It’s OKK

Το μεγάλο καρδιοχτύπι και ο generator αυτόματης δικαιολογίας στο κεφάλι μου συγχρονίζονται αγαστά κάθε φορά που ανοίγω τις επισυνάψεις σε μέιλ με εισαγωγή “αγαπητή Χρύσα, τα κοσμήματα μπλαμπλαμπλα…” Γιατί μου συμβαίνει το εξής: μου αρέσουν πολύ τα κοσμήματα, αλλά σπάνια – είμαι δηλαδή ταυτόχρονα πολύ δύσκολη με τα κοσμήματα. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω τη δουλειά που έχει πέσει πάνω σε ένα φλύαρο χρυσοποίκιλτο κομμάτι, αλλά έχω πρόβλημα να το φορέσω. Προτιμώ να νιώθω ασφαλής με μίνιμαλ σχέδια που μπορώ να φέρω εις πέρας χωρίς κόπο, και θυμάμαι και κάτι που είχα διαβάσει (ποιος το είχε πει θα σας γελάσω, προφανώς κάποιος στο μυαλό μου έμπιστος στα περί μόδας), ότι είναι πολύ κουλ σε μια γυναίκα να φοράει ένα άρωμα από το οποίο την αναγνωρίζουν και ένα κόσμημα που να είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν της.

Τι να πω, χαζή, ψάρωνα με κάτι τέτοια κλισέ. Αλλά από την άλλη, ξέρετε τι λένε για τα κλισέ.

Στο προκείμενο τώρα, τα κοσμήματα της Κατερίνας  Κουλουμπούρου προφανώς ξεπέρασαν τον σκόπελο της επιφυλακτικότητας και βρήκαν τον δρόμο για την κατηγορία “θα τα φορούσα”. Στις φωτογραφίες βέβαια σκέφτηκα και εσένα, δεν συμπεριέλαβα μόνο ότι θα φορούσα εγώ γιατί τότε θα έβλεπες ελάχιστα στρασάκια, καθόλου λάμψεις, πολύ ματ. Και αυτό θα ήταν άδικο. Τα KK Jewelry Lab είναι κοσμήματα με ιστορία 35 χρόνων που επέλεξαν το 2014 ως χρονιά του μικρού makeover, ή του relaunch ή κάποιας άλλης ξένης ψαρωτικής λέξης που αναφέρεται στην επανεφεύρεση του χαρακτήρα τους και τη νέα κατεύθυνση προς το πιο έντονο design.

Για να καταλάβεις, κοίτα πόσο διαφορετικά είναι τα γούρια KK Jewelry Lab από όσα έχεις δει ως τώρα – κάτι μεταξύ κοσμήματος, στρατιωτικού μενταγιόν και υπονοούμενου (πάντα θεωρώ υπαινικτικά τα βελάκια. Όχι; Καλέ ούτε εγώ ψέματα είπα).

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

Μετά, τα μενταγιόν. Έχει και το κάπως boho που έχεις συνηθίσει (με την πράσινη) αλλά έχει και τα δύο υπέροχα, πιο γραμμικού design κοσμήματα που διάλεξα, με αγαπημένο το βελάκι. Χωρίς να είμαι και σίγουρη, όλα τα αγαπώ – τα μενταγιόν είναι τα κοσμήματα που φοράω πιο εύκολα εξάλλου.

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

Ακόμη και στα δαχτυλίδια, που με δυσκολεύουν περισσότερο από όλα, βρήκα τα πιο ωραία φετινά σχέδια. Πολύ τρίγωνο, επιλογή να φοράς πολλά μαζί σε όλα τα δάχτυλα και χρώμα σε καίρια σημεία αν θες το κατιτίς σου και δεν είσαι του εντελώς αφαιρετικού, έχουν όλα προβλεφθεί.

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

KK Jewelry Lab

Α να, όπως ξέρεις με φρικάρουν τα βραχιόλια που ΔΕΝ είναι εντελώς απλά, και αυτό είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει.

KK Jewelry Lab

Και αυτό το απολύτως 80s ζευγάρι σκουλαρίκια, κάτι που θα φορούσε πολύ εύκολα η κοπέλα που εμπνεύστηκε ο art director για το εξώφυλλο του Rio. Των Duran Duran.

KK Jewelry Lab

Χρήσιμη διευκρίνιση: τα κοσμήματα αυτά δεν είναι faux, ούτε μπιζουδάκια, είναι αληθινά, φτιαγμένα στο χέρι από πολύτιμες πέτρες και μέταλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.