Silk bastards, printing crashers

(κατ’ αρχάς, όποιος βρει από πού είναι ο τίτλος, έχει ένα φιλάκι)
Μια από τις Συμβουλές Ζωής που έχω να διαμοιράσω αφειδώς είναι το “αν θέλεις να γίνει μια δουλειά, χρειάζεται μόνο να βρεις το ΕΝΑ κατάλληλο άτομο”. Το 1/3 των Silk Bastards είναι αυτός ο άνθρωπος, είναι διαπιστωμένο και διασταυρωμένο χρόνια από τότε που τον πίεζα να κάνει “πολύ γρήγορα, το χρειάζομαι χθες” καθισμένη σε ένα γραφείο με μια αφίσα Rotting Christ στον τοίχο του, μέχρι σήμερα που κάνω ακριβώς το ίδιο, αλλά από το τηλέφωνο (ακούγοντας πολλές φορές Rotting Christ παράλληλα). Τα άλλα 2/3, προφανώς, είναι εξίσου και γαμώ αλλιώς τώρα δεν θα ήμασταν εδώ, και δεν θα γράφαμε αυτά.

Ο Ryme63, ο Pavlan και ο Kareem είναι, αν έχεις ακούσει, “εκείνοι οι τρεις γραφίστες με τα μούσια, που έχουν εκείνο το εργαστήριο στο Νέο Ηράκλειο”. Δεν έχουν σάιτ, δεν έχουν facebook page, αλλά όλοι όσοι πρέπει να τους ξέρουν τους ξέρουν επειδή η φήμη τους εξαπλώθηκε υπογείως. Η επαφή τους με την μεταξοτυπία άρχισε το 2007 και έκτοτε εκτυπώνουν ασταμάτητα με  έμφαση στο ύφασμα (κάνουν όμως και limited prints σε χαρτί). Επίσης, το εργαστήριο δεν είναι σκέτο εργαστήριο: είναι και γραφείο, και πλατό για γυρίσματα και φωτογραφίσεις και εκθεσιακός χώρος (ο οποίος εγκαινιάστηκε στην έκθεση του πρώτου PIY Seminars & Workshop) – είναι, γενικά, θα έλεγες και θα έπεφτες μέσα, χώρος όπου αυτοί οι τύποι μεγαλουργούν:  Εκεί μέσα σχεδιάστηκε και το CU Pop Up T-shirt Bike, η πρώτη 3χρωμη κινητή μονάδα μεταξοτυπίας στον κόσμο, που δημιουργήθηκε για το CU τον Σεπτέμβριο του 2014. Το CU Pop up T-Shirt Bike, κάνει εμφανίσεις σε events και συναυλίες για να τυπώσει και να μοιράσει συλλεκτικά t-shirts δωρεάν – αν και εσύ στο μυαλό σου φαντάζεσαι κάτι σαν ένα πολύ φιλικό ρομποτάκι δεν είσαι ο μόνος, πρέπει να είναι στα αλήθεια πολύ κοινωνικός ο “Hank”(ερμ ναι, φωνάζουν έτσι, χαϊδευτικά, αυτό το ερμμ μηχάνημα).

 

Silk Bastards

Silk Bastards

Silk Bastards

Προφανώς, μετά από όλα αυτά, ψήθηκες να μεταξοτυπήσεις – ε, δεν θα μπορούσες να βρεις καταλληλότερη συγκυρία, γιατί τα δυο ΠΣΚ που ακολουθούν (για την ακρίβεια, αυτό το σαββατοκύριακο και το επόμενο ΠΣΚ) στο Ρομάντσο οι Silk Bastards έχουν σεμινάρια και workshops για ανθρώπους που είτε είναι επαγγελματίες, είτε τους αρέσει το DIY, είτε απλώς οι ωραίες στάμπες στα ρούχα (στην τελευταία κατηγορία εντάσσομαι εγώ, που φυσικά θα πάω). Εκεί θα δούμε τον Ryme σοβαρό και θα του κάνουμε κερατάκια θα μάθουμε όσα πρέπει για τη μελέτη, οργάνωση και εκτέλεση μιας μεταξοτυπικής παραγωγής, από το σχέδιο μέχρι το στήσιμο ενός studio, θα γίνει θεωρητική και πρακτική παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου project, από το design μέχρι και το print σε ύφασμα ή χαρτί και γενικά το ιβεντάκι θα είναι αναλυτικό και σχεδόν εξαντλητικό ως προς τις λεπτομέρειες. ΠΡΟΣΟΧΗ: οι συμμετέχοντες θα είναι μόλις 30, και η συμμετοχή για το εξαήμερο είναι 220 ευρώ. Υλικά, χαρτί, ύφασμα, συμπεριλαμβάνονται στην τιμή, και φεύγοντας θα πάρεις μαζί σου 50 prints σε χαρτί και 15 σε ύφασμα, ανάλογα με τη θέση που θα κλείσεις.

Silk Bastards

Όλα τα παραπάνω είναι εγγυημένα, τα υπόσχονται οι Silk Bastards που δεν πατάνε τον λόγο τους ποτέ γιατί είναι αλάνια και κυρίως πολύ τρου – εγώ από την πλευρά μου μπορώ να εγγυηθώ ότι ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ 1. να φτιάξω τισερτάκια Fashionism που μιλάμε θα τα ζηλεύεις, όχι αστεία 2. Να παίζει Pantera σε όλη τη διάρκεια του workshop. Αλλιώς δουλεύεις τη χειρωναξία όταν ακούς Pantera.

Silk Bastards

Silk Bastards

Leave a Reply

Your email address will not be published.