Από το Μιλάνο, μέσα από το Μιλάνο

Αν έχετε επιπλώσει σπίτι, γραφείο, μαγαζί ή οτιδήποτε άλλο χρήζει επίπλων τέλος πάντων, θα με καταλάβετε: εκείνα τα αντικείμενα που θέλεις πάση θυσία μέσα, που θα έδιναν στον χώρο τον χαρακτήρα του, που θα έκαναν τη διαφορά (και εσένα ευτυχισμένη που θα τα είχες) είναι πάντα από ακριβά έως απλησίαστα. Αλλά τόσο ωραία τα ρημάδια.

Εξαρχής σε ενημερώνω πως αν κάποιο από αυτά που θα δεις σου γυαλίσει τόσο που είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα νεφρούλι/να θυσιάζεις το μεσημεριανό σου για x χρόνια μέχρι να τα αποκτήσεις, ή αν απλώς ανήκεις στους ζάμπλουτους αναγνώστες μας (… γιατίιιιι, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ) θα τα βρεις εδώ, αποκλειστικά στο yoox. Και αυτό γιατί πρόκειται για αποκλειστικές συνεργασίες του συγκεκριμένου eshop με μιλανέζικους Οίκους, διακοσμητικά γραφεία, σχεδιαστές και μικρότερα εργαστήρια χειροτεχνών της πόλης, για να εορτασθούν τα 15 χρόνια του yoox αλλά και το μιλανέζικο design. Μεμονωμένα ή/και συλλεκτικά κομμάτια που, αφού παρουσιάστηκαν στο Design Week του Μιλάνο διατίθενται τώρα προς αγορά στο site.

Έλα, έλα να τα δούμε ένα-ένα.

 

Μπιζουτιέρες της Cristina Celestino, ναι μεν απλές, αλλά ταυτόχρονα σικ, κομψές, για κυρίες.

Made in Milano

Πολυεδρικά κεριά σε μεταλλική υποδοχή και ταυτόχρονα σπουδή πάνω στην κατασκευή 3D αντικειμένων, από τους Borromeo & Da Silva, ομάδα που απαρτίζεται από σπουδαίους designers.

Made in Milano

Μίνιμαλ κηροπήγια της Elena Salmistraro, για τους ανθρώπους εκείνους που δεν φαντάζονται τα κηροπήγια τοπθετημένα σε ντεκόρ μεσαιωνικού γοτθικού ναού, δηλαδή σαφώς όχι για εμένα.

Made in Milano

Διακοσμητικά και δίσκοι σερβιρίσματος, διαβάζω, του Francesco Meda. O Francesco είναι ένα λουκουμάκι, και αγαπάει, εμφανώς, το πολύγωνο. Όχι τη συνοικία, αν και δεν θα με χάλαγε, δυο βήματα είναι.

Made in Milano

Αυτά τα πολύ ποπ κεραμικά βάζα η Ilaria Innocenti τα ονόμασε Bucket, επειδή, μαντέψτε.

Made in Milano

Δεν είναι αυτά τα εχμ, σερβίτσια, από τα ωραιότερα που έχεις δει; σαν πίνακες, σαν έργα τέχνης; Είναι μεταξοτυπικές εκτυπώσεις, μοναδικά κομμάτια, από το Laboratorio Paravicini που ειδικεύεται και στις μεταξοτυπίες και στην ψηφιακή εκτύπωση – και φυσικά στα συλλεκτικά κομμάτια.

Made in Milano

Διακοσμητικά και δίσκοι σερβιρίσματος της Osanna Visconti di Modrone, σε ασπρόμαυρο, γιατί αν είναι να δώσεις 580 ευρώ το ένα, ας πηγαίνουν τουλάχιστον με όλα.

Made in Milano

H art director Valentina Cameranesi Sgroi έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο ροζ, που φρόντισε να τιμήσει αναθέτοντάς του να χρωματίσει διάφορα αντικείμενά της – εδώ βλέπεις βάζο και αποθηκευτικά κουτιά.

Made in Milano @

Made in Milano

Made in Milano

Leave a Reply

Your email address will not be published.