Gloria

Στην πυραμίδα με τους ανθρώπους εκείνους που έγιναν εικόνες για μια εποχή – και έσπρωξαν και την εποχή να πάει λίγο παραπέρα, ή έστω την κλυδώνισαν για να βγει λίγο από την ευθεία της – η Debbie Harry θα έξυνε ουρανό. Το πλατινέ και η σημειολογία που ρυμουλκούσε αγκομαχώντας ως την εμφάνιση της Debbie δεν θα ήταν ίδιο μετά από εκείνη, οι ιστορίες έρωτα και πίστης θα έμοιαζαν με παραμύθια σε προσκέφαλα που κόβονταν στη μέση με τον ύπνο και τα κορίτσια που τραγουδούν ροκ εν ρολ θα τα φανταζόσουν για πάντα αγκαζέ με τον στύλο στο σαλόνι και το class στο χαλάκι της εξώπορτας. Η Debbie περπατούσε στις μύτες σαν ισορροπίστρια μεταξύ wild child και γυναίκας με υγρά μάτια, μεταξύ κραιπάλης και τσιγάρου στον καναπέ μεταξύ βιβλίων. Εννοείται ότι άμα η Debbie διαφήμιζε κάτι, εγώ θα έτρεχα να το πάρω αν ήμουν τότε αγοραστικό κοινό.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ βασικά, αφού τα Gloria Vanderbilt υπάρχουν ακόμα, εδώ και τόσα χρόνια, με ρετουσαρισμένο 70s feel (δεν υπάρχουν, το πιστεύω, καλύτερες γραμμές για τζιν από αυτές των 70s) που, αν τόσον καιρό υποψιαζόσουν ότι κανονικά δεν έπρεπε να εγκαταληφθεί ποτέ, τώρα είσαι σίγουρη ότι πρέπει να το φορέσεις. Διαλέγω τα τρία σχέδια που νομίζω ότι θα άρεσαν και στην Debbie και προσπαθώ να αποφασίσω με αμπεμπαμπλόμ.

Το ψηλόμεσο-όαση, μετά από τόσα χρόνια χαμηλοκάβαλου τζιν που δεν άφηνε να κρύψουν τίποτα τα κορίτσια που ανέβαιναν σε μηχανές, επιστρέφει ως οφείλει και μαζεύει κοιλιά και love handles (γνωστά και ως γλυκάδια ή πλαϊνά). Αν δε είναι και όσο ελαστικό πρέπει δίνει σχήμα ακόμα και στα ψωμάκια μεσογείου που αναπόφευκτα σερβίρονται ζεστά από τον φούρνο του ελληνικού DNA. Τα, για πρώτη φορά stretch, jeans της Gloria Vanderbelt ήταν για τα early 80s η εναλλακτική των Calvin Klein και της Λολίτας Brooke Shields που δεν φορούσε τίποτα κάτω από το τζιν της – σε αυτό Debbie και Gloria απαντούσαν με το έμπειρο περπάτημα στα καταγώγια της Νέας Υόρκης και το ενήλικο σαξόφωνο του John Lurie (θα τον δεις στο τέλος του video).

Αφού σου ομολογήσω ότι στα early 00s πέρασα φάση που, για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου, έβαψα το μαλλί ξανθό με ρίζα μαύρη και είχα αντιγράψει από το gloss κόκκινο κραγιόν μέχρι τις άσπρες μπότες (πραγματικά, είχα αγοράσει κάτι Marc Jacobs κοψοχρονιά, δεν νομίζω να έχει ξαναϋπάρξει πιο γενναίο πατούμενο στην ιστορία του υποδήματος, ούτε κάποιο που να έβγαλε πιο πολύ τα λεφτά του), τώρα θα πάω να δουλέψω για να αντισταθώ στην τεράστια παρόρμηση να γεμίσω το site με φωτογραφίες της Debbie. Με ή χωρίς Gloria.

*φυσικά, ο τίτλος του post και από εδώ

Photos: kennethinthe212.com, dangerousminds.net

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.