Χαρίζει η ομάδα: η βασιλόπιτα!

Δεν θα προσποιηθώ ότι κατέχω και από μαγειρική γιατί τα  τεσσεράμισι χρόνια γάμου που έχουν περάσει χωρίς να ακουμπήσω τον φούρνο θα υψωθούν σε μια πανηγυρική (… και χριστουγεννιάτικη) γροθιά για να με στείλουν σε τροχιά – θα πω όμως πως θεωρώ το μαγείρεμα εξίσου δύσκολο με τη λογιστική, ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Όχι, εντάξει. Είναι πιο εύκολο. Και πιο ευχάριστο, και κάποιοι λένε ότι τους χαλαρώνει. Το θεωρώ πιθανό, εμένα, την εποχή που δούλευα σε μια μικρή διαφημιστική, με χαλάρωνε να βάζω κάρτες σε φακέλους και να τους σφραγίζω. Αυτή είναι η περίπτωση της Δήμητρας με τη ζαχαροπλαστική: εσχάτως ανακάλυψε πως την ηρεμούν οι ζύμες, οι σοκολάτες, το ανακάτεμα μιγμάτων, οι τρούφες, οι κουβερτούρες – μη με κάνετε να απαριθμήσω και άλλα υλικά, δεν ξέρω καν αν φτιάχνεται κάτι με αυτά (υποθέτω πως ναι).

H Δήμητρα μπαίνει σε site με συνταγές όπως εσύ μπαίνεις σε site online shopping και γλυκοκοιτάζει μίξερ και αναδευτήρια όπως η Ναταλία μπουκαλάκια με καλλυντικά ή η Victoria Beckham πανάκριβα κοριτσίστικα ρούχα, ξερωγώ, και όταν έχει ελεύθερο χρόνο αντί να κατεβάζει σειρές διαβάζει δοσολογίες. Το ποιος τα τρώει όλα αυτά δεν έχει απαντηθεί ακόμα ικανοποιητικά, πάντως έχει τύχει να φέρει κέικ στα καφέ Πετραλώνων και Εξαρχείων για να πούμε πώς μας φαίνεται, σε αλουμινόχαρτο και τάπερ, παραδοσιακά. Από την πρώτη συνταγή (το λάβα-κέικ) μέχρι τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες στο μπλογκ της, η βελτίωση είναι σημαντική, και, αν κάτι μπορεί κανείς να παρατηρήσει είναι πως παρόλη τη νοικοκυροσύνη, το μανικιούρ της είναι πάντα περιποιημένο. Πριν βιαστείς να καταλήξεις σε συμπεράσματα, ναι, πάει και στη δουλειά – αλλά τι να πω, για κάτι τέτοια ό,τι μπορεί ο καθένας, εγώ π.χ. μετά το παιδί δεν έχω βαφτεί ποτέ σε καθρέπτη που να μην είναι του αυτοκινήτου. Α, επίσης, στις φωτογραφίες που βλέπεις, τα φαγώσιμα δεν είναι props!!!!!1

Pastrykia

 

Pastrykia

Κόκκινο vintage φόρεμα αγορασμένο στο Παρίσι

Pastrykia

T-shirt My Little Pony Primark

Pastrykia

Pastrykia

Χνουδωτό τοπ αγορασμένο από μπαζάρ

… Και επειδή η Δήμητρα δεν είναι μόνο λόγια (θα το διαπιστώσετε αν δείτε και το μπλογκ της, υπάρχουν αποδεικτικές φωτογραφίες από όλα τα ως τώρα εγχειρήματά της), αυτή την Πρωτοχρονιά θα κάνει δώρο σε μια τυχερή αναγνώστρια (ή έναν τυχερό αναγνώστη, τα αγόρια είναι και πιο ακαμάτηδες λέει η παράδοση) τη βασιλόπιτα Fashionism the party edition: ατομικά βασιλοπιτάκια για το ρεβεγιόν σας, πολύ χρήσιμα αν έχετε ζαλιστεί από τα ποτάκια και βαριέστε να κόβετε – ένα από τα βασιλοπιτάκια θα έχει, φυσικά το φλουρί. Δική μου ιδέα!! (Εμ, τα ατομικά βασιλοπιτάκια, όχι το φλουρί. Αυτό προϋπήρχε).

Για να κερδίσετε, απλώς κάνετε το σχόλιό σας εδώ, στο site, και περιμένετε την κλήρωση, που θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου. Καλή τύχη και καλή όρεξη!

Pastrykia

Το λεοπάρ φόρεμα της πρώτης φωτογραφίας είναι Oysho

***** Τη φωτογράφιση της Δήμητρας επιμελήθηκε η Ιωάννα Χατζηανδρέου

25 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.