…και πιάσε το πλέξιμο

Απορίας άξιον, αλλά μερικές κοπέλες από το Τέξας δεν ασχολήθηκαν με την κιθάρα, ούτε αξιοποίησαν το πόσο καλά ξέρει να κρατάει η καουμπόικη μπότα τον ρυθμό σε αργόσυρτες μπαλάντες – προτίμησαν το πλέξιμο. Όταν λέμε όμως το προτίμησαν, ακριβολογούμε. Η Knitta Please είναι, εν ολίγοις, ο βομβαρδισμός του Houston, και όχι μόνο, με “πλεκτό graffitti” για τον οποίο ευθύνεται η Magda Sayek.

Η Magda πλέκει από τότε που ήταν παιδί, και τώρα τη ζητούν από παντού για να δώσει λίγο χρώμα, και λίγο hippie chic, γιατί τι άλλο είναι το βελονάκι εκτός από hippie chic, σε μυστήρια σημεία, σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο που, δικαίως, βρίσκουν ότι λίγη πλεκτή επένδυση σε μέρη που θεωρούσες δεδομένα τα ομορφαίνει. Αυτό που πυροδότησε την αποστολή της Magda ήταν η αντίδρασή της στο τσιμέντο που ένιωθε ότι έπνιγε το Τέξας και την ίδια – και δεν κάνει μόνο αυτό, αν αναρωτιέσαι. Είναι ιδιοκτήκτρια του Cafe Brasil, από τις γνωστότερες φωλιές μοντάρνων της περιοχής, και ενός βιβλιοπωλείου, έχει και τρία παιδιά (δεν είναι και λίγο), τα οποία φυσικά είναι ξετρελαμένα με την πολύχρωμη απασχόληση της μαμάς τους. Και τι κάνουν που λες οι μαγικές βελόνες; Α, πολλά. Ένα λεωφορείο στο Μεξικό μεταμορφώνεται στο tour bus της Penny Lane, ένας τηλεφωνικός θάλαμος στο Λονδίνο παρατάει για λίγο το κόκκινο, installations κάνουν λίγο πιο παιδική χαρά τα  φεστιβάλ του Τέξας…

ένα σουβενίρ μένει για πάντα στην Κίνα…

… τα γραφεία του Etsy γίνονται λίγο ακόμη πιο ιδανικό εργασιακό περιβάλλον (φαντάσου να ξυπνάς στις 8 για να πας στη δουλειά αλλά η δουλειά να είναι ΕΤΣΙ – Etsy-έτσι, γίνεται πλέον αυτόματα ε)

και ένα σκουτεράκι με μια κοπέλα ακριβώς δίπλα ανεβάζουν τα stats του Fashionism σε αντρικό κοινό.

Photos: magdasayek.com, aclfestival.com, 
http://www.flickr.com/photos/miniaturerhino/

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.