Βαθύ, ρηχό, όμορφη

H Όλγα Νικολαΐδου γράφει στο Popaganda για το Deep Shallow Exposition, ένα art &design brand, με γλυπτά: ‘Οχι εκείνα τα γλυπτά που θαυμάζεις στα μουσεία αλλά ανάγλυφα έργα τέχνης που μπορούν να φορεθούν.

Πίσω από κάθε πετυχημένο brand κρύβεται πάντα μια εφευρετική, δημιουργική, δυναμική παρουσία. Η Elisabeth Leau είναι η γυναίκα εκείνη που εμπνεύστηκε το «Deep Shallow Exposition». Το DSE είναι ένα art &design brand, με γλυπτά. ‘Οχι εκείνα τα γλυπτά που θαυμάζεις στα μουσεία. Αλλά ανάγλυφα έργα τέχνης που μπορούν να φορεθούν. Άλλοτε παίρνουν τη μορφή ενός γυαλιού ηλίου, και άλλοτε μεταμορφώνονται σε κοσμήματα. Η ιδέα του DSE έγινε πραγματικότητα πριν από ένα χρόνο. Το όνομα υπήρχε πάντα στο μυαλό της Elisabeth, σαν να περίμενε να το εκμεταλλευτεί με την πρώτη ευκαιρία. Σπουδάζοντας αρχιτεκτονική στο Central Saint Martins, η Εlizabeth πολλές φορές επέστρεφε στην Ελλάδα ώστε να τελειοποιήσει, στο εργοστάσιο του παππού της, τις μακέτες της, χρησιμοποιώντας στις κατασκευές της, την περίφημη ταρταρούγα. Έτσι η κατασκευή έγινε μέρος της ζωής της και ήρθε σε μια -μοιραία- επαφή με την οξική κυτταρίνη. Το καλαίσθητο αποτέλεσμα στις οθόνες σας.

Επηρέασε η οικονομική κρίση την απόφασή σου να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση; Ήταν πολύ δύσκολο να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, μέσα στην κρίση αλλά αυτό με κάνει να νιώθω ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Χαίρομαι που μπορώ να προσφέρω στην Χώρα μου, κάτι δικό μου.

– Τι υλικά χρησιμοποιείς στις κατασκευές σου; Τα υλικά που χρησιμοποιώ για την κατασκευή των γλυπτών μου είναι η 100% βιοδιασπώμενη, Ιταλική οξική κυτταρίνη, παράγωγο του βαμβακιού. Οι φακοί που χρησιμοποιώ είναι 100% απορροφητικοί και προέρχονται από τα 2 μεγαλύτερα εργοστάσια φακών της Ευρώπης, τηρώντας όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

– Από που αντλείς την έμπνευσή σου; Τα σχέδιά μου τα εμπνέομαι από τους ανθρώπους που αγαπώ. Σχεδιάζω πράγματα που θα τα φορούσα εγώ ή κάποιος αγαπημένος μου. Πάνω από όλα θέλω να είναι χρηστικά.

– Έχεις αναπτύξει σχέσεις με το εξωτερικό; Μέχρι στιγμής συνεργάζομαι μόνο με ιδιώτες του εξωτερικού, όπου δημιουργώ custom made γυαλιά για τους ίδιους. Προς το παρόν έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην ελληνική αγορά, μιας και η Ελλάδα είναι αυτή που με εμπνέει. Είναι η βάση μου.

– Πώς ονειρεύεσαι το μέλλον σου; Στο μέλλον θέλω να δω, όχι μόνο το brand μου, αλλά και εμένα να εξελίσσομαι μέσα από αυτό. Σκοπεύω να κάνω αργά και σταθερά βήματα, έτσι ώστε να αφήνω όλο και περισσότερους πελάτες ικανοποιημένους.

– Αλήθεια, ποιο είναι το μότο σου; Everything can be done!

Elisabeth Leau

Elisabeth Leau

Elisabeth Leau

Elisabeth Leau

Deep Shallow Exposition Deep Shallow Exposition

Deep Shallow Exposition

 

Deep Shallow Exposition

 

Deep Shallow Exposition

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.