Πρωτοχρονιά με μύξες

Δεν είναι μια αφήγηση για το πώς πέρασα τα Χριστούγεννα (θα μπορούσε βέβαια), ούτε συνιστώ τι να φορέσετε για να αποφύγετε τα χειμωνιάτικα κρυωματάκια (και αυτό θα μπορούσε, βέβαια): Η Αγγελική και η Αγγελική αποφάσισαν να ονομάσουν τις συλλογές τους Myksa. Δηλαδή Μύξα – επειδή αν δεις στον ύπνο σου μύξες, θα απελευθερωθούν οι καταπιεσμένες σκέψεις σου και θα οδηγηθείς στην κάθαρση.

Και εδώ βάζω υποψηφιότητα για την πιο αναπάντεχη εισαγωγή κειμένου μόδας 2013, στην εκπνοή.

Η πρώτη κολεξιόν Myksa, θα αποτελείται από 11 οικολογικές γούνες (βλέπω πως το θέμα απασχολεί αρκετά οπότε είμαι μονίμως σε εγρήγορση για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή μου – πάντα, φυσικά, faux) που δημιουργήθηκαν από υφάσματα αγορασμένα στην Ιταλία ένα-ένα, με μεγάλη προσοχή, από τα ίδια τα χεράκια των κοριτσιών και ραμμένα σε βιοτεχνία στην Αθήνα. Οι γραμμές είναι εντελώς απλές, για να διατηθεί μια απαραίτητη ισορροπία, αφού τα χρώματα της γούνας δεν είναι ούτε συνηθισμένα, ούτε συμβατικά. Εκκεντρικά πορτοκαλί και κίτρινα, από εκείνα που θα φορούσαν οι Άλισον Μόσαρτ αυτού του κόσμου και αναβιώνουν από τα swinging 60s ως το clubbing των 90s, σε περιορισμένα κομμάτια γιατί θα ήταν υπερβολή, όπως και να το κάνουμε, να μπεις σε μπαρ/σε πάρτυ/στο γραφείο/όπου και να πηγαίνεις και να φοράει μια άλλη ΤΕΤΟΙΑ γούνα ίδια με τη δικιά σου. Η φιλοσοφία της Αγγελικής και της Αγγελικής για τη μόδα δεν είναι ασύνδετη με τη δυνατότητα προσφοράς (η έννοια της προσφοράς προσωπικά θεωρώ ότι πλέον πρέπει να είναι αλληλένδετη με οτιδήποτε κάνει ο καθένας, αλλά αφού μιλάμε για μόδα το αναφέρω εδώ) – περισσότερες πληροφορίες για αυτή την πλευρά της Myksa θα δοθούν αργότερα, και δεσμεύομαι να τις μεταφέρω.

Αν θέλεις να δεις από κοντά αυτά και άλλα τόσα εντελώς πρωτότυπα σχέδια οικολογικής γούνας, ολόκληρη την πρώτη συλλογή Myksa δηλαδή, μπορείς να πας αυτό το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, στο Use, στην Πλατεία Καρύτση, όπου από τις 20.00 και μετά πίνοντας το ποτό σου θα μπορείς να δοκιμάσεις αυτά τα φοβερά ημίπαλτα. Αν ρωτάς εμένα, το αγαπημένο μου είναι το γκρι ακριβώς από κάτω, και το κλασικό καφέ. Ναι. Το “περισσότερο χρώμα” είναι ένα από τα resolutions που δεν μπορώ να τηρήσω 🙁

Myksa

Myksa

Myksa

Myksa

Myksa

Leave a Reply

Your email address will not be published.