Οικιακά

Εμείς οι δόλιες μάνες οι υπό κατ’ οίκον περιορισμόν πολύ το χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τις καταστάσεις που ζούμε λίγο ωραιοποιημένες από ανθρώπους που είναι άρχοντες στο περιτύλιγμα. Μπορεί και εσύ όπως και τα “σοβαρά” sites να τη μισήσεις αυτή τη φωτογράφιση που  αντιμετωπίζει με αναισθησία την αληθινή νοικοκυρά (και, μαντεύω, και το καλάθι της), χρησιμοποιεί τα παιδιά ως μέρος του σκηνικού και μπλα μπλα μπλα, και μπορεί να έχεις και δίκιο δεν λέω, αλλά εμένα, αμαρτία εξομολογουμένη, όχι απλώς μου αρέσει, με ρίχνει στο γόνατο που λες. O Mario Testino φωτογραφίζει τη Sarah Jessica Parker, μια Carrie που ηττήθηκε από τη μητρότητα αλλά που τη νίκησε κιόλας, τα κοριτσάκια της είναι να τους βάλεις σαντιγί, να τα πετάξεις μέσα και να τους φας τα μάγουλα με μαρασκίνοζ, το αγοράκι προμηνύεται μέγας καρδιοκατακτητής (ως γνωστόν ο μπασίστας παίρνει όλα τα κορίτσια) και το ζευγάρι έχει αυτή τη νηφάλια μυστική συμμαχία της καθημερινότητας. Στις πόζες τουλάχιστον έτσι, δεν μπήκα και στο κρεβάτι τους.

Έτσι είμαι και εγώ στην κουζίνα, μόνο που φοράω διφανές νυχτικό, ρόλεϊ και ανακατεύω την κατσαρόλα με κουτάλα στο χέρι και τσιγάρο στο στόμα, ενώ από το πόδι μου κρέμεται ένα μωρό με ξεραμένο γάλα στα χέρια.

Εδώ λίγο πριν βγούμε, συνήθως δεν προλαβαίνω ούτε περίγραμμα κραγιόν να βάλω αλλά αυτή τη φορά με βοήθησαν τα παιδιά. And that, my friend, is called oxymoron.

Να, αυτό είναι πιο κοντά στο μέλλον μου, αλλά στο σπίτι θα παίζουν οι μίνι Bangles.

Moi, πουά. Toi, χορεύεις κομπαρσίτα. Από το κομπάρσος, κατάλαβες.

Ψιλοάνω-κάτω το σπιτάκι σου Carrie μου. Και το τζαμικό πάνω μια θολούρα ρε παιδάκι μου. Τουλάχιστον σε έχει σιδερωμένη το ρεμάλι ο άντρας σου.

Μαρή Anna Wintour όμως, πάλι τα κατάφερες να διχάσεις. Είσαι σουπιά.

Photos: vogue.com

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.