Πέτρα, ψαλίδι, μολύβιιιιι…;

Τώρα που ψάχνεις για ημερολόγια και για γούρια (αν είσαι δηλαδή από αυτούς που αγοράζουν ημερολόγια και γούρια αυτές τις μέρες), και επειδή θα έχεις μπλεχτεί επειδή μοιάζει σαν όλοι να φτιάχνουν ημερολόγια και γούρια ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ, είμαι εδώ για να εξασφαλίσω ότι,  τουλάχιστον στο προτζεκτάκι “ημερολόγιο” θα πάρεις το σωστό.
Το γούρι θα το δούμε αργότερα.

Οι Bob Studio έφτιαξαν 12 μοναδικά σχέδια που το “Χαρτοβασίλειον“(τηλ. 210 6461500)  έκανε ημερολόγιο και διατίθενται σε διακόσια αντίτυπα, που κυκλοφορούν ήδη και εσύ μπορείς να αποκτήσεις στο Forget me Not (Αδριανού 100, Πλάκα), μέχρι τις 31 του μήνα, που συνεχίζεται η έκθεση “Greek Creativity Not in Crisis”, από τα καταστήματα Πλαίσιο (The Mall Athens), Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65) και στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138, και κτίριο Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, Κολωνάκι).

Αφού ξεμπέρδεψα με τα πρακτικά, που συνήθως αφήνω τελευταία, αλλά σήμερα είπα να φύγω,  να αλλάξω δρόμο στη ζωή, θα μιλήσω λίγο για αυτό το ημερολόγιο, που είναι χαρούμενο, φολκλόρ, ρετρό, χαριτωμένο, αστείο και λίγο meta – το κεντρικό θέμα στο οποίο υπακούν οι δώδεκα μήνες του 2016 είναι η Ελληνική Πατέντα. Θα βρεις εδώ υπαρκτές ελληνικές δημιουργίες αλλά και παιγνιώδη σχέδια της δικής μας, αποκλειστικής ποπ κουλτούρας, όπως το ζεϊμπέκικο και η Ελληνίδα μάνα. Θα βρεις εδώ design που αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά και που κουμπώνει ακριβώς στη σχέση αγάπης-εκνευρισμού που έχεις με ό,τι ελληνικό. Το εθνικό μας πιάτο (… έτσι ακούγεται, δεν έχω φάει ούτε μισή φορά, δεν είναι φοβερό;) και το εθνικό μας ηλιοβασίλεμα illustrated με περιπαιχτική διάθεση και, κυρίως, φοβερά χρώματα. Το Xαρτοβασίλειον, άλλωστε, έχει αδυναμία στο χρώμα, γεγονός που μπορείς να δεις και στα άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που κατασκευάζει – και τα οποία είναι φυσικά όλα από χαρτί, και όλα φτιαγμένα με μια γλυκιά αλλά όχι γλυκερή πρόθεση στο βάθος, για να σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Αν πάρεις ημερολόγιο για να μετρήσεις άλλον έναν χρόνο που περνάει, ας είναι τουλάχιστον χαρούμενο.

 

 

Hartovasilion

Hartovasilion

Hartovasilion

Hartovasilion

 Hartovasilion

Leave a Reply

Your email address will not be published.