Μέρες προπόνησης

Βλέπω πόσοι άνθρωποι τρέχουν τα τελευταία χρόνια, και πόσοι απορούν για αυτούς που τρέχουν, και είμαι εδώ για να εξηγήσω: για να το κάνεις πολύ σοβαρά και οργανωμένα ναι, θέλεις προπονητή και καθοδήγηση, ωστόσο το τρέξιμο παραμένει μια οικονομική γυμναστική. Στην ουσία χρειάζονται παπούτσια, και εσύ. Εσύ με κάποια αποφασιστικότητα.

Τα κορίτσια της Nike Women δεν κάνουν μόνο τρέξιμο, βέβαια, κάνουν και προπονήσεις: το νέο app Nike + Training Club που παρουσίασε στο Thission Lofts έχει προγράμματα για όλες, αλήθεια τώρα: για τις αρχάριες, για τις προχωρημένες, για τις λίγο τεμπέλες, για εκείνες που δεν έχουν πολύ χρόνο, για εκείνες που θέλουν να δυναμώσουν/να γραμμώσουν/να χάσουν, όλα. Μπορείς να το διαπιστώσεις κατεβάζοντάς το και διαλέγοντας προπόνηση που είναι σύμφωνη
– με τις ανάγκες
– την όρεξή σου
– τη μουσική που ακούς (το σημαντικότερο).

Αν όλα αυτά δεν σε πείθουν και αν δεν σε πείθει και η ανοιξιάτικη συλλογή με κολάν σε έντονα χρώματα (γιατί; για εμένα π.χ. είναι σοβαρό κίνητρο) και αν ακόμα θες και δεν θες να αθληθείς, θα σου αφηγηθώ τώρα την προσωπική μου “φάση” που είναι πολύ μακριά από inspirational speeches και ίσως και να ταυτιστείς.

Πήγαινα γυμναστήριο πολλά χρόνια, μέχρι που βαρέθηκα – καμία μέρα από αυτές “του γυμναστηρίου” δεν θυμάμαι να ξύπνησα και να μην είπα “πωωωω μήπως να κοιμόμουν, να πήγαινα για καφέ, να άνοιγα υπολογιστή”. Καμιά. Δεν είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει η γυμναστική, αλλά τη συνεχίζω από πείσμα γιατί, φυσικά, μου αρέσουν τα αποτελέσματα που, ΦΥΣΙΚΑ, μακάρι να τα είχα  χωρίς γυμναστική. Το ίδιο συνέβαινε και με το τρέξιμο και τη γυμναστική που κάνω με το app, πιέστηκα, καμιά φορά πιέζομαι ακόμα, αλλά πλέον τα θέλω, μου λείπουν αν αρρωστήσω και τα συνδυάζω και με λίγο brainstorming για τη δουλειά, ή life coaching στον εαυτό μου. Στην πορεία κατάλαβα ότι και  η μουσική έχει τεράστια σημασία στην περίπτωσή μου: με λίγους Pantera ας πούμε συνεχίζω, ενώ καμιά φορά βάζω ένα κομμάτι στο repeat για να μην εγκαταλείψω. Επειδή είμαι πεπεισμένη ότι η άσκηση, κάθε μορφής, χρειάζεται.

Και ναι, προτιμώ και εγώ να είμαι εντελώς μόνη μου, και στο τρέξιμο και στις προπονήσεις – δεν είμαι καθόλου του ομαδικού. Για αυτό σου λέω: μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου.

 

+Training Club event2

+Training Club event3 +Training Club event4

Leave a Reply

Your email address will not be published.