Χαρίζει η ομάδα: τα γνωστά σου All Star

Παρασυρμένη (… ή μήπως γοητευμένη) από το ορμητικό κύμα 90s retrospective που έχει κατακλύσει τη μόδα και στο οποίο δεν αντιστέκομαι και πολύ (γιατί όπως είπαμε, όλοι θα γεράσουμε, καλύτερα να γεράσουμε έχοντας ζήσει τα 90s) είδα πρόσφατα για πρώτη φορά το Singles και ξέθαψα ό,τι καρό πουκάμισο και τζιν μίνι μου βρίσκονται – επιπλέον, καθότι ολόκληρο καλοκαίρι μόνο με αρβύλες δεν βγαίνει, ανέσυρα και την εναλλακτική των παλιών καλών Chuck Taylors, που την εποχή των Singles οι άντρες φορούσαν με κάλτσες και βερμούδα. Ωραία ήταν.

Στη δουλειά μου, κάποιοι δεν τα αποχωρίστηκαν ποτέ – οι περισσότεροι παίζουν σε μπάντες.

Τα κλασικά “σταράκια” της Converse είναι κάτι παραπάνω από ένα βολικό sneaker, είναι μέρος της ποπ κουλτούρας από παλιά, αλλά κατεστημένο για εμάς έγιναν εκεί στη δεκαετία του 90, όταν τα φορούσαμε όλοι σε κουλ μπορντό με bootcut τζιν ή παντελόνες που κατέληγαν σε μικρή καμπάνα, λευκό t-shirt και κανα δυο μενταγιόν, με βερμούδες και band shirts και με στενές μαύρες φούστες – και όταν δέσποζαν σε πλάνα coming of age και όχι μόνο ταινιών που όρισαν αυτό που σήμερα, εκ των υστέρων ορίζουμε ως “αισθητική μας αγωγή”. Τα All Star της Converse μπορεί να ξεκίνησαν από υποδήματα βασιλιάδων…

Elvis Presley

αλλά σιγά σιγά έγιναν νεανικό σύμβολο που περιλάμβανε και εφηβικό dysfunction, και κούλνες, και επανάσταση, και λίγη αλητεία, και ρομαντισμό – περιλάμβανε τα πάντα, γιατί ήταν πάνω και πέρα από subcultures:

The Breakfast Club
Basketball Diaries
The OutsidersBefore Sunrise
The Basketball Diary

Άσε που τα κορίτσια που λατρέψαμε φαινόταν να μπορούν να τα συνδυάσουν με τα πάντα…

Liv Tyler
Winona Ryder

… και το κάνουν ακόμα!

Gwyneth Paltrow


Αν τα 90s δεν σε πείθουν και τέλος πάντων δεν σε γοητεύουν (ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ), μπορείς να δεις τη συνεχή παρουσία των Converse All Star στις λίστες των απαραιτήτων ως κάτι πολύ σύγχρονο, και όχι ως comeback και να τα συνδυάσεις ακόμα και με σατέν κοστούμια.

Alexa Chung
Dakota Johnson
Kendall Jenner
Zendaya

Αν άνοιξε η όρεξη κανενός γαι δωράκι
1. θα κάνει ένα λάικ στο page Fashionism
2. θα κάνει ένα λάικ σε αυτό το page
2. θα κάνει ένα σχόλιο εδώ, από κάτω και
3. θα μπει στο starakia.gr να διαλέξει ΟΠΟΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΘΕΛΕΙ, και εμείς θα κανονίσουμε να το παραλάβει για να το φοράει σε όποια δεκαετία θέλει.

263 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.