Εντύστεμεντε

H Φιλίππα Δημητριάδη σου βρήκε μέχρι και φτηνό νυφικό!

Τo DISTEME είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα tailor made ρούχου με εξατομικευμένες υπηρεσίες που σου δίνουν την ευκαιρία να κάνεις όσες παραλλαγές θέλεις σε τέσσερα βασικά κομμάτια που με τις τροποποιήσεις σε σχέδιο και χρώμα φθάνουν τις πενήντα (50) περίπου παραλλαγές. Ένα φόρεμα, ένα σακάκι, μια μπλούζα και ένα νυφικό, μπορούν να προσαρμοστούν στο στυλ και το σώμα σου, κάνοντας κάθε κομμάτι μοναδικό. Εντυπωσιάστηκες; Που να ακούσεις και το άλλο. Ανάμεσα στα βασικά κομμάτια, ένα νυφικό – αυτό των ονείρων σου – που δεν ξεπερνά τα 350 ευρώ. Ιθύνων νους, η Βίβα Καρβούνη, που πριν από 6 χρόνια περίπου ήθελε να φτιάξει ένα site που θα προωθούσε την νέα γενιά Ελλήνων σχεδιαστών. Στην συνέχεια η ιδέα αυτή εξελίχθηκε διατηρώντας όμως την
ιδέα προβολής της Ελληνικής μόδας συνδυάζοντας τις εξατομικευμένες υπηρεσίες στην προετοιμασία του ρούχου.
Το ενδιαφέρον της για τη μόδα προέκυψε μεγαλώνοντας σ’ ένα περιβάλλον όπου η αισθητική είχε τον πρώτο λόγο, έτσι σήμερα σχεδιάζει τα ρούχα και παραδίδει την υλοποίηση (πατρόν και ράψιμο) σε αρμόδιο συνεργάτη.

Πόσο σημαντικό είναι το ρούχο που φορά μια γυναίκα να είναι ακριβώς στα μέτρα της Βίβα;
Όλη αυτή η ιδέα προέκυψε από την δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία για εξατομικευμένες υπηρεσίες. Έχουν ήδη γίνει βήματα σε άλλους τομείς όπως π.χ. στον τουρισμό και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να επεκταθεί αυτό και στον γυναικείο ρούχο. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν site που ράβουν κατά παραγγελία ανδρικά πουκάμισα με μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι είναι πολυτέλεια να μπορούμε να τροποποιούμε το ρούχο κατά την δική μας βούληση. Όπως γινόταν στο παρελθόν, όπου το ρούχο ραβόταν πάνω στην πελάτισσα, η οποία και συμμετείχε στην διαδικασία με τις δικές της ιδέες και σύμφωνα με το τί της πήγαινε. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ σε μια προσπάθεια αποφυγής της τυποποίησης του ρούχου. Να αρχίσει η πελάτισσα να σκέπτεται. Να ακολουθεί την μόδα σύμφωνα όμως με αυτό που της ταιριάζει. Ήδη μου έχουν γίνει προτάσεις για περαιτέρω τροποποιήσεις στα κομμάτια της χειμερινής συλλογής που δεν είχα συμπεριλάβει και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα και μου επιβεβαίωσε την ανάγκη για tailor made υπηρεσίες. Η διαφορά όμως είναι ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με ιδιαίτερο κόπο γιατί επιθυμία μου είναι να περιορίσω το κόστος και οι τιμές να παραμείνουν προσιτές και ανταγωνιστικές. Τέλος να επισημάνω ότι δίνονται όλες οι δυνατότητες επιστροφής των προϊόντων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των πελατισσών.

Ποια θεωρείς ότι είναι τα βασικά κομμάτια που έχει μια γυναίκα στην ντουλάπα της;
Το στυλ που με εκφράζει είναι οι απλές, κλασσικές, απέριττες γραμμές. Ο Armani είναι ο πιο αγαπημένος μου σχεδιαστής και θαυμάζω τον Issey Miyake για την φαντασία και την πρωτοπορία του. Νομίζω ότι το κλασσικό μαύρο φόρεμα είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια γιατί σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε δύσκολες επιλογές και πάντα κολακεύει κακά τα ψέμματα. Ακολουθούν το άσπρο πουκάμισο που συνδυάζεται εύκολα, μια ζακέτα σε στυλ cardigan που δίνει πολλές επιλογές για casual ντύσιμο και τέλος τα πολύ αγαπημένα μου τζην που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τι γνώμη έχεις για τον τρόπο που ντύνεται η Ελληνίδα του σήμερα και εσύ πώς θες να την δεις ντυμένη; Πού θεωρείς ότι την κατευθύνουν τα ρούχα που σχεδιάζεις;
Η Ελληνίδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση σε σχέση με τις βορειοευρωπαίες. Προτεραιότητά της αποτελεί η σέξυ και ερωτική εμφάνιση όπου το μεσογειακό ταμπεραμέντο της κυριαρχεί. Η προσπάθεια που γίνεται μέσω του DISTEME είναι να διαλέξει κάτι που να της ταιριάζει, να αναδεικνύει τα δυνατά της σημεία χωρίς να προκαλεί και να την κολακεύει και όχι απλά να φορέσει κάτι που επιτάσσει η μόδα. Απέριττο, κομψό και σέξι στυλ χωρίς φυσικά, το ένα να αποκλείει το άλλο.

Ας πάμε λίγο στο πολύ εντυπωσιακό νυφικό. Το κυριότερο είναι πως διατίθεται μόνο προς 300 – 350 ευρώ, γεγονός σημαντικό για μια νύφη που συνήθως θέλει να κρατήσει το νυφικό της φόρεμα για πάντα, αλλά δεν μπορεί γιατί με τέτοια τιμή το νοικιάζει και αν. Έπαιξε ρόλο αυτό για σένα στο πώς θα το κοστολογήσεις;
Όπως ανέφερα και παραπάνω το site δίνει ιδιαίτερη βάση στο να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά συμβαδίζοντας με το δύσκολο κλίμα της εποχής που ζούμε, χωρίς όμως να υποβαθμίζεται η ποιότητα, και το κατάφερα αυτό μειώνοντας το κέρδος της εταιρείας. Καλώ λοιπόν τις αναγνώστριές σας που βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας γάμου να τολμήσουν και να δοκιμάσουν τα νυφικά μας! Τα πατρόν, το ράψιμο και τα υφάσματα είναι πολύ καλής ποιότητας. Έπεται βέβαια σε λίγο καιρό και η επόμενη συλλογή με νέα σχέδια.

Πως αντιλαμβάνεσαι η ίδια την αισθητική του νυφικού φορέματος. Τι είναι εκείνο το διαφορετικό στο δικό σου σχέδιο;
Τα νυφικά του DISTEME ακολουθούν κλασσικές, λιτές γραμμές που θυμίζουν φορέματα και κυριαρχεί η δαντέλα που είναι πολύ της μόδας φέτος.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και τα μελλοντικά σχέδια του DISTEME;
Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν τον εμπλουτισμό της συλλογής με αξεσουάρ (γάντια, καπέλα, κοσμήματα, τσάντες, υποδήματα κα). Αναζητώ δηλαδή νέους σχεδιαστές που θα ήθελαν να προβάλλουν την συλλογή τους στο site όπου και θα δίνονται οι δυνατότητες τροποποίησης όχι μόνο σε ρούχα αλλά και σε αξεσουάρ. Στα μελλοντικά πλάνα εντάσσεται και η ιδέα τα ρούχα να είναι τελείως sur mesure. Δίνοντας οι πελάτισσές μας τις διαστάσεις τους ώστε να ράβονται τα ρούχα πάνω τους. Προς στιγμήν είμαι στη διαδικασία εξεύρεσης τρόπων, προκειμένου να γίνει αυτό, ώστε να κρατηθεί το κόστος στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Τα σχέδια θα ανανεώνονται κάθε σεζόν. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη η ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή μας συλλογή εμπνευσμένη από τις τάσεις της μόδας των μεγάλων οίκων του 2016.

Disteme

Disteme

Disteme

Disteme

Disteme

Leave a Reply

Your email address will not be published.