Always The Sun

Θυμάστε κάποτε που όλοι λίγο ή πολύ υποφέραμε κάποια στιγμή (ιδίως στη φάση που οι ζωές μας ήταν πολύ έξαλλες) από f.o.m.o.; Αυτό που τα λεξικά ιδιολέκτων δίνουν ως ακρωνύμιο για το Fear Of Missing Out με σημαινόμενο “το να φοβάσαι μήπως χάσεις τα σημαντικά και φαν πράγματα που συμβαίνουν τριγύρω”; Ε, τώρα μου συμβαίνει κάτι αντίθετο: με τόση υπερπροβολή των γαμάτων πάρτυ, ατομακίων και προτζεκτακίων φοβάμαι πως οι άνθρωποι που αξίζουν πραγματικά και δεν έχουν έναν κύκλο επιδραστικών και μοντέρνων και χιπ γύρω τους, δεν θα μαθευτούν παντού, όπως τους αξίζει. Η Ηλένια (… μα τι όνομα) Δουλαδίρη είναι μια τέτοια περίπτωση.

Αν γνωρίζεις “καλλιτεχνικές φύσεις” θα έχεις απορήσει και εσύ μπορούν να ανταπεξέρχονται σε τόσες μορφές δημιουργίας ταυτόχρονα. Η Ηλένια ας πούμε (που, για να μη λες,  τη γνώρισα σε ένα πολύ γαμάτο πάρτυ) ζωγραφίζει τέλεια, εικονογραφεί παραμύθια, είναι σκηνογράφος και ενδυματολόγος, έχει τον τρόπο της με τη διακόσμηση και εσχάτως σχεδιάζει τις δικές της συλλογές ρούχων (σε ακούω να κάνεις “αααα το πιάσαμε”. Και ορθώς. Εδώ έρχομαι εγώ). Σε μια εποχή που η κολεξιόν είναι ξερωγώ το νέο “θα ανοίξω ένα γυναικείο site” είναι ωραίο να είναι κανείς προσεκτικός με το τι προτείνει. Η Chaperdonna (έτσι τη λέει τη γυναίκα που θα φορέσει τα ρούχα της η Ηλένια, ας κάνουμε λάικ, αξίζει!) αυτή τη σεζόν έχει πανωφόρια σε ματ υφάσματα, μάλλινα γιλέκα και βαριά μαντό με επιρροές κιμονό, πράγμα που σημαίνει ότι αν συνδυαστούν σωστά μπορούν να φέρουν σε πέρας την αγαπημένη μου τάση: clashing textures. Ο συνδυασμός που σκέφτηκα ήταν και μια άλλη τάση που εγκρίνω εδώ και χρόνια, το εσωεξώρουχο, οπότε χρησιμοποίησα κομμάτια από τη νέα κολεξιόν Intimissimi. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, λίγο αρτ ντεκό από εδώ, λίγο flapper chic από εκεί, λίγο pinup πού και πού, πιστεύω ότι θα σε ενθουσιάσει: τα κομπινεζόν και νυχτικά Intimissimi κολλάνε θαυμάσια με χοντρά πουλόβερ και ακόμα πιο θαυμάσια με τα πανωφόρια της Chaperdonna, που προσανατολίζουν το όλον σε μια θεατρικότητα. Από την άλλη, είπαμε, αυτές οι αντιθέσεις σατέν με μαλλί, πολυτελή με τραχιά υφάσματα είναι εντελώς φορέσιμες, και πιο πρακτικές από όσο πιστεύεις κοιτώντας αυτή τη φωτογράφιση.

Ilenia Douladiri

Ilenia Douladiri

Ilenia Douladiri

[παπούτσια Melissa]

Ilenia Douladiri

Ilenia Douladiri

 

Ilenia Douladiri

Ilenia Douladiri

Ilenia Douladiri

[παπούτσια Feng Shoe]

Ilenia Douladiri

Ilenia Douladiri

[παπούτσια Feng Shoe]

Όλα τα headpieces είναι της Βάσως Φυτίλη

Τα Intimissimi, που τα τιμώ δεόντως συχνά-πυκνά, ξέρεις πού θα τα βρεις. Όσο για τη συλλογή της Ηλένιας, μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με την ίδια, όμως θα σου έλεγα να το κάνεις από την επόμενη εβδομάδα. Αύριο Τρίτη έχει την πρώτη δική της επίδειξη μόδας, στο Salon De Bricolage, και μετά θα θέλει να ξεκουραστεί. Γιατί, μας το είπε καθαρά, προμηνύεται υπερπαραγωγή.

************ Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε ο Θοδωρής Μάρκου. Ένα ποτό κερασμένο από εμάς Ηλένια,

για την ταλαιπωρία και το bullying 😉

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.