Πάρτυ με τσάι

Οι άνθρωποι που φτιάχνουν τέχνη με αντισυμβατικά υλικά είναι από τα αγαπημένα μου θέματα. Κονσερβοκούτια, κομμάτια από κηρομπογιές, όλα αυτά που θέλουν εφευρετικότητα και υπομονή με ενθουσιάζουν (εεπειδή φυσικά δεν έχω τίποτα από τα δύο!). Η επιμονή με την οποία τα ψάχνω, μου αποκάλυψε τον βρετανό Carne Griffiths, ο οποίος αξιοποίησε κάπως διαφορετικά τη μανία της πατρίδας του για το τσάι – και φτιάχνει πίνακες των οποίων η τιμή φτάνει στις 4000 λίρες.

Ο Carne χρησιμοποιεί μελάνι και υγρό τσάι και αγαπά την τεχνική του layering – ζωγραφίζει δηλαδή σε στρώσεις, τη μια πάνω στην άλλη για να καταλήξει σε πολυεπίπεδα έργα. Τα στρώματα και οι υφές δεν επιτυγχάνονται μόνο με τσάι, χρησιμοποιείται ακόμα κονιάκ, ουίσκι και βότκα. Γενικά, κατά τον Griffiths, όλα τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως χρώματα για τους πίνακές του.

Η στροφή του καλλιτέχνη από το Λίβερπουλ στη ζωγραφική έγινε όταν αποφάσισε να φύγει από τη μόδα (έφτιαχνε κεντήματα σε χρυσό και πελάτες του ήταν από τον Tom Ford και τους οίκους Chanel και Burberry μέχρι τον πρίγκιπα Κάρολο και τον σουλτάνο του Ομάν). Για να ολοκληρώσουμε το success story, ας πούμε το αυτονόητο, ότι πλέον ο Griffiths είναι περιζήτητος και έχει εκθέσει παντού, ενώ αναζητά συνέχεια νέα υγρά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη Τέχνης.

Μιας που μιλάμε για τσάι, να και η συνταγούλα για το ποτό του χειμώνα (φυσικά, φτιάχνεται με Disaronno)

DISARONNO & ΤΣΑΪ: Θερμός χειμωνιάτικος πειρασμός

Συνδυάζεις ζεστό τσάι με τη απαλή γλυκύτητα του Disarono και έχεις ένα ποτό που ζεσταίνει τις νύχτες του χειμώνα και διώχνει τη μελαγχολία. Συμπληρώνεις με σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ

1½ μέρος Disaronno

6 μέρη ζεστό τσάι

Σαντιγί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάζεις τα υλικά σε ένα γυάλινο ποτήρια για ζεστά ροφήματα, ανακατεύεις και προσθέτεις τη σαντιγί!

 

 

Carne Griffiths

Carne Griffiths

Carne Griffiths

Carne Griffiths

Carne Griffiths

Carne Griffiths

*****Ζήσε περισσότερες ιστορίες έμπνευσης από το Disaronno

Leave a Reply

Your email address will not be published.