Φίλε, στρομπάρεις;

Η Ναταλία Γκαβέζου μελέτησε πινελάκια και #μπουκαλάκια.

Mάθαμε τι είναι contouring. Μάθαμε τι είναι highlighting.

“Νέα τάση της μόδας το strobing!”

*Πετάει τα πινέλα από το μπαλκόνι*

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Έχετε δει αυτά τα μοντέλα τώρα τελευταία, που τα μάγουλα τους γυαλίζουν λες και έχουν βάλει την καλύτερη ενυδατική του κόσμου και έχουν πιεί 8 λίτρα νερό; Μπράβο. Αυτό κάνει το strobing.

Όσοι έχουν δει πολύ ΑΝΤΜ στη ζωή τους (και σαν αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ φίλοι μου), θα θυμούνται την Tyra να λέει ότι το πιο σημαντικό είναι να βρεις το σωστό φως στη φωτογράφιση, για να αναδείξει το πρόσωπο σου. Όσοι μας διαβάζουν με πίστη και συνέπεια θα ξέρουν ότι ένα από τα μότο μας είναι πως “φωτισμός > νιάτα”. Το strobing λοιπόν παίζει με αυτούς τους κανόνες και ουσιαστικά τονίζει τα σημεία του προσώπου τα οποία θα τόνιζε ο καλός φωτισμός. Δηλαδή τα ζυγωματικά, τα κόκκαλα του φρυδιού, το κέντρο του μετώπου, τη μύτη και το πηγούνι.

Φυσικά η ενυδάτωση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του strobing, καθώς αν το δέρμα δεν έχει τα κατάλληλα αποθέματα νερού η αντανάκλαση του φωτός γίνεται δυσκολότερη. Έχοντας όμως την ενυδάτωση και την σωστή διατροφή σαν βάση, και με την χρήση προιόντων που βοηθούν τους ιριδισμούς (δεν θέλουμε τίποτα ματ εδώ), με ένα highlighter-και αρκετή προσπάθεια όπως σε κάθε καινούργια τεχνική-μπορεί να επιτευχθεί αυτό το υπέροχο, ειδικά για τώρα το καλοκαίρι, λουκ.

Η διαδικασία είναι απλή(-ish). Ξεκινάμε με καλή ενυδάτωση, περνάμε την βάση και στην συνέχεια με ένα πινέλο περνάμε τα ειδικά προιόντα (ουσιαστικά η δουλειά μπορεί να γίνει και με ένα highlighter) από τις περιοχές που θέλουμε να τονίσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν βάζουμε highlighter παντού γιατί έτσι θα χάσουμε το κόλπο με τον φωτισμό, και ο φωτισμός είναι φίλος μας. Παρακάτω, με λίγο σκρολντάουν δηλαδή, θα βρείτε και μερικές προτασούλες προιόντων για την διευκόλυνση της διαδικασίας, από εμάς για εσάς με αγάπη :*

 

Kendall Jenner

Strobing

strobing

KIEHL'S

Mac

NYX

Photos: Marie Claire, Cosmopolitan, Elle

Leave a Reply

Your email address will not be published.