Βούτυρο στο (design) ψωμί σου

Τώρα που έρχεται η Eurovision με βήματα γοργά, πριν τη μεγάλη βραδιά της εθνικής υπερηφάνειας, και επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, σου φουσκώνω την καρδιά με λίγη ακόμα design ανακούφιση που υπάρχουν ταλαντούχοι Έλληνες, όχι μόνο στη  μόδα και στη μουσική αλλά και στην αρχιτεκτονική (ελπίζω να την οσφρίστηκες στο αεράκι τη λεπτή ειρωνεία).

Για να δεις πόσα μπορεί να κάνει κάποιος με μεράκι ακόμα και σε ένα μικρούλι, μόλις 35 τετραγωνικά, γωνιακό μαγαζί, παρακολούθησε τη σκέψη των αρχιτεκτόνων του Studioprototype Architects που διαφύλαξαν την παράδοση ως κόρη οφθαλμού, όπως βλέπεις από το κλασικίζον λογότυπο, υπογράμμισαν,  στο μάρμαρο του πάγκου, την αξία της καθαριότητας που ισοδυναμεί με την αρχοντιά της ελληνικής περιφέρειας,  και πασπάλισαν το αποτέλεσμα με την εντύπωση του ρέοντος στον χώρο χρυσού.

Ο φούρνος αποτελεί υπόδειγμα για όλους τους ειδήμονες εσωτερικής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής παγκοσμίως – και όχι μόνο επειδή, ως γνωστόν, CARBS RULE. Και έχε υπ’ όψιν ότι το αρχιτεκτονικό στούντιο που ανέλαβε το project δεν εδρεύει ούτε στο Παρίσι, ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε καν στην ανερχόμενη (…) πρωτεύουσα, αλλά στην Έδεσσα. Αποκεντρώνω, φίλε.

Photos: www.studioprototype.com

5 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Elekra | Design αρτοποειίο| -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.