Με το Er και με το Es

Τώρα που μπήκε ο Μάιος με τη μεγαλύτερη αλήθεια της ζωής (μου) να επιβεβαιώνεται από την πρώτη κιόλας μέρα (δεν ήταν αργία. Ήταν αλλεργία.) και άρα έχουμε καλοκαίρι κανονικά και με τυμπανοκρουσίες, υποχρεούμαι από τα μέσα μου να μιλήσω μαγιό. Για να σας προλάβω, αυτά τα μαγιό δεν είναι σαν τα άλλα: δεν είναι high street η φάση τους, είναι όμως ίσως από τα μαγιό με την καλύτερη εφαρμογή που έχει υπάρξει ποτέ, και για να πω αυτό που πρέπει και που κρέμεσαι από τα χείλη μου για να ακούσεις (… λέμε) έχουν αποτέλεσμα shaping χωρίς να είναι shaping. Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί για τα ERES, φαντάσου κάτι σαν τη ναυαρχίδα των μαγιό, χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υφάσματα, που είναι ταυτόχρονα απαλά, ελαστικά και ματ (τα πασίγνωστα και συνδεδεμένα με τη μάρκα Peau Douce και Parachute Toile) . Πέρα από το shaping, τα μαγιό αυτά είναι εντελώς αξιόπιστα με τις εχμ, σιλουέτες με απαιτήσεις – για να στο κάνω λιανά, με ΑΥΤΟ το στράπλες δεν κινδυνεύεις να βγεις από τη θάλασσα τόπλες, χάρη στην κατασκευή και στα σωστά κρατήματα στα σωστά σημεία.

ERES

ERES

 

Παρακάτω έχω διαλέξει τα κομμάτια που μου άρεσαν περισσότερο – πράγμα που δεν πρέπει να αντιμετωπίσεις θεωρητικά, δεν πρέπει ας πούμε να σκεφτείς ότι τα είδα online ή ότι ξεφύλισσα ένα lookbook: στην πραγματικότητα πήγα Βουκουρεστίου 6 και τα δοκίμασα σχεδόν όλα, και υπογράφω ότι πρόκειται για κομμάτια με θεαματικά αποτελέσματα στη σιλουέτα, λόγω κοψίματος και υλικού. Πέραν αυτών, που τα επανέλαβα όσο χρειάζεται για να εμπεδωθούν ως αληθινά σημαντικά, κάτι άλλο που πρέπει να έχεις υπ’ όψιν για τα ERES είναι “ξεροκέφαλη” αισθητική στον σχεδιασμό τους. Εδώ δεν θα μπορέσεις να συνδυάσεις “αυτό το πάνω με το άλλο κάτω” επειδή για τη φίρμα η μονοχρωμία δεν είναι προαιρετική αλλά η βασική αδιαπραγμάτευτη πρόταση. Ο οίκος δημιουργήθηκε στο Παρίσι (πού αλλού) το 1968 και από τότε είναι πολύ αυστηρός όσον αφορά τα κορίτσια με μαγιό: τα θέλει λιτά και σοφιστικέ. Επιπλέον, τα late 60s είναι ακόμα παρόντα σε όλα τα σχέδια.

ERES

ERES

 

ERES

ERES

 

ERES

ERES

 

ERES

ERES

 

Αυτά τα δυο μαύρα ολόσωμα μοντέλα (… το κόλλημά μου με τα μαύρα ολόσωμα συνεχίζεται από πέρυσι αμείωτο) ονομάζονται Groupie Noir και Popstar Noir αντίστοιχα, είπα να το αναφέρω για να μη νομίζεις πως στη ζωή δεν υπάρχουν σημάδια.

ERES

ERES

 

ERES

ERES

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τη φετινή καμπάνια, που είναι ταιριαστά λιτή με τα σχέδια: πιο “πριβέ” σκηνικό πισίνας, δύο χρώματα τη φορά στο επίκεντρο ανά λήψη, καθόλου “καλοκαιρινός” ή “βραζιλιάνικος” μαξιμαλισμός, κάδρα με αφετηρία κάτι από Man Ray (… και μη σου πω με συνειρμούς σε κάτι από Λάνθιμο), υποσυνείδητες παραπομπές στο Le Plongeon με τον Μπαρτ Λάνκαστερ (το είχα δει με έναν αγαπημένο μου άνθρωπο και πολύ κρασί. Γεια σου Δημήτρη, σου εύχομαι εκεί στην Τήνο να βλέπεις πολλά ERES γιατί είμαι σίγουρη ότι σαρές – ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ). Δεν θέλω κορίτσια μου να μακρηγορώ, αν φέτος είναι η χρονιά του “δεν πάει άλλο, θα μαζέψω χρήματα να πάρω ένα καλό μαγιό”, είστε εδώ.

ERES

ERES

 

ERES

ERES

 

ERES

ERES

 

ERES

ERES

Leave a Reply

Your email address will not be published.