Ιδιαίτερα Αρχαίων Ελληνικών

Αν οι νοητικές συνδέσεις που συνέβησαν αυτομάτως στο μυαλό σου έχουν να κάνουν με έδρα και εντολές, δεν έπεσες και πολύ έξω: η Χριστίνα Μαρτίνη δίνει το πρόσταγμα και το Χόλιγουντ περπατάει (δεν μιλάει, χεχ) αρχαία ελληνικά. Τα Ancient Greek Sandals, που είναι μέρος του αισιόδιξου σχεδίου μου ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΩΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ, έχουν βρει πολλούς μιμητές, αλλά τα αυθεντικά θα τα εκτιμάς όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, επειδή πατινάρονται: κατασκευάζονται από τα καλύτερα δέρματα και σολοδέρματα  που σκουραίνουν με τον ήλιο και τον χρόνο και ομορφαίνουν όσο λίγα πράγματα – πράγματα συνήθως φτιαγμένα από καλό ξύλο και πολύτιμους λίθους.

Christina Martini

Η Χριστίνα, που δίνει το πρόσταγμα σε κορίτσια όπως η Naomi Watts και η Amanda Seyfried να ζήσουν καλοκαίρια ελληνικών νησιών (και όχι μόνο καλοκαίρια – τα Ancient Greek Sandals φοριούνται όσο το επιτρέπει ο καιρός), ζει μόνιμα σε νησί και η ίδια. Οι εμπνεύσεις υλοποιούνται στην Κέρκυρα και ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο. Κάθε ζευγάρι σανδάλια που παραγγέλνεις από το site στο χρώμα και σχέδιο που θες, είναι μοναδικό και κάνει από 15 ως 20 μέρες να σου παραδοθεί. Η Χριστίνα δεν έχει στοκ, έχει όμως τη μεγάλη επιθυμία το ζευγάρι που θα φοράς να το συνδέσεις με ένα ωραίο καλοκαίρι. Και αν δεν είσαι του εντελώς φλατ, η συλλογή έχει και τριών ειδών ξύλινες πλατφόρμες παραπέμπουν στους αρχαιοελληνικούς κοθόρνους.  Άλλωστε το κόλλημα με την αρχαία Ελλάδα επανέρχεται σταθερά στο continuum της μόδας. Από τη Vionnet στα 20s, τον Versace στα 80s και τη Σοφία Κοκοσαλάκη μεταγενέστερα, όλοι εκτίμησαν μια δόση κλασικισμού, και όχι μόνο: η goth συλλογή του Marios Schwab δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τα ψηλά gladiator sandals που τού έφτιαξε και ο Carven θα είχε συζητηθεί λιγότερο χωρίς AYTA τα banana sandals:

AGS for Carven

Οι συνεργασίες με σχεδιαστές και οίκους, που θα συνεχιστούν και στο μέλλον, είναι η “έκπληξη” στο lookbook της δουλειάς τής Χριστίνας: σχέδια που δεν θα σκεφτόταν να φτιάξει μόνη της, και αμφόδρομη έμπνευση που απομακρύνει αλλά και προσεγγίζει την αρχική ιδέα των AGS. Και, φυσικά, σχέδια που τους επιτρέπουν να φορεθούν με τα πάντα, από σορτς μέχρι καφτάνια και από βραδινά φορέματα έως και νυφικά. Κάνε scroll down να πειστείς.

 

Michelle WIlliams

Emma Watson

Amanda Seyfried

SJP

Anne Hathaway

Naomi Watts

Και μερικά trivia:

-H πρώτη σελέμπριτι που φόρεσε AGS ήταν η Michelle Williams. H Χριστίνα ξετρελάθηκε.

Sarah Jessica Parker αγόρασε φέτος ένα ζευγάρι AGS στις διακοπές της στην Κεφαλλονιά.

-Γνωρίζοντας την απροθυμία αρκετών ελλήνων ανδρών να δείξουν δαχτυλάκια, η Χριστίνα έχει σχεδιάσει και πιο κλειστά σχέδια, για να τους προσηλυτίσει σιγά-σιγά 😉

-Τα αγαπημένα δικά της παπούτσια τη σεζόν που έφυγε ήταν μποτάκια: All Star, μπότες ιππασίας από τη Σεβίλλη, καστόρινα Clarks και ankle boots της Rachel Comey.

-Μπορείτε να δείτε τα σανδάλια (και εμένα) και στην τηλεόραση (στο 28.40)!!!11!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.