Ιλουστρασιόν

Σερφάροντας στο διαδίκτυο (και φτάνοντας με τη σανίδα ως τα 90s αφού χρησιμοποίησα μόλις αυτή την έκφραση…) έπεσα πάνω στη δουλειά που αν είχα γεννηθεί ταλαντούχα και arty θα ήθελα να κάνω: fashion illustrator. Δηλαδή, και καλή στη ζωγραφική, και με γραφιστικό τάλαντο και fashionista και καμιά εκθεσούλα σε γκαλερί που μαζεύει ΑΥΤΟΝ τον κόσμο, ξέρεις, που δεν τον βλέπεις αλλού, θα μπορούσα να κάνω. Θα ήμουν μια κανονική γκομενοπαγίδα δηλαδή. Αν βαρέθηκες το παραλήρημα, συμπάσχω μαζί σου και σε πάω πάραυτα στους αγαπημένους μου fashion illustrators, σε τυχαία σειρά.

Sophie Griotto

Η Sophie μου αρέσει γιατί μου θυμίζει μοντέρνο Sarah Kay, και είναι η πιο lifestyle illustrator από όλους όσους θα δεις πιο κάτω.  Η καθημερινότητα των κοριτσιών της έχει πολύ χρώμα, σχεδόν καθόλου γραμμές και θυμίζει επεισόδια του Sex & The City στο Παρίσι. Εξυπακούεται, είναι Γαλλίδα.

Laura Laine

Η φινλανδή Laura φτιάχνει απαρεμφατικές φιγούρες γυναικών που αποπνέουν μια σκανδιναβική μελαγχολία και παραείναι λυγερές, το οποίο εξασφαλίζει η πεισματάρικη χρήση γραμμών και σαφούς περιγράμματος. Μουντά και τα χρώματα, 6 μήνες νύχτα έχει εκεί στα βόρεια.

Stina Persson

Εδώ θα δεις πολύ μοβ-ροζ, πολύ πορτοκαλί-κίτρινο-καφέ, αλλά πάντα με ένα χίπι σικ αποτέλεσμα, σαν να είναι σχεδιάστρια η γκρούβαλη ερωμένη(μετέπειτα τζάνκι) του Don Draper. Μποέμ με έναν 60s τρόπο και χρώματα που χύνονται το ένα μέσα στο άλλο, η σουηδέζα Stina αγαπάει και τις επιθετικά και μητρικά σέξι καλλονές της Cinecitta αλα Magnani.

Cedric Rivrain

Επειδή ο μπαμπάς του ήταν γιατρός, ο Cedric, αντίθετα με τα αφαιρετικά ως προς τον ρεαλισμό Sophie, Laura και Stina που μόλις περπάτησαν στην πασαρέλα του Fashionism, είναι υπέρ της πίστης στην ανατομία του σώματος και της λεπτομέρειας στις γραμμές του προσώπου. Χειροκρότημα.

Monsieur Qui

Με το ένα πόδι στα σαλόνια της μόδας και το άλλο στα αλώνια του παριζιάνικου graffiti, ο Monsieur Qui είναι ας πούμε ένας πιο εθισμένος στη γυναικεία φιγούρα Banksy.  Σε όσα φτιάχνει ενσωματώνει και μια homemade τυπογραφία, και στο Παρίσι έχουν ήδη αρχίσει να ξηλώνουν τις ζωγραφιές του από τα τσιμέντα.

David Downtown

Με όρους μόδας πιο τοπικούς, ο David είναι για το illustration ό,τι είναι για την ελληνική μόδα ο Βασίλης Ζούλιας: αστός, παλιομοδίτης και μπον βιβέρ, κουνάει το κεφάλι του συγκαταβατικά όταν βλέπει κορίτσια με τζιν και ονειρεύεται γυναίκες με τη50s λάμψη της Audrey.

Petra Dufkova

Μελάνια που τρέχουν, νερομπογιά, μια φαινομενική ακαταατασία από την οποία αναδύονται οι naive φιγούρες της βρετανίδας υπηκόοου Petra που μοιάζουν λίγο με θλιμμένους βιεννέζους αρλεκίνους και κολομπίνες. Αλλά με ένα outsider twist ποτοαπαγόρευσης και κομψότητας τύπου Αμερικής περιόδου Χέμινγουέι.

Photos: sophiegriotto.com, lauralaine.net, stinapersson.com, illustrationweb.com,
 cedricrivrain.com, daviddowntown.com, monsieurqui.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.