Κάτια vol III

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο ρούχο που δεν γίνεται λίγο ή πολύ καλύτερο με τα φτερά, και αυτό είναι μόνο ένας από τους λόγους που η συλλογή αυτή με ενθουσίασε όσο λίγες ελλήνων σχεδιαστών. Εννοώ, με ενθουσίασε με έναν υποκειμενικό καθαρά τρόπο, επειδή όπως έχουμε πει σε επαναλήψεις πιο πολλές και από αυτές των κοιλιακών πριν τα καλλιστεία, με ό,τι φωνάζει Ζέλντα Φιτζέραλντ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Το κορίτσι που θα δεις ευθύς αμέσως, ένα μοντέρνο αναμφίβολα κορίτσι, είναι η Κάτια Δελατόλα, για την οποία έχουε ξαναμιλήσει εδώ. Αλλά και προ αμνημονεύτων, εδώ. Αν ήμουν δηλαδή πολιτικός, θα έλεγα πως η Κάτια σε ό,τι κάνει θα με βρει συνοδοιπόρο.

 

Katia Delatola

Με δεδομένη τη στρήριξη, λοιπόν (που είναι τυχαία, δεν την ξέρω καν την Κάτια), μπορώ επίσης να πω πως η συλλογή Twisted Vintage είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει ως τώρα, από αυτά που έχω δει δηλαδή. Προπολεμικό vintage σε φορέσιμες παραλλαγές, μερικές φορές τολμηρά φορέσιμες, όπως τα μίνι φορέματα που έχουν κάνει ένα editing στο concept για να χωρέσει εύκολα στα ’10s, χαμηλών τόνων αξεσουάρ που παραχωρούν το μικρόφωνο στο ρούχο, ως headliner ας πούμε, και κάτι prints που, ενώ είναι πολύ ετεροχρονισμένα καθότι αντλούν την έμπνευσή τους από μερικές δεκαετίες αργότερα, κολλάνε τέλεια με το μοτίβο της αστής λίγο πριν το Μεγάλο Κραχ η οποία αράζει ανέμελα στην βεράντα με το ξύλινο πάτωμα που τρίζει. Θα τρίξει σε λίγο και η ασφάλειά της, αυτή είναι η σημειολογία. Τι τα θες, όλο τέτοια decadence μού έρχεται στο μυαλό με αυτά τα ρούχα. Δεν μπορώ να το αποφύγω, οπότε έχω αποφασίσει να ζω μαζί του.

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Φυσικά, έχουμε και φτερά, το προοικονόμησα. Πολλά φτερά. Και όσο πιο πολλά φτερά, τόσο πιο πολύ μπορεί να σε καταστρέψει η γυναίκα που στην αρχή τη νόμιζες εύθραυστη. Άσε όλο τέτοια σκέφτομαι με τέτοιες συλλογές. Πώς άλλες κόβουν μια αφέλεια και νομίζουν ότι έγιναν Όντρεϊ; Ε. Εγώ παραμυθιάζομαι κατά αυτόν τον τρόπο.

(Το παραμύθι μού το χαλάει το παπούτσι, βέβαια, θα προτιμούσα σίγουρα κάτι άλλο. Δεν μου δουλεύει πολύ αυτό το mix and match).

Katia Delatola

(Για να μην το κρατάω μέσα μου, θα ήθελα να πω πως η Never The Bride συλλογή της Courtney Love κάπως έτσι ήθελε να είναι, αλλά δυστυχώς της σύλληψης και της εκτέλεσης μεσολάβησε το αλκοόλ.)

Katia Delatola

Και ενώ τα παλ δεν με συγκινούν, με τα φτερά παίρνουν διαστάσεις χολιγουντιανού μπλοκμπάστερ.

Katia Delatola

Εδώ μπορώ να φωνάξω με γηπεδική προσήλωση ναι σε όλα/Κάτια Δελατόλα. Τ ό σ ο  πολύ.

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Katia Delatola

Στην Κάτια δεν αρκούσε να με βάλει να με σκέφτομαι cheesy σενάρια Gossip Girl-ένα πάρτυ με θέμα “ποτοαπαγόρευση”. Έπρεπε να με βάλει να σκέφτομαι και τον δεύτερο γάμο, κάτι που είχα στα πλάνα για πολύ πιο μετά. Τώρα είδες; Πρέπει να αρχίσω να επισπεύδω, και να ελπίζω πως τέτοια νυφικά δεν θέλουν αποκλειστικά ψηλόλιγνες, όπως δεν πρέπει να τις θέλει ούτε και ο δεύτερος σύζυγος. Χοχο.

*****Τις συλλογές τής Κάτιας μπορείς να βρεις στο Κολωνάκι, Ηροδότου 29, κατόπιν ραντεβού (τηλ. 210 7296327)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.