Χαρίζει η ομάδα: Melissa, με πάθος

Η μεγάλη αδυναμία των κοριτσιών στα Melissa εξηγείται νομίζω ποικιλοτρόπως, και αν έχεις όρεξη της δίνεις και καμιά ψυχαναλυτική προέκταση να τους πας όλους μια έμπλοκα και να κάνεις και ένα κείμενο μόδας να μη φαίνεται μπανάλ και κλισέ (δικό μου πόνημα και το λινκάκι). Έτσι πρόχειρα σκέφτομαι πως θα μπορούσα να πω, για παράδειγμα, πως το ότι πρόκειται για (τα πιο διάσημα!) jelly shoes τους προσδίδει αυτομάτως το βάρος της ευθύνης (αλλά και τη σημειολογική δυνατότητα) να γυρίσουν την ηρωίδα μας φασιονίστα στα παιδικά χρόνια και τα παπούτσια εκείνα, τα ημιπέδιλα σε φλούο χρώματα, που φορούσαμε στη θάλασσα, για να μπορούμε να περπατάμε στις πέτρες ψιλοάνετα – δηλαδή χωρίς να σηκώνονται κάθε τρεις και λίγο οι γονείς να μας μαζεύουν από τις σαβούρδες. Οι στιγμές αυτές της ξεγνοιασιάς που χάριζαν στους γονείς δικαιολογούν ίσως γιατί λάτρευαν τα jelly shoes και τα θεωρούσαν επιβεβλημένη αγορά πριν φορτώσουν τη σχάρα του αυτοκινήτου με βαλίτσες και μας φορτώσουν όλους, συν γιαγιά, στη διαδρομή για το εξοχικό.

Άρα 1: νοσταλγία.

Τα jelly shoes σε πολλά χρώματα και με μια υπέροχη μυρωδιά (υπέροχη! ειδικά αν σκεφτείς ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ) αυτομάτως χαρίζουν και στο πιο riot girl, φερ ειπείν, μια εσάνς χαριτωμενιάς, που μπορεί να την επιδιώκει, μπορεί να την απεχθάνεται, μπορεί να τη σνομπάρει και μπορεί να την αξιοποιεί με τρόπο ειρωνικό, αλλά Courtney, αλλά είναι θηλυκή και κοριτσίστικη. Στις Λολίτες, τις κανονικές και τις grunge, τις meta, θα φορούσα πάντα jelly shoes.

Άρα 2:  θηλυκότης.

Και, τέλος, jelly: δεν υπάρχει πιο ποπ υλικό, και πιο μπαλαντέρ, να προχειρεύει το “καλό” ντύσιμο (τα πλαστικά peep toes Vivienne Westwood for Melissa έσωσαν, σε πολλούς γάμους) και να κάνουn λίγο πιο φαν το απλό ντύσιμο τις μέρες που βαριέσαι. Άσε που λόγω πλαστικού είναι σαν καλοσχεδιασμένα παπούτσια για φουτουριστικές πριγκίπισσες ενός ευοίωνου sci fi σύμπαντος.

Άρα 3: design, ευελιξία, προσαρμοστικότης.

Άρα και 4: θα χαρίσω ΤΕΣΣΕΡΑ ζευγάρια Melissa, σε ισάριθμες τυχερές νικήτριες, τέσσερα ζευγάρια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, για όλα τα γούστα φάση, δηλαδή, μια swing version για τις λάτρεις του Μικρού Πρίγκηπα (που δεν είναι λίγες)

Melissa

Melissa

Ένα ankle boot, μίνι γαλοτσάκι Vivienne Westwood, ιδανικό παπούτσι για φεστιβάλ, ακόμα και στις λάσπες

Melissa

Και δύο ζεύγη φλατ, ένα με εντελώς τετράγωνη μύτη σε μαύρο, αυστηρό, για να φέρνεις εις πέραν το στυλ “κολλεγιόπαις”

Melissa

και ένα μωβ μυτερό, κάπως φάνκι, ό,τι πρέπει για τα κορίτσια που συχνάζουν σε γκαλερί, δεν βρίσκετε;

Melissa

Για να τα κερδίσεις, αυτό που έχεις να κάνεις είναι

1. To ευφάνταστό σχόλιό σου εδώ από κάτω, στο site

2. … στο οποίο θα λες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τι νούμερο φοράς

3… και ποιο παπούτσι θέλεις. Σε περίπτωση που κληρωθείς, αλλά το παπούτσι της προτίμησής σου έχει ήδη δοθεί, θα πάρεις άλλο.

Καλά νέα για μια εβδομάδα που αρχίζει κάπως περίεργα και μαγκωμένα ε; Οι νικήτριες θα ανακοινωθούν στις 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Καλή επιτυχία 🙂

687 Comments