#μία_σύζυγος

Έχω διαβάσει το And The Ass Saw The Angel (μτφ Η δε όνος είδεν άγγελον) – είναι, για την ακρίβεια, ένα από τα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις και εσύ, για να είμαστε φίλοι – και η εικόνα που είχα για τον συγγραφέα του είναι εκείνη ενός ανθρώπου πεισματικά θρήσκου, αν ως θρησκεία εκλάβουμε μια εξατομικευμένη εκδοχή του χριστιανισμού. Φυσικά, ακόμα και αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, έχοντας ακούσει τα κομμάτια του αντιλαμβάνεσαι γρήγορα τις υπαρξιακές και θεολογικές αναζητήσεις του, τη θεοκεντρική τραγουδοποιία με τις ισομερείς δόσεις πίστης και έρωτα, τα περί θανάτου ερωτηματικά, ακόμα και τις εμμονές με τον θάνατο, που αποτελεί άξονα ολόκληρων δίσκων, μπορεί για να τον ξορκίσει μπορεί λόγω του ιλίγγου που μας τραβάει όλους μπροστά στα απωθητικά άγνωστα. Πού θέλω να καταλήξω; Στο ότι αν ήμουν η Susie Cave μάλλον θα θεωρούσα εαυτήν The Preacher’s Wife, πάντως καθόλου The Vampire’s Wife.

Αλλά η Susie μπορεί να ξέρει και καλύτερα. Ή να μην εννοεί τον Nick. Ή να δανείστηκε το όνομα από ένα βιβλίο που ο άντρας της έγραφε για αυτήν και το παράτησε μισοτελειωμένο.

Η Susie Cave, πρώην Bick, παραδόξως, δεν έχει στη συλλογή της μαύρα φορέματα, και αυτό το θεωρώ όσο αναμενόμενο θεωρώ να είναι οι κωμικοί μελαγχολικοί, ή μισάνθρωποι στις συναναστροφές τους: όταν ανακατεύεσαι με τα ερέβη, έχεις ανάγκη από λίγο παστέλ σε ό,τι κάνεις μόνος σου. Το χρώμα τη βοήθησε να ξεπεράσει το τραγικό περσινό περιστατικό με τον θάνατο του γιου της, αν και η ενασχόληση με το ρούχο (και λιγότερο με τη μόδα) ήταν κάτι οικείο από παλιά. Ξεκίνησε να ράβει στα 11, και η ιδέα για τις δικές της συλλογές γεννήθηκε όταν άρχισαν να την καλούν ως plus one στα πάρτυ που έπρεπε να παρευρεθεί ο σύζυγος:  “δεν έβγαινα και τόσο πολύ, αλλά μου άρεσε να φαντάζομαι [και να φτιάχνει, προφανώς] τι θα φορούσα αν έβγαινα”. Παραμύθια, νεράιδες, σχολεία και παιδικά βιβλία των 50s αποτελούν την παρακαταθήκη εμπνεύσεων της Susie, και, εντελώς ταιριαστά, οι εμπνεύσεις αυτές γίνονται χειροπιαστά κομμάτια με μετάξι που η επεξεργασία του γίνεται σε έναν εκ των δύο εναπομεινάντων μύλων της Αγγλίας. Σε αρμονία με όλη τη σκηνοθεσία πίσω από τη Susie, το αγαπημένο της μέρος να σχεδιάζει είναι το σπίτι της οικογένειας στη συννεφιασμένη, νυσταγμένη παραλία του Μπράιτον.

Θέλω και εγώ να σχεδιάσω εκεί – ή να γράψω σε όλα τα docks τους στίχους του Henry Lee.

Τα ρούχα μπορείς να τα αγοράσεις στο Matches Fashion.

The Vampire's Wife1

The Vampire's Wife5

The Vampire's Wife7b

The Vampire's Wife9b

Όπως βλέπεις, και η Emma Elizabeth Tillman φοράει The Vampire’s Wife, αν και είναι η σύζυγος του Λυρικού του Έρωτα και όχι του βαμπίρ.

CateBlanchett CharlotteOlympia

DaisyLowe

DaisyLowe2

Emma Elizabeth Tillman

SusieCave

SusieCave2

Susie Cave4

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.