Μακρύ καλοκαίρι

Παραπάνω από μια ευκολία λόγω του αβαντάζ που σου προσφέρει (επιτρέπει να μη δείχνεις πόδι, πράγμα που γενικώς το καλοκαίρι το επιβάλλει), και όχι απλώς μια δικαιολογία για να φας λίγο παραπάνω στις διακοπές, το μάξι είναι διαφορετικό και κομψό και για εμένα προσωπικά δεν επανήλθε ποτέ, γιατί ποτέ δεν είχε φύγει, ακόμα και όταν δεν το ήθελε κανείς. Το αγάπησα, το στήριξα και το προστάτευσα στην ντουλάπα, και τώρα που έρχεται να πάρει το αίμα του πίσω ως κλασικό (τα τελευταία χρόνια δηλαδή), εγώ ξαναθυμάμαι και πολύ παλιότερα κομμάτια, και τα επαναφέρω (από το πατάρι).

Τα μάξι της (ελληνίδας ε) Ourania Kay είναι αντικείμενα τρελής επιθυμίας, ειδικά τα jumpsuits (ολόσωμες φόρμες), που αν και δύσκολη περίπτωση (δεν εμπίπτουν στην κατηγορία που περιέγραψα παραπάνω, δείχνουν πιο “όπως πρέπει” πάνω σε λυγερόκορμες) που αποτελούν μια εναλλακτική του φορέματος, πιο δηλωτική άποψης, σκέρτσου.

Το δε Laborious Perspectives, τίτλος που έδωσε στη συλλογή και που τον εμπνεύστηκε από τις φόρμες εργασίας, μου φαίνεται πανέξυπνος: ξεκινάμε από την αντρική φόρμα, και την εκθηλύνουμε σταδιακά, με ύφασμα (κρεπ, μουσελίνα, απαλό βαμβάκι), με χρώμα (παστέλ και μαύρα), με γραμμές (χυτά ρούχα αλλά με ντεκολτέ και ανοιχτές πλάτες), μέχρι που να μην υπάρχει τίποτα πιο σέξι από αυτά τα κομμάτια, κρυφοκοιτάζουν στο ανδρόγυνο αλλά χωρίς καμιά αυστηρότητα.

Διάλεξα τα αγαπημένα μου από τη συλλογή, αλλά επειδή κάποια από τις έμπειρες εσάς σίγουρα θα το σχολιάσει το λέω, δεν θα τα συνδύαζα ποτέ με αυτά τα παπούτσια της πασαρέλας. Ας ξεχάσουμε για μια σεζόν τα τόσο χοντροκομμένα τακούνια, μπορεί και να το συνηθίσουμε στο τέλος, non;

 

OURANIA KAY

OURANIA KAY

OURANIA KAY

OURANIA KAY

OURANIA KAY

OURANIA KAY

OURANIA KAY

Α ναι, αυτό δεν είναι μακρύ, ούτε έλκει την καταγωγή του στις φόρμες εργασίας, αλλά, ας είμαστε ειλκρινείς παιδιά, παγέτα στο χρώμα της μέντας, με καλσόν από κάτω: είναι σέξι από εποχής Αλίκης στο Δόλωμα.

OURANIA KAY

 

***** Τα ρούχα Ourania Kay μπορείς να βρεις στο Ab!Fab! Studio, Ξενοκράτους 27-29, τηλ. 210 7296493

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.