Eco beats

Η μέρα μου ξεκίνησε με ένα άρθρο για τη ρέγκε και συνεχίστηκε με παράδοση bio friendly χαλιού, οπότε όπως καταλαβαίνεις αισθάνομαι λίγο γκρούβαλη και είπα, αμαρτία να το αφήσω να πάει χαμένο το φίλινγκ.

Για αρχή λοιπόν, με οικολογική υπερηφάνεια (μην ταράζεσαι, το έχω ξαναπάθει), σου παρουσιάζω τα φορέματα της Karen Ingham, τα οποία είναι επενδεδυμένα με υλικό που ομοιάζει με το νέκταρ και φέρουν αγέρωχα prints που αναπαριστούν τη δομή της γύρης όπως αυτή φαίνεται στο μικροσκόπιο. Η δημιουργός επιμένει ότι τα ρούχα της είναι απολύτως φορέσιμα. Σκοπός τους είναι να προσελκύουν τις μέλισσες, που όλο και ελαττώνονται αριθμητικά, πράγμα που απειλεί το οικοσύστημά μας. Αν σου φαίνεται πολύ πρωινό του ρουχαλάκι, να σε καθησυχάσω, υπάρχει και αντίστοιχο evening wear για να προσελκύει τις πεταλούδες νυκτός (αν υποθέσουμε ότι στο εξοχικό σου δεν γίνεται πάρτυ γύρω από τη γυμνή λάμπα). Δεν θέλω να ξέρω με τι θα σκεφτεί να επενδύσει το φόρεμα η Κάρεν αν υποπέσει στην αντίληψή της ότι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και οι μύγες και πρέπει κάπως να τις προσελκύσει. Ουπς. Το είπα δυνατά αυτό ε.

Στο πολύτιμο in this economy πνεύμα της ανακύκλωσης, η Eva Kisevalter δημιουργεί τη Stella Neptune , μια σειρά μεταχειρισμένων κασμιρένιων πουλόβερ με απλικαρισμένες πεταλούδες (ή ΣΚΟΡΟΥΣ) οι οποίες καλύπτουν τις τρύπες που έχει δημιουργήσει στα αγαπημένα ρούχα Ο ΣΚΟΡΟΣ (πώς σου φάνηκε το meta, ε;). Οι πεταλούδες  ή οι σκόροι μπορούν να αγοραστούν σε σετάκι των 6, ώστε να απλικάρεις και μόνη σου αν είσαι λίγο DIY. Εκεί λοιπόν που θα αναγκαζόσουν να αποχωριστείς τα παλιά μαλακά μάλλινα που μυρίζουν θαλπωρή, τώρα τσουπ! να σου το το πουλοβεράκι το εκοφρέντλι. Τώρα γιατί κοστίζει 110 δολάρια αυτό το σμήνος τρύπας , και εγώ απορώ.

Η επόμενη ευαισθητοποιημένη designer, κατάφερε κάτι που εμένα προσωπικώς μου φαίνεται τόσο δύσκολο που μόνο τη χημικό Ashley Abbot στο θαυματουργό εργαστήριο της Jabot είχα ικανή να επιτύχει και  εν συνεχεία να πατεντάρει. Η Donna Sgro έφτιαξε ύφασμα χωρίς, παρακαλώ, καθόλου βαφές, που όμως μιμείται τις ντεγκραντέ λάμψεις και το τρεμόπαιγμα (τη λέξη “μούχρωμα”, που την περιμένεις, θα την χρησιμοποιήσω σε άλλο ποστ στο υπόσχομαι) των φτερών της πεταλούδας – πάλι. Το θαυματουργό ύφασμα λέγεται Morphotex και έχει αυτό το λαμπερό μπλε χρώμα που, αν απορείς πώς εξηγείται, η απάντηση είναι “νανοτεχνολογία”.

Photos: kareningham.org.uk, stellaneptune.bigcartel.com, stylecollective.com

2 Comments

  1. Pingback: Carrera Y Carrera | Κοσμήματα 2011

  2. Pingback: Apples To Zebras | The Design Shop

Leave a Reply

Your email address will not be published.