Ένα ποίημα, καληνύχτα

Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ρούχο από το συρτάρι με τα εσώρουχα (εκεί τις βάζετε και εσείς τις πιτζάμες ε; ε; ε;) βρίσκει τον δρόμο του, περήφανο και απελευθερωμένο, με τη μύτη ψηλά και τα μάτια μισόκλειστα, προς το πεζοδρόμιο: θυμηθείτε το κομπινεζόν με το Palco από μέσα. Φέτος οι οίκοι μπορεί και να αυτοχαστουκίζονται που δεν είχαν σκεφτεί εκείνοι αλλά το αλάθητο ελληνικό δαιμόνιο (…), το σλογκανάκι “απ’ έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση” για να εκθειάσουν τα, πράγματι φιλικά προς το σώμα και τον καύσωνα, σετ πιτζαμακίων τους (που, μην ανησυχείς, οι ισπανικές αλυσίδες θα φέρουν σε τσουβάλια, για να μην αναφέρω λαϊκές και κινέζικα που την παίζουν στα δάχτυλα την τάση, πριν η τάση γεννηθεί καν). Φαρδουλά και πτυχωτά, τα ντεπιές ύπνου που χαίρονται αυτό το καλοκαίρι πάνω από 15 λεπτά διασημότητας δεν διαφέρουν σε πολλά από τις πιτζάμες που είχε σπίτι ο μπαμπάς σου, ούτε στη γραμμή ούτε στα εμπριμέ. Κάποιοι, βέβαια, να, σαν τους Victor and Rolf προτίμησαν να τις μεταφράσουν σε ρούχο με το οποίο ξεφυλλίζει φάιλοφαξ πίνοντας μαρτίνι με γόνατο διπλωμένο στον καναπέ η power woman μέσα σου (αν είχαμε ακόμα δουλειές).

O Paul Smith που ανέκαθεν έφτιαχνε ρούχα για μπαμπάδες, πρέπει να έζησε παροξυσμό δημιουργικότητας.

Το accessorising της πιτζάμας το απογείωσε η φίρμα Equipment.

Έχουμε και σε πιο εφαρμοστό πιτζαμωτό, σαν να είχε οραματιστεί την Grace Jones o Moschino να τρώει άντρες για μπρέκφαστ σε αυτό το σετάκι.

Ο Gucci, σε μια από τις πιο σκοτεινά διακείμενες συλλογές του, προνόησε και για την darkwave fashionista και έδωσε πιτζαμάκια για Dark Sun around 3 a.m.

Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι πως αν έχεις μωρό και το σηκώνεις αγκαλιά, το παντελόνι σε σατέν δεν είναι πολύ φρόνιμο. Και το μωρό γλιστράει, και το παντελόνι. Μπορεί να βρεθείς ανά πάσα στιγμή με μωρό και βρακί, για να στο πω στα ίσα.

Photos: teenvogue.com. fashionologie.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.