You gotta keep the Faith

Η Ναταλία Γκαβέζου δεν έχει ως, πώς να το πω, στιλιστικό ίνδαλμα; ας το πω έτσι, αυτές που πιθανόν έχετε στο μυαλό σας. Όχι όχι, πιο πολύ από όλες τής αρέσει η Paloma Faith. Κουφό; Πες Ναταλία.

(για αρχή να πω ότι ξεκίνησα να γράφω το κείμενο, έβαλα τον τίτλο, άρχισα να τραγουδάω Bon Jovi και πέρασα έτσι μισή ώρα. Για να μην νομίζετε ότι είμαι καμιά σοβαρή αναλύτρια μόδας το λέω)

Σε πείσμα των καιρών, της κοινής γνώμης, και ενίοτε της κοινής λογικής, σε περίπτωση ενός πιθανού διλήμματος, εάν εξαναγκαζόμουν δηλαδή να διαλέξω ανάμεσα στο πως ντύνονται τα επονομαζόμενα it girls της Αμερικής και της Αγγλίας, θα διάλεγα τα δεύτερα. Μεγάλα καπέλα, άσχημα παπούτσια, σχέση μίσους με το καλσόν και το παλτό ακόμα και τον χειμώνα.  Όχι, τα κορίτσια που “είναι κάτι” στην Αγγλία, δεν ακολουθούν τους «κανόνες» που είναι συνήθως αποτυπωμένοι στη συνείδηση του κόσμου και πιθανώς στο DNA του Ηνωμένου Βασιλείου. Παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα, παίζουν περισσότερο ένα παιχνίδι θεατρικό θα έλεγε κανείς, και κυρίως ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΛΕΟΠΑΡ. Και αν δεν με πιστεύεις, δες εδώ την Paloma Faith.

Paloma Faith

– Όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μου φοράνε λεοπάρ και γούνες, κάτι σαν την Elisabeth Taylor χωρίς τις πλαστικές
Από ένα κορίτσι που πρώτη φορά δούλεψε ως πωλήτρια σε κατάστημα Agent Provocateur  ενώ παράλληλα τραγουδούσε σε burlesque cabaret για να πληρώνει τις σπουδές της (έκανε μαθήματα χορού και σπούδαζε σκηνοθεσία στο Saint Martins), δεν περιμένει κανείς μια συμβατική εμφάνιση. Μήπως άλλωστε δεν είναι αναμενόμενο να πειραματίζεται ενδυματολογικώς μια κοπέλα που θεωρεί είδωλα τις Marlene Dietrich, Dita Von Teese (duh!), Grace Jones, Edith Piaf,  Josephine Baker και Bjork;  Όχι .

Paloma Faith

Paloma Faith

Paloma Faith

Paloma Faith

Paloma Faith

Η Marilyn μου έμαθε πώς να τονίζω τις καμπύλες μου. Έχω διαφορά 11 ιντσών ανάμεσα στη μέση και τους γοφούς μου – τις αγαπώ τις καμπύλες μου αλλά δεν θα πουλούσα ποτέ το σώμα μου για να διαφημίσω την μουσική μου.
Η Paloma, τραγουδίστρια πλέον, (την ανακάλυψαν σε ένα show στο cabaret ενώ μιμούνταν την Etta James), πάρα πολύ χαίρεται που πλέον της φέρνουν τρελά ρούχα για να φορέσει σε συναυλίες και εξόδους: θα φορούσε, λέει, τα πάντα. Μέσα στο σπίτι κυκλοφορεί με ανδρικά παντελόνια κουστουμιού της δεκαετίας του 40, αλλά τραβάει τη γραμμή στις Ugg, γιατί ‘η άνεση είναι βαρετή’.
Θα αγαπώ πάντα τις γυναίκες που κάνουν το δικό τους, που φοράνε λουλούδια και καπέλα στα τετράχρωμα μαλλιά τους, και έχουν βάση το pin up. Και επίσης σ’ αγαπώ, Παλόμα, γιατί μόνο εσύ και η Ζωζώκα έχετε κάνει τέτοιο αγώνα για να κρύψετε 4 χρόνια από την ηλικία σας! (Έλεγε ότι είναι γεννημένη το 85 μέχρι που βγήκε το πιστοποιητικό γεννήσεως online και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι είναι του 81).

Ντύσου σαν την Paloma Faith

H Ναταλία έφτιαξε δύο εκδοχές Παλομικών moodboards, μια οικονομική και μια ακριβή. Δεν συμπεριέλαβε παπούτσια με χοντρή σόλα, γιατί, παρόλο που αρέσουν στην Paloma, σε εκείνη δεν αρέσουν καθόλου 🙁

Paloma Faith

 

Paloma Faith

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.