Τσαρδί.

Για μια γυναίκα που δεν μπορεί να θυμηθεί ποια είναι περισσότερα, τα μεθύσια ή οι βανδαλισμοί της, το να κρεμάει τα ρούχα στο σιδηρόδρομο τής κουρτίνας είναι μίλια βελτίωσης. Η γωνίτσα αυτή του σπιτιού εμένα μου θύμισε το Your Ghost, με ευθύ συνειρμό. Mε το που έριξα δηλαδή το μάτι μου στα δαντελένια νυχτικά που φοριούνταν τότε απαρέγκλιτα με Martens, άρχισε να ακούγεται η φωνή της Kristin Hersch και να βγαίνει κελαϊδιστά αυτό που κανονικά έπρεπε να είναι μόνο lip synching.  Για κοίτα και στο κάγκελο αριστερά την άλλη λεπτομέρεια. Να, πάρε και ένα zoom in:

Ταλαίπωρες πουέντ ταλαντεύονται ανάμεσα σε ντεκόρ και σημειολογία Violet, μπροστά από αραχνοΰφαντη γάζα. Δηλαδή το άκρον άωτον της κοριτσίστικης διάλυσης, αιώνια εμμονή υπογραφής Courtney Love.

Αυτό που βλέπεις είναι μια συλλογή. Καθόλου τρελή.

Τα σαλόνια και η κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της Courtney, λίγο από shabby chic της καλιφορνέζικης παραλίας, λίγο από βαριά αντίκα και πολλή απενοχοποίηση του σεμέν και των περσικών χαλιών της μαμάς σου, αν δηλαδή δεν τα είχες απενοχοποιήσει ήδη. Που δεν το πιστεύω.

Σε διάσπαρτα σημεία του σπιτιού, φωτογραφίες της Frances, από τότε που όλα (φαινόταν ότι) ήταν καλά. Αν σκεφτείς όλη την ιστορία, το ότι η Frances ζει με τους παππούδες της και δεν μιλάει στη μαμά της, τρέμει λίγο το σαγόνι σου.

Εδώ, νταξ, τι να λέμε, σπαραξικάρδιο.

Είναι γνωστό, εννοείται, πως οι άνθρωποι με γκμχ, οικονομική επιφάνεια, αφήνουν τη μοίρα της ακίνητης περιουσίας τους σε διακοσμητές – αυτό σημαίνει πως το καλόγουστο σπίτι της συγκεκριμένης μπορεί κανείς να το αποδώσει σε κάποιον αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου με αναφορές στη δεκαετία του ΄30, που έχει διαβάσει Ζέλντα και έχει μια αδυναμία στο ασυγκράτητο mix and match. Μπορεί να πει, κιόλας, ότι αν ήταν το χέρι της Courtney μόνο μπουκάλια μπίρας και φιλτράκια θα κοσμούσαν τους χώρους. Ίσως. Όπου όμως έχει παρέμβει η ιδιοκτήτρια, αυτό το μικρό σαράκι που έχει για τη γυναίκα – σπασμένη πορσελάνη, φρόντισε να το αφήσει να τραφεί μέσα σε κάθε ξύλο.

Αν φοβάσαι τα πολλά ψιλικοκό τοποθετημένα μαζί, αυτό το γραφείο μπορεί να σου δώσει θάρρος. Κάτι μεταξύ ακαταστασίας και μποέμ, έχουμε ιδού ένας μαξιμαλισμός που πίσω του κρύβεται ένα “ατάκτως ερριμμένα σουβενίρ πολυταξιδεμένου ανθρώπου έχω εδώ, που κάνουν ένα συνολάκι γοητευτικό και ψαγμένο, το καθένα έχει πίσω του μια ιστορία”. Παραδόξως, δεν με ενοχλούν έτσι που κάνουν μπούγιο, και είμαι και Παρθένος.

Αίμα και σοκολάτα, Μέλι και Κρασί, άνετα και μαρέγκα και Marlboro.

Αυτό, είναι κολλημένο στον τοίχο της Courtney, εκεί που εσύ έχεις τη Ντουκάν. Αναγνώρισέ της, τουλάχιστον, ότι προσπαθεί.

Photos: xojane.com

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.