Φάνυ και Βασίλειος

Αν ασχολείσαι με βαθύ blogging ξέρεις σίγουρα τον Backyard Bill – ο κατά κόσμον William Gentle έχει ένα μπλογκ στο οποίο φωτογραφίζει ανθρώπους στο Μπρούκλιν, γύρω από το σπίτι του, στη γειτονιά, και κυρίως, στην πίσω αυλή του. Αυτό. Το απλό. Φαινομενικά, γιατί για κάποιον ανεξήγητο λόγο, αν επιχειρήσεις κάτι τέτοιο εδώ, θα βγει κατά πάσα πιθανότητα ένα αποτέλεσμα από εξεζητημένο μέχρι εκνευριστικό, με φωτογραφίες από προχειράντζες μέχρι επιτηδευμένες του κερατά, και ίσως, μια στις τόσες, ένα καλό αποτέλεσμα που θα χανόταν μέσα στο χαώδες αδιάφορο. Είμαι αυστηρή λες; Μπορεί. Αλλά το μπλογκ αυτό είναι η πυξίδα μου για το πού θέλω να πάω το Fashionism στα θέματα με φωτογραφίες ανθρώπων. Θέλω τον χοντρούλη, θέλω το ζευγάρι που δεν πάει στις εβδομάδες μόδας, θέλω την κυριούλα, θέλω και το geek, θέλω και τον χίψτερ αλλά όχι τον μαϊντανό, αν με καταλαβαίνεις. Ουφ. Και θέλω και locations, που δεν έχω, παραπονιέται και Ο Συνεργάτης, τα ξέρεις τα βάσανά μου. Φυσικά, δεν χρειάζεται να σου πω ότι ο William φωτογραφίζει πλέον για περιοδικά όπως το GQ – scouters για blogs υπάρχουν, για να φτιάχνονται τέτοια ωραία success stories.

Eπειδή στο χαρούμενο χιπστερικό σύμπαν τα πράγματα πάνε κάπως έτσι, ο William έχει το μοναδικό κορίτσι που θα μπορούσε να έχει.

Έχω που λες μια θεωρία – ότι για να αποφεύγουμε πόνο και θλιβερά rebounds, κάποιος που θα βλέπει με κυάλια τους πάντες, κάποιος καλύτερος από εμάς στα ζευγαρώματα, κάποιος που να μην αφήνει τα πράγματα στην τύχη αλλά να τα μελετάει με διαχείριση δεδομένων, θα έπρεπε να διαλέγει από μια μη πεπερασμένη παρακαταθήκη ανθρώπους και να φτιάχνει δυάδες: “εσύ με αυτόν, ο εκεί κάτω με το κορίτσι που περεγγέλνει τώρα φρεντοτσίνο, αυτός που διαβάζει Κοέλιο με τη φετινή Σταρ Ελλάς”, τέτοια. Ε, αν κάτι τέτοιο υπήρχε, τον William θα τον έβαζε δίπλα στη Fanny. H Fanny είναι illustrator, έχει φτιάξει αυτά τα t-shirts για το H&M:

αλλά και μερικά ethnic, hippie, καλοκαιρινά σίγουρα, κοσμήματα:

που καμιά φορά τα φοράει σε ζωάκια

… κάνει βέβαια και πολλές ζωγραφιές, θα τις βρεις στο μπλογκ της.

Κάποια από αυτά, η Fanny τα έκανε ενώ ήταν έγκυος – γιατί, ε ναι, αυτό το ζευγάρι πρέπει να τεκνοποιήσει, θα ήταν κρίμα αν δεν. Τον Μάιο γεννάει, που λες, ένα αγοράκι, ένα σποράκι που θα μεγαλώσει μέσα στο χρώμα, όπως πρέπει, μαζί με δυο γονείς που δεν θέλουν καθόλου να κάθονται άπραγοι. Μου φαίνεται ότι έχει πολλές πιθανότητες για μια ωραία ζωή.

Photos: backyardbill.com, fannyb.com, theselby.com

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.