά τα μαλλιά της. Και, εννοείται, αν η Daphne Blake και η Veronica Lodge ήταν υπαρκτά πρόσωπα, σίγουρα θα ήταν από τις βασικές της στιλιστικές επιρροές.

Για το πώς γίνεται ένα κορίτσι που δεν έζησε τα 60s να φέρνει κάθε μέρα τα χρώματά τους στο γκριζωπό κέντρο, δεν πρέπει να απορεί κανείς και πολύ:  Όλα ξεκίνησαν από τις ελληνικές ταινίες στην τηλεόραση και μια ωραία συνέχεια εξασφαλίστηκε όταν, σχετικά μικρή, ανακάλυψε τους Beatles. Έτοιμη η πορεία προς το τεκνοκολόρ. Μεγαλώνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε στον δρόμο της η mod κουλτούρα και το ντύσιμό της τροποποιήθηκε αναλόγως – από την mod εποχή σταχυολόγησε τα στοιχεία που της άρεσαν περισσότερο, τα οποία και παραμένουν παρόντα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Από μερικούς ανθρώπους περιμένεις να κάνουν κάτι σχετικό με εικόνες (δεν θέλω να πω “δημιουργικό” ή “καλλιτεχνικό”), μάλλον επειδή η λατρεία τους για τις εικόνες είναι εμφανής. Η Νεφέλη έχει σπουδάσει Γραφιστική στη Βακαλό και ασχολείται κυρίως με την Pink Motel Records, το Cassette Label/Blog που έχει μαζί με τον Αντώνη Κωνσταντάρα από τους Strawberry Pills. Πέραν της Pink Motel, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη πρακτική της στη γραφιστική ενώ, φυσικά, δουλεύει παράλληλα ως freelancer. Επιπλέον ασχολείται με τη φωτογραφία (η πρώτητης έκθεση  “60’s girls” παρουσιάστηκε μόλις) και παίζει μουσική σε μπαρ – αν βρεθείς σε κανένα, όπως καταλαβαίνεις, δεν θα είναι δύσκολο να την αναγνωρίσεις.

Nefeli

Φόρεμα Modcloth, παπούτσια Elite

Nefeli

Nefeli

Nefeli

Φόρεμα Cocktail Jane, παπούτσια vintage

Nefeli

Nefeli

Φόρεμα αγορασμένο σε μαγαζί με vintage στο Άμστερνταμ, μπότες από το Μοναστηράκι

Nefeli

Nefeli

Nefeli

Nefeli

Φόρεμα vintage αγορασμένο σε ταξίδι στην Ισπανία, παπούτσια επίσης vintage

Nefeli

Nefeli

Nefeli

Vintage φόρεμα αγορασμένο από το Ebay, παπούτσια αγορασμένα από το Etsy

Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Στέλλα Παναγοπούλου

Ευχαριστούμε πολύ το Gingerale, στην Πλατεία Εξαρχείων

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.