Χαρίζει η ομάδα – και ο Χαραλάς

Όχι πείτε εσείς, πόσο φτώχεια είναι τα πολλά λόγια μετά από αυτή τη λεζάντα; Επειδή όμως ξέρω ότι έχω την προσοχή σας, τουλάχιστον μέχρι να παραθέσω τους όρους του διαγωνισμού, θα γράψω μερικά πράγματα περί των παπουτσιών που διάλεξα να σας χαρίσω, από τον Χαραλά.

Ο Χαραλάς ήταν, μέχρι πρότινος, το κλασικό μαγαζί της μαμάς, όχι μόνο της δικιάς μου, κάθε μαμάς. Αν θέλετε ας μιλήσουμε για τη δικιά μου, που είναι η μόνη μαμά που ξέρω, άλλωστε: όταν ήθελε ένα “καλό” παπούτσι, ένα παπούτσι να της κρατήσει και να μπορεί να το περπατάει, ο Χαραλάς ήταν η πρώτη της επιλογή. Η μάνα, γενικώς, είχε μεγαλώσει στο ιστορικό κέντρο και δούλευε πάντα εκεί, οπότε έμαθα κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα στις πλάκες των γύρω από την Ερμού πεζοδρομίων τα κλασικά, ιστορικά μαγαζιά που πουλούσαν ρούχα, υφάσματα, γραβάτες και παπούτσια, και που έφτιαχναν πουκάμισα sur mesure για τον μπαμπά. Όταν βέβαια υπήρχα εγώ, τα πιο πολλά από αυτά φαίνονταν ήδη κάπως ρετρό (και της μάνας η θεία της τής τα είχε διδάξει, στην εποχή της οποίας φυσικά ζούσαν την ακμή τους), αλλά θεωρούσα πολύ διασκεδαστική την εμμονή της. Με τον Χαραλά ήταν αλλιώς: έβρισκα και εγώ παπούτσια να μου αρέσουν, γιατί ήδη τότε είχε αρχίσει να κάνει την urban στροφή, την οποία τελειοποίησε τώρα.

Οι τιμές στα καταστήματα έχουν ποικιλία και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις σχέδια κομμένα ραμμένα στο budget σου, και για να στο αποδείξω διάλεξα και εγώ τέτοια για εσένα. Τρεις νικήτριες, λοιπόν, θα διαλέξουν ένα από τα παρακάτω sos που επέλεξα για τη μικροκολεξιόν Fashionism/Χαραλάς, δηλαδή:

– την ψηλοτάκουνη γόβα/ροκιά με μαλακούς υπανιγμούς s/m και οριακή συμμετοχή σε λήψη Helmut Newton, που μπορείς να αποκτήσεις σε ένα από τα δύο αυτά χρώματα. Jessica Simpson, από μαλακό δέρμα.

Jessica Simpson

– Το (κλασικό αγαπημένο μου) animal print σε μεσαίο τακούνι, για να σε βγάζει από τη δουλειά στο βράδυ και να περπατιέται με το γυρισμένο ρεβέρ στο τζινάκι, Nine West – πάντα βρίσκω Nine West πράγματα να μου αρέσουν.

Nine West

– το πολύ badass houndstooth flat, κάτι ανάμεσα σε creepers και brogues, το πιο κοντινό στο παπούτσι που τραγούδησε ο Βασιλιάς στο Blue Suede Shoes, το παπούτσι που φοράει η ηρωίδα των grotesque ‘n roll ιστοριών των Misfits. Και αυτό Nine West.

Nine West

Για να κερδίσεις:

  1. Κάνεις λάικ στο page Haralas
    2. Κάνεις λάικ στο page Fashionism
    3. Κάνεις το ευφάνταστο comment σου εδώ, στο site
    4. Γράφεις ποιο σχέδιο προτιμάς και το νούμερό σου

Οι νικήτριες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου. Καλή τύχη κορίτσια 🙂

1,008 Comments