Με ήχο από την Κυψέλη

Αν έχεις ξεφυλλίσει περιοδικά πόλης τα τελευταία χρόνια, που η αναζήτηση βινυλίου έχει γίνει ένας συνθηματικός χαιρετισμός μεταξύ μουσικόφιλων, θα έμαθες για τις πελώριες γάτες του Γιώργου, θα διάβασες τους παραλληλισμούς με το High Fidelity, και ίσως έχεις πάει και στο Sonic Boom: είναι στη Σύρου, αριθμός 32, απέναντι από την πολυσυζητημένη δημοτική αγορά.

Άμα βέβαια τον άλλον τον ξέρεις από το σχολείο, τα πράγματα είναι αλλιώς: Έχεις ράμματα για τη γούνα του (όπως τα τσουλούφια που λάνσαρε σε κάποια hair styling αναζήτηση, την κλίκα του, με τους λίγους μυστήριους με τα σκούρα παλτό και τα Martens σε όλη τη σεζόν), ξέρεις ότι δεν είναι ο Rob Gordon (αυτός έβγαινε και για κανα ποτό) και έχεις και κάτι mixtapes με επιλογές που θα τους ξένιζαν όσους τον θεωρούν, πώς να το πω, έτσι πολύ ψαγμένο (του αρέσει ο Tom Jones, ΠΟΛΥ). Το Sonic Boom, το δισκάδικο που έχει εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ήταν ένα μικροσκοπικό μαγαζί στην οδό Κυψέλης, χωρίς wc (αλήθεια!) είναι από τις “μικρές τοπικές επιχειρήσεις” που δεν έφυγαν ποτέ από την Κυψέλη, και άρα τις στηρίζουμε. Πρόσφατα ο Γιώργος άνοιξε και έναν ακόμα χώρο, το υπόγειο του καταστήματος, στον οποίο κάνει εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων για παράδειγμα, μίνι πάρτυ και μίνι live, κυρίως unplugged. Φυσικά, η φιλοσοφία ενός ναού του βινυλίου είναι, θέλοντας και μη, εξ ‘ορισμού δηλαδή, vintage: Παλιά μονά θρανία στο χρώμα της μέντας που λειτουργούν ως καθίσματα, καναπές, μια παλιά γραφομηχανή, σκάλες σκακιέρα και γαλάζιος φωτισμός (το λέμε Blue Room εξάλλου), για να αράαααξεις και να πιεις, ας πούμε, το Disaronno στυμμένο λεμόνι. Η ταπετσαρία είναι, φυσικά, παλιά εξώφυλλα δίσκων. Έλα πες, είναι ό,τι πρέπει για το πιο κουλ exclusive πάρτυ που έχεις φανταστεί.

Sonic Boom2

Sonic Boom3

Sonic Boom4

Sonic Boom6

Sonic Boom5

Sonic Boom7

Sonic Boom8

Ο πάνω χώρος – κάτι πρέπει να πούμε και για τον πάνω χώρο – είναι γεμάτος δίσκους, σπάνιους και μοναδικούς, που φέρνουν στον Γιώργο, μέσω internet, πελάτες απίθανους, όπως Ασιάτες που τρελαίνονται για ελληνίδες pop star των 90s, όπως η Μαντώ και η Ευριδίκη (true story!!). Πέραν των σπανίων βινυλίων θα βρεις και cd, βινύλια της νέας ελληνικής σκηνής και εξειδικευμένα fanzines. Πιστεύω, αρκετός λόγος για να σε βγάλει ο δρόμος προς την Κυψέλη. Όχι;

****Sonic Trivia

-Πιο διάσημος πελάτης: Henry Rollins (με mail order παιδιά)

-Καλυτερος πελάτης: Ο ανώνυμος που μπήκε και είπε ” Θέλω ό,τι ΚΑΣΕΤΑ εχέτε με γυναίκες τραγουδίστριες”, τις πήρε όλες, ελληνικες και ξένες, πληρωσε βγάζοντας μασούρι χιλιάρικα μέσα από την κάλτσα και φεύγοντας είπε “έχω ένα νησί στην Καραϊβική μόνο με γυναίκες”.

-Πιο κουλ τυπος:  Ο σεφ του road crew Red Hot Chili Peppers

-Aγαπημένη ελληνίδα καλλιτέχνης: Nalyssa Green.

-Πιο συγκινιτική στιγμή: τύπος που βρήκε τον Γιώργο μετά από χρόνια σε μπαρ και του είπε “φίλε είσαι ο Σόνικ Μπουμ, νόμιζα πως είχες κλείσει” και δάκρυσε στην αγκαλιά του.

-Πολιτιστική κληρονομιά: κάτι μουσάτοι όταν ήταν μικροί έρχονταν στο μαγαζί και ψώνιζαν μέταλ.

-Σχέδια για το μέλλον: να κρατηθεί ανοιχτό και να εστιάσει στο Blue Room.

Sonic Boom9

Sonic Boom10

Sonic Boom11

… εδώ είναι μερικοί δίσκοι μου βρήκα στο Sonic Boom και μου άρεσαν

Sonic Boom

Sonic Boom

Sonic Boom

*****Ζήσε περισσότερες ιστορίες έμπνευσης από το Disaronno

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.