Nuromantichic

Αν το να είναι κανείς πολύ απομακρυσμένος από τη νόρμα προκαλεί αμηχανία, έχουμε κάποια εδώ που σίγουρα θα γυρίζει πολλά κεφάλια στον δρόμο. Και το δικό μου, αλλά η στροφή λαιμού θα δήλωνε μόνο θαυμασμό: τίποτα πάνω στη Βαλίσια δεν είναι συνηθισμένο, και τίποτα δεν έχει να κάνει με τα trends και τη mainstream μόδα. Σαν να λέμε, αν είναι η μόδα μια ευθεία γραμμή, εκείνη τραβάει τον δρόμο της πότε παράλληλα, πότε σε γωνία, και καμιά φορά συμβαίνει οι δυο τους να τέμνονται, αλλά από καθαρή τύχη (για τη μόδα, όχι για τη Βαλίσια).

Υπήρξε μπαλαρίνα, αθλήτρια, μοντέλο (προφανώς πόζαρε για σχεδιαστές που έφτιαχναν ρούχα τουλάχιστον ιδαίτερα), ερασιτέχνης ηθοποιός, σπουδάστρια σχεδίου μόδας, φοιτήτρια και τραγουδίστρια, και τίποτα από αυτά δεν το έκανε χωρίς να κυλάει αντί να κινείται, και να ντύνεται στα μαύρα. Εγώ πάντως τη θυμάμαι να περνάει μια πόρτα και στο μυαλό μου να ακούγεται το The Forest με κάποιον τρόπο, δεν ξέρω: τα ψηλόλιγνα πλάσματα που περπατάνε αέρινα, ή Cure μου θυμίζουν ή τη Μυστική Ιστορία. Όπως θα δεις, η σχέση της με τη μόδα είναι εξουδετερωτική και ταυτόχρονα δημιουργική, μην πω και πολύ ενθαρρυντική για τους υπόλοιπους. Τα περισσότερα από τα ρούχα της δεν κοστίζουν περιουσίες γιατί είναι της μαμάς της, ή τα βρίσκει σε μπαζάρ και αμερικάνικες αγορές. Η σχέση της με την ομορφιά είναι επίσης αντισυμβατική και επηρεασμένη από το blitz των early 80s, τη Siouxsie και τη Ronny – προτιμάει να ζωγραφίζει το πρόσωπό της παρά να “κάνει μακιγιάζ” και το χρώμα των μαλλιών της αλλάζει συνεχώς. Γενικά, δεν πρόκειται για το μέσο κορίτσι, πράγμα που για εμένα προσωπικά, που με έχουμε κουράσει όλες εμείς οι ίδιες μεταξύ μας με τα κολιέ πάνω από τα κουμπωμένα πουκάμισα και θέλω κάτι άλλο, είναι πλέον ανακουφιστικό σαν το νερό σε μια έρημο κλώνων. Αν ψάξεις, θα βρεις φωτογραφίες της σε πολλά διαφορετικά στάδια του ατέλειωτου style surfing της, αλλά καμιά δεν θα είναι “πολύ συνηθισμένη”.

Η Βαλίσια (που μπορεί να ήξερες από τους Phoenix Catscratch), είναι το ήμισυ των Strawberry Pills και ακούει παλιούς Human League, Ultravox, Ceramic Hello και Boyzone (δεν έχω κάνει τυπογραφικό, φαίνεται να είναι εναρμονισμένη με την cheesy πλευρά της η Βαλίσια). Το αγαπημένο της κομμάτι των Duran Duran είναι το The Chauffeur, το αγαπημένο της βιβλίο Ο Καλόγερος του Matthew Lewis, και της αρέσει η Jerry Hall συγκεκριμένα και όλα τα κορίτσια στα video clips των Roxy Music γενικότερα. Φυσικά, όταν εμείς (=εγώ) υποκλινόμαστε στην Linda και την Christy, εκείνη προτιμούσε τα outsiders Kristen McMenamy και Emma Balfour. Στις φωτογραφίες θα δεις κάτι μυστήριους ιριδισμούς στις γάμπες: αυτό συμβαίνει γιατί φοράει πάντα δύο καλσόν, και μόνο σε μεγάλο καύσωνα το αποχωρίζεται (κρυώνει πολύ).  Τις Παρασκευές βάζει μουσική στο Teddy Boy. Αλλά και να μην ήταν η dj, πάλι θα την αναγνώριζες.

Valisia

Valisia

Τα δαχτυλίδια της Βαλίσιας είναι όλα της μαμάς της και Topshop, εκτός από το δεύτερο από αριστερά προς τα δεξιά, που είναι Cat Black.

Valisia

 Vintage playsuit, ζακετάκι American Apparel, παπούτσια ASOS, όλα τα υπόλοιπα vintage

Valisia

Valisia

Όλα τα ρούχα της Βαλίσιας είναι vintage, παπούτσια Underground

Valisia

Valisia

Valisia

Valisia

Πουκαμίσα αγορασμένη στη Σουηδία, όλα τα υπόλοιπα vintage. Παπούτσια ASOS.

Valisia

Valisia

Σε αυτή τη λήψη όλα τα ρούχα της Βαλίσιας είναι vintage, της μαμάς ή αγορασμένα από παζάρια. Παπούτσια ASOS.

Valisia

Valisia

T-shirt Digitaria by HOPE, γιλέκο Sotiris Georgiou, φούστα Topshop, παπούτσια ASOS

*******Φωτογραφίες – επιμέλεια: Στέλλα Παναγοπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published.