Εκείνη η ώρα του χρόνου

Τη σεζόν 2018-2019 η πιο συχνή ερώτηση που μου έκαναν (περί μόδας έτσι; δεν πιάνω τα “μήπως μπορούμε να έχουμε μια διπλή πρόσκληση”) είναι το “τι νούμερο είναι αυτό το μαγιό και τι εφαρμογή έχει”. To φωτογράφισα βέβαια και εγώ ν φορές λες και είμαι καμιά τηλεοπτικιά ίνφλουενσερ, αλλά μου άρεσε τι να κάνω – όπως μου αρέσουν όλα τα μαγιό της Σόφης Δελούδη την οποία θεωρώ, είναι ασφαλές να συμπεράνει κανείς, την καλύτερη σχεδιάστρια μαγιό αυτή τη στιγμή.

Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ φορά που φορούσα μαγιό της, είτε μπικινάκι είτε ολόσωμο (στα οποία έχω αδυναμία – γενικά μου αρέσουν τα μαγιό με τη σχετικά μεγαλύτερη επιφάνεια υφάσματος) που δεν άκουσα ένα “ωραίο! από πού το πήρες” και αυτό είναι η μεγαλύτερή της επιτυχία, διότι κάποια τα έχω πολλά χρόνια, κάποια έχουν κλασικά σχέδια αλλά τα κάνει ξεχωριστά το print ή οι λεπτομέρειες και κάποια είναι ενταλώς απλά ως προς το print αλλά τα κάνει ξεχωριστά το design: γενικά η προσέγγιση της σχεδιάστριας χτίζεται γύρω από την ισορροπία. Τίποτα δεν είναι τραβηγμένο, τίποτα δεν είναι υπερβολικό, δεν θα βρεις εδώ πολλά κοψίματα, πολλά κορδόνια ή πολλή αυτονόητη σεξουαλικότητα,. Εδώ το πράγμα πάει αλλιώς, αφού η απαρχή της έμπνευσης, πιστεύω σε κάθε συλλογή, είναι η άνεση μιας αθλητικής κολυμβητικής “στολής” και με βάση αυτό αρχίζουν να χτίζονται και τα υπόλοιπα, ντεκολτέ, αγκράφες, τιράντες, prints και μικρά ανοίγματα, γύρω από μια πολύ αναγνωρίσιμη αισθητική που περιδιαβαίνει το vintage ξεκινώντας από τα 30s και φτάνοντας στα 60s.

Φυσικά, διάλεξα και φέτος τα αγαπημένα μου κομμάτια δηλαδή

αυτά τα ολόσωμα της φανταστικής 70s κροκί παλέτας (οι κάθετες γραμμές δημιουργούν optical illusion ΔΗΛΑΔΗ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ)

… αυτά εδώ στα χρώματά μου, δηλαδή γκρι, μαύρο και μπλε, τα πιο σοφιστικέ

… το ψηλόμεσο μπικίνι

… και το κλασικό ασπρόμαυρο (οι οριζόντιες ρίγες θέλουν προσοχή, αλλά πόσο όμορφο παιδιά;).

Επίσης, ειδικά για φέτος διάλεξα δυο ρούχα που θεωρούνται παραλίας μεν, καταλαβαίνετε πως, φυσικά, δεν είναι μόνο παραλίας, δε και μπορείτε να τα φορέσετε με χίλιους τρόπους (και με Doc Martens που είναι παντός καιρού γενικά, και αυτό το καλοκαίρι ειδικότερα).

Leave a Reply

Your email address will not be published.