… Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

Αν μένεις χρόνια στην Αθήνα θα έχεις σίγουρα ξεχωρίσει αγαπημένα κτήρια και αν βολτάρεις στο κέντρο, το νεοκλασικό της Σόλωνος και Κανάρη που στέγαζε πιο παλιά τον οίκο Donna Karan απαρατήρητο δεν θα σου έχει περάσει. Εγώ, ας πούμε, έμπαινα έτσι για βόλτα χωρίς να θέλω να ψωνίσω, μόνο επειδή μου άρεσε να το ανεβοκατεβαίνω: έχω μικρή μανία με τα κτήρια, και τις εκκλησίες. Και πώς συνδυάστηκαν αυτά λες; Το εξαίσιο πενταόροφο στο 6 της Σόλωνος έχει γίνει πια ένας ναός της ομορφιάς. (ΧΑ.)

Το εσωτερικό του κτηρίου όπου στεγάζεται η Apivita επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Ειρήνη Μπούρλου, η οποία δεν άφησε την “ολιστική προσέγγιση υγείας και ομορφιάς” που πρεσβεύει εδώ και 35 χρόνια η Apivita να μείνει ασυνόδευτη από Τέχνη: Η εξωτερική πόρτα και το ταμείο είναι σχεδιασμένα από τον γλύπτη Νίκο Παπουτσίδη ενώ η ελιά που είδες στο κέντρο του μεγάλου τραπεζιού είναι έργο του γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή. Φυσικά, η κεντρική ιδέα της φιλοσοφίας της εταιρείας έχει  καθορίσει διακόσμηση και έμπνευση Τέχνης, οπότε όλα παραπέμπουν στη φύση, όσα φυτρώνουν στο ελληνικό χώμα και, εννοείται, τις μέλισσες.

Αποτέλεσμα είναι ένα κτήριο φωτεινό, με αρκετό ξύλο που αμέσως αμέσως φωνάζει “θαλπωρή’ και “καθαριότητα” και μεταλλικές κατασκευές που υπονοούν χαμηλόφωνα “επιστήμη” και “αυθεντία” – ένας χώρος θρίαμβος της σημειολογίας, και, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ένας χώρος τόσο καλόγουστος που δεν έλπιζες ποτέ να τον δεις στην Αθήνα, σαν μια παιδική χαρά για κορίτσια. Στο Apivita Experience Store μπορείς να μπεις πρωί και να βγεις βράδυ, γιατί

μπορείς να βρεις τα γνωστά αντικείμενα πόθου, Τα Μπουκαλάκια, και να φτιάξεις καλλυντικά για να τα γεμίσεις

Apivita

να βρεις προϊόντα με βάση το μέλι

Apivita

… να κάνεις σπα, σε χώρο φτιαγμένο και φωτισμένο έτσι ώστε να σου θυμίζει λέει το εσωτερικό κυψέλης, και μάλιστα με επένδυση από αποσυναρμολογημένες κυψέλες στους τοίχους (!)

Apivita

Α, ναιναιναι, από τα παράθυρα βλέπεις αυτό:

Apivita

Apivita

Apivita

Apivita

Apivita

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το στρατηγείο της Apivita σταγάζει το πρώτο οικολογικό κομμωτήριο στην Αθήνα, το οποίο έχει προβλέψει και για αντρικό grooming

Apivita

Apivita

Υπάρχει ΚΑΙ χώρος για παρουσιάσεις και events, πώς να έλειπε. Λείπει τίποτα από το Apivita Experience Store;

Apivita

Μην το κουράζουμε, η απάντηση είναι όχι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.