Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς

Αν μου έλεγες να κατονομάσω πέντε έξι άρρενες σελέμπριτιζ που θα σνόμπαραν να ασχοληθούν με τη μόδα και που ενδιαφέρονται πιο πολύ να παίξουν μουσική δωματίου σε ερασιτεχνικό κουαρτέτο παρά να δώσουν το όνομά τους σε μια συλλογή, ο John Malkovich θα ήταν ένας. (Ο Tim Burton θα ήταν άλλος ένας – είναι οι δύο που έχω πρόχειροι). Φαντάζομαι αυτό δείχνει πόσο καλή είμαι στο να ψυχολογώ τάσεις και διαθέσεις του κόσμου. Χεχ.

O Malkovich λοιπόν, διάσημος για το βλέμμα του διαταραγμένου ανθρώπου και εναλλακτικός γοητευτικός για γυναίκες σινεφίλ, είναι από ό,τι φαίνεται ένας από τους πιο κομψούς του σελιλόιντ και μάλιστα με καθόλου αναμενόμενο τρόπο. Στα ρούχα που σχεδιάζει έχει δώσει τον τίτλο Technobohemian (προφανώς αναφερόμενος στα ρεύματα μέσα του) και τις ενδυματολογικές επιταγές του Ταλαντούχου Κυρίου Ρίπλεϊ – αυτό μου θύμισαν τα κοστούμια του, weekenders του Κάπρι ή ξερωγώ της λίμνης Κόμο. Και επειδή ξεκάθαρα το θέμα “τι φοράμε στις διακοπές” απασχολεί τον John, έφτιαξε για αυτό το καλοκαίρι μια capsule collection για τα σαββατοκύριακα που περνάνε οι άντρες σε νησιά ή ημιμελαγχολικές υγρές λουτροπόλεις. [Θέλω κάποια στιγμή την εθιστική μιζέρια της λουτρόπολης να την αναλύσουμε ε]. Σακάκια, πουκάμισα, t-shirt και βερμούδες-μαγιό, ανέλπιστα μη σοβαροφανείς, προφανώς γιατί βαρείς εκ φύσεως άνθρωποι σαν τον σχεδιαστή αδιαφορούν για τη σοβαροφάνεια. H συλλογή, που μπορείς να την αγοράσεις εδώ, βασίζεται σε σχέδια του ίδιου του καλλιτέχνη που υλοποιήθηκαν σε ιταλικά υφάσματα με moodboard “τον αναγεννησιακό άνδρα στη σύγχρονη εποχή”.

Μη σε ξεγελάει το μασίφ γραφείο με το ημίφως, όλα είναι σχεδιασμένα για πισίνες, ναι, ακόμα και για μας που πληρώνουμε είσοδο, και κοκτέιλ πάρτυ – ναιναι, ακόμα και για εμάς που δεν έχουμε τον κύκλο που κάνει τέτοια καλέσματα.

 

John Malkovich by Gisela Torres

Technobohemian

(όπως βλέπεις γενικά οι φόρμες είναι στενές και πουκάμισα-σακάκια ελαφρώς μεσάτα – τα φορούσε και ο Jude Law στο Alfie έτσι, μόνο χειμωνιάτικα)

Technobohemian

(Επίσης πολύ μπλε και κόκκινο. Και ορθώς)

Technobohemian

Technobohemian

Technobohemian

Technobohemian

Τώρα που είδες το beachwear φορέσιμο και κουλ, θα σε πάω και σε κάτι πιο στιλιζαρισμένο με φωτογραφίες από την καλοκαιρινή συλλογή: αν μπορείς να διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές, τα βολανάκια σημαίνουν ότι το εννοούσε αυτό με τον “αναγεννησιακό άντρα” και ότι τη συμμετοχή του στις Επικίνδυνες Σχέσεις τη διασκέδασε όσο και εγώ.

Technobohemian

Technobohemian

Επαρκέστατες ερμηνείες του κοστουμιού, σε πρώτο ρόλο η ύφανση.

Technobohemian

Technobohemian

Και άφοβο ροζάκι.

Technobohemian

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.